Reklama

Reklama

Nejbrutálnější koleda filmové historie.
Noční večírek trojice puberťáků na opuštěném hřbitově není tentokrát pouze o sexu, drogách a alkoholu. Poté, co z tajemného hrobu odstraní kříž, vypustí na světlo zrůdu toužící po pomstě. Příšera s halloweenskou dýní místo hlavy a ostrou kosou v ruce se vydává pátrat po potomcích farmáře Arthura Kellyho. Muže, který obludu před lety poslal do hrobu. Nyní je na malém Seanu Kellym, aby se prokletí rodu postavil znovu a poslal jej jednou pro vždy do pekel! (Řitka video)

(více)

Recenze (41)

obitus 

všechny recenze uživatele

Pohyb na tenké hranici mezi špatným nudným a špatným zábavným filmem bývá ošemetný a i tentokráte autoři balancování tak docela nezvládli, nicméně zábavná složka převažuje. Pokud si tedy dokážete užít špatně natočený film o pomstě příšery s dýňovou hlavou a kosou coby vraždícím nástrojem. Hodně ho sráží (ne)herecké dítě v hlavní roli, naštěstí ho tu a tam zastíní kozy jako vozy. Atmosférické záběry na Jacka s dýňovou hlavou, nořícího se do noční mlhy jako by sem vypadly z nějakého lepšího, horrorovějšího příběhu. Škoda. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo teda něco ... Strašný béčkový nekvalitní film, slasherovská klišé, všichni herci naprosto nesympatičtí až nepříjemní. Herecké výkony jsou úplně na filmu to nejhorší, ty právě tento film posouvají někde do propadliště, hrůza... Kdyby pod tímto filmem byla podepsaná TROMA, tak to ještě pochopím a budu vnímat jinak, ale oni ty některé scény a dialogy asi fakt mysleli vážně!! Maska zabijáka trapná, jeho chůze a teleportace mesto - lesní hřbitov no koment. Ale co se filmu nedá upřít, tak jsou tři věci: Sprchující se blondýna a kamera která ji velice detailně zabírá (blondýna je jasná "ochechule" vyhrabaná kdo ví odkud, ale postavu má super ... Dále jsou to gore efekty a zabíjení. To je fakt v pohodě, kamera nikam neuhýbá, všechno je pěkně vidět, na svoji dobu obstojně provedeno. A pak je tu pár některých nápadů, které úplně vybočují z té nekvality filmu a strašně překvapí. Člověk se opravdu směje jak blázen a plácá rukama do stehen ... říká si, "sakra tak tohle bylo super!!" a nechápe, že v tak ubohém filmu najenou příjde taková perlička (je jich asi tak 5 ...). Jinak ale otřes, nuda, skoro se nic neděje, ale pro příznivce slasherů rozhodně doporučuji!!! ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Jednoduché spotřební béčko, které je vtipné v mnoha jednotlivostech. V originále tu zdařile parodují přízvuk Bely Lugosiho z klasického Draculy a nejrůznější noční pořady plné céčkových filmů. Jinak je to samozřejmě plné amatérismu, trapných rekvizit, dabing je za trest a Řitka video si ani nedokázala identifikovat odpovídají plakát a DVD vydala s plakátem filmu The Pumpkin Karver (2006), protože proč ne, horor jako horor. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

"Chlapík Jacko ten by tě sek. Ten hlavu ti setne hned. Dýňovej muž krade ti duši, vezme ji a spolkne jak se sluší. Pak rychle, dřív než umřeš, dýňovej muž oči vezme ti též. Chlapík Jacko ti zlomí vaz, hlavu setne na jeden ráz." Aký príbeh sa skrýva za touto desivou rýmovačkou sa môžete dozvedieť prostredníctvom snímku "Kliatba halloweenu" (Jack-O), ktorý v roku 1995 natočil americký režisér a scenárista Steve Latshaw. Je to bezvýznamný, béčkový, nízkorozpočtový horror, vhodný jedine pre ortodoxných vyznávačov horrorovej filmovej tvorby. ** ()

Wacoslav1 odpad!

všechny recenze uživatele

Tohle od prujmu nezachranila ani Linnea a jeji tradicni sprchovaci scena uz od zacatku sem mel dojem ze koukam na totalni ultrapicarnu a toho uz sem se nezbavil ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Tie herecké "výkony" sú k neuvereniu. Každý jeden herec predvádza dno svojich schopností, no jednoznačným vrcholom je matka hlavného hrdinu s gigantickými vygúľanými očami a prihlúplym úsmevom. Pumpkinhead je sympaťák, no rozpočet mu nedovolí sa veľmi rozhupnúť. Vtipná je sublínia s manželským párom radikálnych konzervatívcov, inak je scenár jedna velikánska katastrofa. Tie vety, čo tí už aj tak mizerní herci musia zo seba dávať, nad nimi až rozum začína stáť... Suma sumárum film je nechcene vtipná strata času a len pre die-hard-halloween-horror-fans. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

"Ó zemřeš !" , říká chytrý pán z halloweenské televizní show. Bohužel dýňový muž nezemře jen tak a ani neudělá moc velkou paseku. Naprosto tuctový a hodně zestárlý (ne až tak, aby byl zábavný) hloupý film. ()

Mi Nü-Chai odpad!

všechny recenze uživatele

Chlápek se svítící dýní místo hlavy pobíhá po ospalém městečku a vraždí...no, ani tak moc nevraždí, jako spíš pobíhá. Ostatní quasiherci předstírají, že hrají (neúspěšně) a dvě quasiherečky ve zbytečně dlouhých záběrech (u toho ve sprše jsem vzpomněla na Raptora) odhalují hrudník...jak jsem se na to sakra mohla vůbec dodívat? Autorům bych s chutí nechala nacpat do análních otvorů šišku vejmutovku. ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Co mám napsat o filmu,který jak to vypadá dělali asi děti a nejstarší z nich,Steve Latshaw se pod ním podepsal jako režisér? Kletba Halloweenu,v originále něco jako Jacko - Dýňový muž se jedná o pouhý videošunt do,kterého se,už od psaní scénaře nevkládalo moc nadějí? Zabil bych toho hajzla co dělal konkurz do tohle filmu. Herci hrojou mizerně,nejhůř je ten chlápek co hraje otce toho malého kluka,ale i ten hraje nepřirozeně,ale beru je to ještě děcko nebo bylo. Ovšem jediný opravdu herecký přínos vidím v Linnea Quigleyi. Hrála ve čtvrém díle Noční můry v Elm Street.To je ta co se ve filmu Návrat oživlých mrtvol svlíkala nebo ta co se v mých oblíbených komedií Vice Academy 1 a 2 svlíkala nebo ta co se ve filmu Crepozoidi svlíkala. A je to ta co se v tomhle filmu svlíkala,přesněji ta co se prchovala. Trvalo mi než jsem jí poznal,nevěděl jsem kde ji mám přiřadit obličej. Za ní je ta jedna hvězdička. Začínám mít pro ní slabost. Nejtrapnější smt jakou jsem,kdy viděl byla,kdy ženská v kuchyni zakopává o malý kobereček na,který jen nadává a,když zakopne tak i snožem do tousovače a za chvíli s ní je jen trpaná kostra. A zajimavé je,když uvidí mrtvého manžela venku,utíká se schovat,pozhasíná,ale dveře nechá otevřené. Tak se pak nediv,že jsi dopadla tak jak jsi dopadla. Kamera má divnej filtr,jedná se z půlky přece jen o amatérský film,zabiják s dýňovou hlavou chodí tak těžce,není divu,tak maska musela vážit aspoň tunu. Zase chápu nebyly prachy tak se točilo tak jak se dalo. Film tak ztrácí na tom,že je myslen smrtelně vážně a to kamerou a rozpočtem z něj dělá jen pouhou trapnou slátaninu ke,které budu milostivý a dávám jí druhou hvězdičku. Áčko to nemůže brát ani srandista,na béčko je to slabé a céčko se aspoň někam dostane,ale tohle dávám do kategorie déčka a ani bych se nedivil,kdy by to dostalo nějakou cenu za nejhorší video roku 1995. A třetí hvězdička je zase za Linnea Quigley. Takže. 1 hvězdička za celý film s otevřenýma očima,film mě přece jenom zabavil. A dvě za Linnea Quigley. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Od Latshawa jsem čekal něco víc, tohle byla děsná nuda s poměrně originálním zabijákem, a celkem by mě zajímalo z jakýho filmu vystřihly Johna Carradina(pracoval na Oleyově(ten tenhle film produkuje)filmu Evil spawn) protože scény s ním vypadaly úplně jinak. A navíc byl už mrtvej. ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Díky bohu za Linneu Quigleyovou ve sprše, jinak by to byla ještě větší katastrofa; a už takhle to stálo za to. Přitom to nebyla špatná myšlenka, propojit halloweenskou tradici s pomstou ze záhrobí, ani Jack-o nevypadal nejhůř - jak jinak má vypadat halloweenské strašidlo než jako dýňový muž? Jenže dohromady to je strašná slátanina, nelogická a hloupá, s hlavním dětským hrdinou (což fakt nemám rád) a naprostou absencí herectví u všech postav. Skutečně, aby našli tolik totálních neherců do jednoho filmu, muselo proběhnout hodně castingů (plus neustále vykulené oči Rebeccy Wicksové, celých 88 minut jsem čekal, kdy jí vypadnou). Suma sumárum, jednu hvězdu za Linneu a druhou za strašáka. A víc ani za tisíc dýní. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Film nás měl v první řadě vystrašit, ale to by k tomu musel mít předpoklady a příležitost. Jednotlivé scény mi k tomu jednoduše nedaly příležitost. Spíše jsem si připadal jako při sledování černé strašidelné komedie (typu Scary Movie). Vrah s dýňovou svítí hlavou by byl dobrou atrakcí při poutích, ale do čistokrevného hororu se moc nehodil. Se svou kosou zachul spíš jako s nožem a dokonce jí tak i používal. Pouze jednou se vzduchem proletěla gumová hlava. Nemůžu si ovšem stěžovat, že by tu nebylo dost vraždících scén. Některé z nich byly nápadité, ale všechny měli něco společného: humorný doprovod složený z posměšných hlášek a špatných hereckých výkonů. Atmosféra filmu tím pádem opravdu směřovala spíše ke komediálnímu žánru. Doprovodná hudba složená ze starších rockových balad však byla tentokrát velmi vhodně zvoleným prvkem. Párkrát jsem se přistihl, že nesleduji děj, ale pečlivě poslouchám právě muziku, která mě rozhodně zaujala mnohem víc. Pro odlehčení nám producenti nabídli i dvě lechtivější scénky, které určitě stojí za řeč. Samotnou atmosféru ono dne ( Halloweenu ) dokázali filmaři zvládnout úspěšně i když přiznejme si, pokud se film natáčel zrovna v tom období, tak skoro po celém světě, kde se tento svátek slaví to vypadá stejně. Vydlabané dýně, chechtající umělé čarodějnice, nebo falešná havěť prostě k tomu všemu patří.Distributor dvd napsal, že jde o nejbrutálnější koledu vánoční historie a já se ptám,, kde je, sem s ní??? To co jsem měl totiž možnost vidět já je podprůměrná možná hororová černá komedie, která až na pár okamžiků patří do nejslabších béček, které jsem viděl. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Prakticky ultralevný čistě televizní pokus o podvečerní bubu biják pro čerstvě náctileté, které z tohoto ranku vylučuje jen nezvykle dlouhá uslintaně detailně šmírácká scéna ze sprchy s opravdu nádhernýma rohatcema. Teď s velkým překvapením fakt zírám, že to je z půlky devadesátých let, tipoval bych ještě tak 10 až 15 let zpátky. Ale, Jacko je hodně fajn a strašidelný, kdyby byl trošku akčnější a nápaditější, i bych si ho zařadil do svého top tenu horrorových bubáků. protože nehybný v mlze, s prosvícenými výřezy v dýňové hlavě a kosou v ruce má fakt koule. Škoda že v tomhle ohledu je film docela bezpohlavní. Tohle z dálky tiše klepe na dveře s nápisem Slabé až zábavné. 2,5* ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

No ty vole, to je pecka. Celou dobu mi připadalo, že se dívám na "hrané" sekvence s pornofilmu, prokládané rodinným filmem, přičemž navíc tam sem tam šupák s dýní na hlavě někomu zapíchl do břicha nástroj k sečení, čili kosu. Dokonce i titulky na konci vypadají jako z pornofilmu:D Ale teď vážně, nenechte se zmást mým hodnocením, člověk se u toho fakt zasměje! Hlavně teda smrtím, takové efekty a toporné herce jste ještě neviděli. Jinak to bylo dost trapné, amatéřina nejtěžšího kalibru a jednu hvězdu dávám čistě za to, že jsem se fakt zasmál:) PS: Tohle neni béčko, to už je úplně jiná abeceda! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Už len začiatok, keď bolo povedané, že Řitka video uvádza, už som tušil, že je dobojované. Neviem ani kde začať, tak asi prvom rade killer ako dyňová hlava bol trápny, keď s tým príde niekto na večierku to beriem, ale do celovečerného filmu toto vtesnať bolo hned ukážkovo zlé riešené a nielen to. Amatérsky herci a aj to, že prostredie Hallowenskeho mesta bolo mimoriadne všedné a bez elánu. Idem spraviť Halloweensky horor, tak to má aspoň nejako vyzerať, keď už vraždy nestoja za nič, tak aspoň vizual nech má grády, ale tu nič nefungovalo. Ešte aj ten poster zavádzal, keďže sa jednalo o dyňovú hlavu a nie o nejakého napudrovaného a naružovaného panáčika. Je to jeden zo zbytočných filmov, ktoré sú tak špatné, že aj v tej špatnosti hľadáte niečo pozitívne, ja som to nenašiel, ale mám dobru náladu, tak dávam slabé 2*, inak by to bol hádam aj odpad. ()

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

0/10 Dalsi Ritka klamani telem - obalem - nic z toho ve filmu neni... Obsah je hruzny ale ne tak jak bychom od horroru cekali... Hruza neobchazi divaka z obsahu ale z formy jakou se to snazi tvurci do obecenstva nahustit. Dementni postavy, plastove rekvizity, spagety, tatarka a jedna hranata kosa.... pardon a dvoje kozy, coz ale nema zadny vliv na funkci. Jestli chcete, dejte to, ja vas varoval... I to nastrihani postavy mnicha a la EdWood v podani Johna Carradine je tragicke. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Koukat se na to dalo, ale to je asi to jediný co na tom stálo za zmínku, ještě pěkný prsa ve sprše a v lese. Příběh je naprosto o ničem malý harant je klíčem k dýnovýmu muži, který se mu zjevuje v snu (chlápek co vraždí s kosou). pubertáci ho probudí, když z hrobu zahodí kříž a vzápětí to hned odnesou. Celé je to občas hozené do komediálního rázu což tomu prospěje, ale už to moc nezachrání. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Další hororová variace na vykotlanou dýni, tentokrát bohužel ne moc zdařilá. Vraždící bytost zde představuje démon Jacko (dýňový muž), kterého stvořil prokletím jistý čaroděj v roce 1915. Jacko měl o Halloweenu vykonat pomstu na dvou farmářských rodinách, které vedly dav při linčování čaroděje. Farmář Artur Kelly jej ale tehdy pomocí dřevěného kříže zastavil a sám při tom položil život. Nyní je opět Halloween a partička teenagerů se zastaví na starém hřbitově a vyjme Kellyho kříž ze země. Tím přivádí démona opět na svět a ten hodlá pokračovat v krvavé pomstě, hlavně na potomcích Arthura Kellyho. Celá koncepce snímku působí velmi zmateně, Jacko přebíhá mezi městem a starým opuštěným hřbitovem a masí kosou každého, kdo mu přijde do cesty. Vraždy jsou ale na druhou stranu ztvárněny celkem příjemně a občas i za doprovodu nějakého vtípku. Postavy jsou však křečovité a dialogy doslova ubíjející. Béčkovou hororovou nahotu zde zastupuje celkem dlouhá scéna sprchující se blondýnky, kterou si kamera přímo vychutnává. Ovšem výsledný dojem, je slabý béčkový kousek, který si zaslouží maximálně dvě hvězdy. ()

Reklama

Reklama