Reklama

Reklama

Tajuplný život zahrady

(TV film)
  • Francie La Vie secrète du jardin (více)
Francie, 2018, 52 min

Režie:

Samuel Guiton

Obsahy(1)

Skrytý svět přírody kolem lidských příbytků... Každá zahrada je domovem tisíců zvířat a dějištěm stovek malých dramat, která se odehrávají v rámci umělého ekosystému řízeného zahradníkem. Je to neustále se měnící dílo, jehož tvůrce se musí přizpůsobit rozmarům počasí a přírodním rytmům. Spíše než tvorbou by se to dalo nazvat směrováním. Výsledkem je křehká rovnováha, neustálé balancování mezi fantazií a realitou, mezi ideálem a přírodními zákonitostmi. V zeleninové zahradě i v sadu, na květinových záhonech, na dně rybníka nebo vysoko v korunách stromů nacházíme neuvěřitelnou rozmanitost života. (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Na zahradě uprostřed lánů obilí se to hemží viditelným i skrytým životem. Zahradě, která je jako ostrůvek uprostřed oceánu. Sýkorka modřinka se hašteří s červenkou, hraboši a myšice křovinné rejdí po zahradě a snaží se prchnout před toulavou kočkou a ježek se chystá k zimnímu spánku. Majitel zahrady odjíždí a vše tu zůstane až do jara opuštěné. Opuštěné? Cestu si sem našel divoký králík, v noci se do zahrady zatoulala liška a nad vším stráží noc sova. S jarem se probouzí květiny, čolek se vydá na milostné zálety, vylíhne se babočka kopřivová, aby se postarala o zachování rodu, malé vlaštovky volají své rodiče, aby je nakrmili, a pestřenka, než se naděje, je lapena běžníkem. Dojde i na hlemýždí sex, hbité rejsky či lasici pronásledující hraboše. A potkani, to jsou škůdci! Proč se musí před ránem malí ježci schovat? Aby mouchy nenakladly vajíčka mezi jejich měkké bodliny. Larvy by je pak sežraly zaživa. Podaří se lišce získat chutnou slepici? Jisté to není.... A zdali se zahradník ustrne nad divokými králíky? To vše a ještě více lze vidět v tomto naučném dokumentu. ()

gazogazo 

všechny recenze uživatele

Flora a hlavně fauna co žije blízko lidských obydlí. Záběrově ani dramaturgicky nic výjimečného. Možná spíš pro děti? ()

Reklama

Reklama