Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wyatt Earp (Randolph Scott) se stává šerifem v městečku Tombstone. Nekompromisně udržuje pořádek, což se nelíbí majiteli salonu Benu Carterovi (John Carradine) a bandě Curleyho Billa (Joe Sawyer). Když se ve městečku objeví Doc Holliday (ve filmu jako Halliday – Cesar Romero), spřátelí se s Wyattem a postaví se na jeho stranu. Zdá se, že střet se zlosyny je nevyhnutelný. (ilclassico)

(více)

Recenze (8)

kinderman 

všechny recenze uživatele

Dr. Bedřich Rádl označil v době uvedení Město ztracených za vykrádačku Fordova Přepadení (Kinorevue roč. VI, č. 37). Pochválil ovšem barvité a živé prostředí, stavbu scén, efektní výjevy a technickou úroveň, výkony R.Scotta, C. Romera a B.Barnesové, zatímco N.Kellyová "dokonale zklame". Za sebe bych podotkl, že některé scény převzal do svého filmu L.Kasdan, i když zrovna ne tu, v níž si Earp a Holliday přeměřují délku hlavní svých revolverů. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Wyatt Earp a Doc Holliday, věrné westernové postavy, o nichž už vzniklo takové množství filmů, že by je jeden nespočítal. Frontier Marshall je navzdory svému stáří zdařilou podívanou i dnes, ačkoliv se musíme oprostit od jisté idealizace některých scén, které jsou poplatné době vzniku. Přesto však považuji tento film za jeden z těch lepších o dvojici Earp - Doc. Díky krátké stopáži totiž neposkytuje prostor pro nudné pasáže a herecké obsazení Scott - Romero je velkým kladem. ()

liquido26 

všechny recenze uživatele

Frontier Marshall je hodně fiktivní verzí příběhu Wyatta Earpa. V hlavních rolích se objevují Randolph Scott jako Wyatt Earp a Cesar Romero jako Doc Holiday. Kromě jmen několika postav nezůstalo z historické skutečnosti vůbec nic. Earp tu nemá své bratry, chybí hlavní padouši Clantonové, u O.K. Corralu se sám bije s partou Kudrnáče Billa atd. Některé motivy si později převzal i Ford do svého My Darling Clementine. Jednalo se o docela příjemnou béčkovou westernovou jednohubku. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek hraje hlavně na to, že zde má známé westernové postavy. Wyatt Earp a Doc Halliday jsou mezi fanoušky oblíbení a jejich ztvárnění Randophem Scottem a Cesarem Romerem zafungovalo velmi dobře. Do toho střílení, trocha romance a krásných žen a je z toho dobrý western na jedno krátké odpoledne. ()

OG_Swifty 

všechny recenze uživatele

Randolph Scott patří jednoznačně mezi největší herce klasického westernu, je tedy škoda, že filmy s ním se tak špatně shánějí. Tenhle film jsem sháněl měsíce a nakonec ho našel na nějakým kanálu na YT - no zaplať pánbůh za to, koukatelný to po pár úpravách v přehrávači bylo. Předělávka původního filmu z roku 1934, tentokrát již legálně schválená vdovou po Wyattovi, je v pořadí druhým zásadním filmem vycházejícím ze značně smyšlené biografie Wyatta Earpa od Stuarta Laka, a je to patrné už jen ze samotného, poměrně romantizovaného konce s doktorem Hollidayem. Ten na konci filmu provede operaci a zachrání život postřelenému chlapci a následně ho venku zastřelí. Inu, pejsem a kočička, ale tak dobrý. Cesar Romero měl cibuli, Nancy Kelly dlouhý copy a zlá Binnie Barnes hrála potvoru fakt dobře - už dlouho jsem neviděl tak dobře zahranou arogantní ženskou postavu. Eddie Foy Jr., hrající svého otce, pak neměl chybu. Obvykle mám radši slečny vykopávající kotníčky, ale obdobu jeho tanečků jsem teda ještě nikdy neviděl. Slušných 65%. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Wajet Irp a Dok Halidej - to je dnes  pre filmoveho praktika znamejsie ako Septembrovky, oktobrovky, decembrovky -  kurva jak sa ten Karol volal  ... pardon mayovky Wintetu a Ovce Trhan. Pardon, Winnetou a old Shatterhand  77 % ()

ilclassico 

všechny recenze uživatele

Další příběh Earpa a Doca, a opět jinak. Omlouvám se, že nesdílím zdejší nadšení, taky se za to stydím, ale jde jen o tuctové provedení příběhu, který mi až moc připomínal mexickou telenovelu. Navíc, režisér Dwan měl za sebou bohatou filmografii z období němého filmu a ač jde o snímek z 39 roku, jakoby svým provedením do toho období patřil. V rámci žánru za 3. ()

Reklama

Reklama