Reklama

Reklama

Ostrov lží

  • Španělsko La isla de las mentiras (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

V roce 1921 se loď Santa Isabel, která přepravovala 260 španělských emigrantů do Ameriky, potopila nedaleko ostrova Salvora ve španělské Galicii. Na pomoc přispěchaly pouze tři ženy z tohoto ostrova, kterým se podařilo zachránit 50 cestujících. Zatímco místní obyvatelé oslavují jejich obětavý a hrdinský čin, rychlostí blesku se začnou šířit zvěsti o tom, že k nehodě došlo úmyslně. Původcem této zprávy je argentinský novinář, který přišel na ostrov informovat o incidentu. Jak vyšetřování postupuje, ženy se ocitají pod stále větším tlakem. Existuje mnoho nezodpovězených otázek a zatímco pravda pomalu vychází najevo, naše hrdinky začnou přicházet o svou nevinnost a tradiční život na ostrově se navždy změní. (Cinemax)

(více)

Recenze (9)

verbal 

všechny recenze uživatele

Existují skutečné události a filmy podle nich, které si zajímavým příběhem a solidní dramatizací pohrávají s divákem jako prefíkaný iluzionista, až to celé nakonec vyústí do překvapivé a strhující pointy. Tohle není ten případ! Tady si tři prvobytně pospolné vidlácké muženy, jeden vesnický idiot, jeden slizký pissálek a v Malování uplácané ztroskotání lodi pohrávají s čurákem jako retardovaná štětka, až to celé nakonec vyústí do prdele. K totožnému, ovšem časově daleko snesitelnějšímu, otrávení diváka by úplně stačilo, kdyby prostě na začátku promítli ten závěrečný text a dál neplýtvali celuloidem. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Tohle neni spanelsky thrillerovy standart.  Film nevytvoril  tak podezirave prostredi psychologickeho dramatu, aby me vtahl. Nad zaverem jsem kroutil hlavou. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Hostinec Jamajka (Jamaica Inn, 1936) v novém hávu. A mohlo by to být lepší, pokud by na tom ještě trochu zapracovala Daphne du Maurier a/nebo Alfred Hitchcock. Film je zajímavý neustálým přesunováním viny, až je jí celý ostrov zcela prosáhlý. Nikdo se během něj nevyhne označení "pirát". A jako obvykle se vše začíná odspodu, přenáší se nahoru, a nakonec zaniká v nejvyšších patrech. Zpočátku jednoduchá rovnice začíná obsahovat stále více neznámých, až se prohlásí za neřešitelnou. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Parádny námet, skvelý scenár, pôsobivá melancholická kompozícia, ... ale priam trestuhodne biedne prevedenie, ktoré absolútne nevyužilo svoj psychologicko-emocionálny potenciál a celé to pôsobilo nesmierne frigídne. Z tohto sa dala spraviť vynikajúca psychologická dráma, dokonca aj s mierne mysterióznym rozmerom, a napokon je z toho chladný príbeh troch žien, ktorý bol síce vo svojej podstate skvelý, ale ... bezcitný :( Napriek tomu 3*, ku ktorým pomohla aj dravá atmosféra ostrova Salvora. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

Ponurý  příběh chudých lidí tak,že chudší už být nemohou a tak jsou snadno manipulovatelní!Vyhládlý pes udělá cokoliv, aby dostal nažrat.Film je zpracovaný velice profesionálně od interiérů,exteriérů,kamery,kostýmy a masky.Kamera se nezastavuje v dlouhých záběrech na jednom herci, ale vždy je scéna jeden celek.Je očividné že tvůrci měli na natáčení čas .Vsadili na kvalitu a ne kvantitu.Ovšem z  obsahu příběhu samotného mám pocit zděšení a dlouho se mi děj nemohl dostat z hlavy. ()

Mikecat 

všechny recenze uživatele

Otrasné prevedenie, prišlo mi to ako ochotnícke divadlo jedna miestnosť, jedna chatrč, pár skál, kúsok mora. 4 spanielske cigánky zahalené až po uši, 3 pani v oblekoch a jeden posahany krypel. Stále hovoria o legendách, piratoch, majaku ale žiadnu neodryju ani neprezradia, Nemasne, neslane, trochu sa dej rozpletie a prekvapí zvrat v záverečnej časti, ale nedotiahnute. ws ()

Reklama

Reklama