Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Seriál The Munsters bežal v amerických televíziách v rokoch 1964 – 1966.
Bezprostredne po jeho ukončení vznikol ako voľné pokračovanie samostatný film Strašidlá choďte domov. Fanúšikovia určite ocenia, že herecké obsadenie zostalo v pôvodnej zostave (okrem postavy Marilyn - tú hrala Debbie Watson) a film bol natočený vo farbe, čím vynikol skvelý make-up jednotlivých postáv.
Príbeh začína Hermanovým (Fred Gwynne) príchodom domov, keď ho manželka Lily (Yvonne De Carlo) víta smutnou správou z Anglicka, že jeho strýko zomrel a je pozvaný na pozostalosť na sídlo Munster Hall. Anglická časť rodiny tým nie je nadšená. (Flego)

(více)

Recenze (3)

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Munster, Go Home! je krásná tečka za první érou The Munsters. Technicolorový film bezprostředně navazuje na černobílý seriál a ten pohled stojí za to. Na můj vkus by sice mohli zůstat v Americe, ale když už bylo nutné cestovat, zvládla to strašidelná rodinka s grácií jim vlastní. Všichni jsou krásně zelení a dobře naložení, přesně tak akorát, aby je mohl pobavit anglický venkov. Novinkou v obsazení je Debbie Watson, která proměnila Marilyn z blondýny na zrzku. Film je plný dobových trendů, přičemž vypořádání se s celovečerním formátem zvládá podobně kreativně jako animák The Man Called Flintstone, který vyšel ve stejném roce. Jediný problém je, že na další film se čekalo příliš dlouho a v roce 1981 už bylo na cokoli lepšího pozdě. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavný film o rodine Munsterovcov, ktorí prišli za dedičstvom do Anglicka. Trochu mi vadili zrýchlené sekvencie filmu, keď bolo treba zdôrazniť grotesknosť situácie… myslím, že to nebolo nutné. ()

Reklama

liquido26 

všechny recenze uživatele

Munsterovi se vrací v barvě, s novou Marilyn, která tentokrát není blond, ale má stejnou smůlu na chlapy jako ta stará :-)) Film je docela dobrý, určitě zábavnější než Munster's Revenge z roku 1981, ale je veliká škoda, že scénáristi zrecyklovali strašně moc vtípků ze seriálu a použili je znovu. Barva byla fajn, ale černobílí Munsterovi jsou pořád černobílý Munsterovi. Taky by neuškodilo trochu zkrátit. ()

Zajímavosti (8)

  • Gene Reynolds, jeden z režisérů původního seriálu, byl angažován, aby režíroval tento film, ale po několika dnech zase propuštěn, neboť pracoval příliš pomalu. Film měl být natočen za 18-25 dní. (liquido26)
  • John Carradine si ve filmu zahrál postavu jménem Cruikshank. V původním seriálu se objevil ve dvou epizodách jako Hermanův zaměstnavatel pan Gatemanz pohřebního ústavu. (liquido26)

Reklama

Reklama