Reklama

Reklama

Velikáni umění

(seriál)
  • Velká Británie Great Art

Obsahy(1)

Vítejte u příležitosti uvedení cyklu „Velikáni umění I“. Během několika posledních let filmaři po celém světě natáčeli nejzajímavější výstavy úžasných osobností umění naší historie. Nejen že se nám podařilo tyto významné události zaznamenat, ale měli jsme i možnost nahlédnout do zákulisí galerií a muzeí. Výstavy jsme pak využili jako odrazový můstek k důkladnějšímu studiu. (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

kolly13 

všechny recenze uživatele

Hodnotím jen díl Hieronymus Bosch: doslova náhodou jsem natrefil na tento dokument při přepínání programů, usadil mne a nepustil až do konce. Po několika jiných snímcích mi konečně někdo vysvětlil symboliku v obrazech a také nasnímal obrazy detailně, což mi poskytuje dost času na obdiv geniality umělce, kterého pořád filmaři prezentují jako obyčejného měšťana. Kdo obrazy viděl, chápu Bosche jako legendu, která v něj zabrnká na emoce a ostny strachu. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Zatím jsem vyhmátla jen moc pěkný díl o Michelangelovi a jeho překrásných sochách, kterým je věnováno dostatek prostoru (i těm nedokončeným), krásně nasnímáno, čistá radost. Doplněno: ve čtvrtek ČT art uvedla díl o Hieronymu Boschovi. Naprostá šleha! Perfektní, doporučuji i divákům, kteří se o umění zas až tak nezajímají. ()

bohemia_regent 

všechny recenze uživatele

Díly (nejsou číslované, takže abecedně): 1) Canaletto, benátské umění. Královské sbírky, Buckinghamský palác (režie David Bickerstaff) ****, 2) David Hockney v Královské akademii umění v Londýně (Phil Grabsky) ****, 3) Dívka s perlou a další poklady galerie Mauritshus (David Bickerstaff) ***, 4) Impresionisté a muž, který je stvořil (Phil Grabsky) ***, 5) Manet (Ben Harding) ***, 6) Michelangelo. Láska a smrt (David Bickerstaff) ****, 7) Podivuhodný svět Hieronyma Bosche (David Bickerstaff) ****, 8) Rembrandt. Národní galerie v Londýně, Rijksmuseum v Amsterdamu (Kat Mansoor) ****, 9) Vincent van Gogh - jiný pohled (David Bickerstaff) ****, 10) Zahrady v umění - americký impresionismus (Phil Grabsky) ***. -------- V titulcích (všech deseti dílů) seriálu uvedeno: rok výroby 2018. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Hodnotím díl PODIVNÝ SVĚT HIERONYMA BOSCHE věnovaný tvůrci z města 's-Hertogenbosch, kolokviálně zvaného Den Bosch v severním Brabantsku, v Holandsku. Zdejší občané oslovili sbírky vlastnící jeho obrazy a kresby a k 500. výročí Boschovy smrti r.2016 uspořádali největší výstavu jeho díla, 17 z 24 obrazů a 19 z 20 kreseb. To proto, aby mohli díla restaurovat. Komentovaná prohlídka vybraných obrazů a taky Zahrady rozkoší, která nemohla být z madridského Prada zapůjčena.(90%) ()

Reklama

Reklama