Reklama

Reklama

Tichá noc, krvavá noc

  • USA Silent Night, Bloody Night (více)

Obsahy(1)

Pro většinu lidí jsou Vánoce časem klidu, rozjímání a radosti. Ale pro obyvatele malého novoanglického městečka představují zimní svátky především čas vzpomínání na Wilforda Butlera, jehož sebevražda upálením všechny šokovala. Po letech se Wilfordův vnuk Jeffrey rozhodne prodat zděděný dům a navždy se s městem rozloučit. Bývalá léčebna pro mentálně choré však skrývá nejedno hrozivé tajemství a řetězec událostí spojený se šíleným zabijákem může začít.. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Nedocenený, ale výborný, atmosférický starý hororík. Zvláštne mesto, sympatická hlavná hrdinka, záhadný vrah a v názve podoba so Silent Night, Deadly Night spôsobili, že som sa napriek očakávaniam "tradičnej" vyvražďovačky nakoniec dočkal úplne iného filmu. Silent Night, Bloody Night je skvele mrazivý a temný kúsok, s prepracovaným dejom a excelentným záverom, aký v hororoch len tak nevidieť. Občas to síce stráca spád a niektoré scénky mohli byť spracované záživnejšie, ale tá atmosféra, napínavosť a občasné gore to vynahrádzajú. Tiež je možno škoda, že len ťažko sa dá zohnať v kvalitnejšej verzii, no na druhej strane aj ten ošumelý vizuál prispel k tomu správnemu dojmu. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tohle je poměrně zvláštní film. Po první zhlédnutí jsem tomu napálil celé 4*, po druhém musím trochu ubrat, ale ne nějak výrazně. Opravdu zvláštní propojení strašidelného domu, psychologického thrilleru, slasheru a konverzačního dramatu. V tom filmu se fakt hodně mluví, a pak vás sekne nečekanou a zajímavou scénou (odťaté končetiny, sklenička). Pikantní na celém tom je, že Řitka vydala fakt jetou kopii, která ale tomu všemu jen a jen dodává na atmosféře. Neměl bych vůbec žádné výhrady k tomu, kdyby ten film byl s takhle špatným obrazem natočen záměrně. Ono by to fungovalo. Závěrečná pointa je sice poměrně šroubovaná (až tak, že se v tom kdo, jak, s kým a proč dá lehce ztratit), ale to už je jen taková malicherná šmouha. Přesně ten film, který vám buď sedne nebo ne a hodně funguje na první dojem. ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Jůůůů. Nucený ´´dar´´ od známé, před mnoha lety, páč ho dostala na jakémsi SF conu a až štítivě mi ho pak dala. Haha. Hloupá ženská. Tak jsem si to vzal (vyhoditi to přec mohu vždycky, no ne?) a nahodil, a i když se nejedná zrovna o vrcholné dílo, jest silně atmospherické. A zrovna na vánoce to fakt stojí za to. Jo a ty tajemné telefonáty jsou asi vrcholem fimu. Holt, neznámý film ještě nutně neznamená, k ničemu. Asi tak. Special quest star...Patrick O´Neal z Cohenovy Nádivky aka Pěny aka The Stuff. Též důrazně, doporučuji! Pobude si zde sice tak dlouho, jako semeno na klitorisu vnadné děvky, ale je tady. A to se počítá. I když zhyne dosti drsným způsobem. Dobře mu tak. Měl chrnět v motelu i s tou babou. ()

topi 

všechny recenze uživatele

Docela zapadlý atmosférický grindhousový slasher, který hlavně staví na budování stísněnosti. To vše s perfektní hudbou, která už se dnes nikdy nenatočí, hlavně kvůli starému zvuku, který má zvláštní echo a celkový sound zní fakt hodně depresivně. Film nenudí, střídají se flashbacky, které celou situaci vysvětlují a závěr je překvapivý a nečekaný. A ještě jedno velké plus, které filmu hodně dodává znepokojivou atmosféru a to, že se skoro celý děj odehrává v noci. Hřbitov, lesní cesty, domy a hlavně Buttlerův dům, který sám o sobě je vrchol hororu a jeho exteriéry i interiéry jsou velmi působivé. To je prostě ono!! Také první nečekaný mord sekerou mě docela vyrazil dech!! Zajímavostí jistě je, že film vyšel pod společností Cannon Films a produkoval ho Tromděda Lloyd Kaufman. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapen, jak vysoké hodnocení si zde Tichá noc, krvavá noc ještě drží. Já tenhle hororový snímek vidím jako dosti (pod)průměrnou podívanou. Děj je z dnešního pohledu vcelku nezajímavý a realizace je dost levná a nikterak originální. Dialogy jsou totálně o ničem a dlouhé nic neříkající scény nudí dostatečně na to, abych nedal víc než dvě hvězdy. A to je ode mě ještě dost velkorysé. Jediná zajímavá věc na tomhle filmu je vedlejší role klasického Johna Carradina, který se ale stejně na scéně moc neobjeví. Za finále by scénárista zasloužil facku. Vážně nic moc, čekal jsem to lepší. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • James Patterson (Jefferey Butler) zemřel na rakovinu několik měsíců po hlavním natáčení – jeho repliky během postrpodukce pak musel namluvit jiný herec. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 30. listopadu 1970 v Oyster Bay v New Yorku. Dům Wilfreda Butlera (Philip Bruns) je pak ve skutečnosti dům Jamese Williama Beekmana. Postprodukce se uskutečnila až v létě roku 1972. Rozpočet snímku činil necelých tři sta tisíc amerických dolarů. (fiLLthe3DD)

Reklama

Reklama