Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Byla to krutá náhoda, jež si zahrála podivnou hru s lidskými životy dvou lidí, kteří se neznali, ale něco je spojuje. Lehkovážný, bohatý playboy Bob Merrick je zachráněn před utonutím v okamžiku, když nesobecký a obětavý dr. Wayne Phillips umírá po autonehodě. Zůstává po něm vděčný tým spolupracovníků nemocnice, kterou dosud vedl, a krásná vdova Helena Phillipsová. Právě ona neobyčejně silně zaujme nevypočítavého Merricka, s nímž přitom nechce mít nic společného… Divácky působivé drama, plné zášti, lásky a touhy po toleranci, natočil americký režisér Douglas Sirk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (16)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Cely film je postaveny na serii nahod, ktore spolu zdanlivo nesuvisia .. ale len zdanlivo. Roka Hadsna naznasam a prism mam zurivy odpor k jeho odpornym, prersladenym komediam. Fuj, mnohe z nich su tak sladke -az su odporne. Toto je len taka odlahcena spolocenska konzervacka - riesia sa tam hlavne kadejake ludske emocie, dejova linia ani poriadne nejestvuje : 42 % ()

Flakotaso 

všechny recenze uživatele

Začátek s řádícím a chlastajícím Rockem Hudsonem je výborný, směrem ke konci ale film upadá do čím dál větší naivity a melodramatičnosti (což samozřejmě není chyba melodramatu, ale mě to moc po chuti není :). Sirkova režie je čistá a přesná, technicolorová kamera je hezká, stejně tak hudba. Jane Wyman bohužel jako femme fatale opravdu příliš nefunguje a tudíž se stává Hudsonovo chování nelogickým i na poměry amerických filmů z 50. let. ()

Reklama

raroh 

všechny recenze uživatele

Kdyby nebyla Pytlákova schovanka natočena pět let před Nádhernou posedlostí, člověk by si řekl, že byla jednou z inspirací Friče a Nového. Proti české produkci tohoto typu je natočena ovšem mnohem zajímavěji, přesto proti takovému Psané ve větru ji chybí více kritičtější osten a nabízí mnohem méně temných proudů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nádhernú posadnutosť treba hdnotiť v kontexte svojej doby a žánrových pravidiel melodrámy. V týchto ohľadoch sa jedná o nadpriemerný film, ktorému scenárista venoval dosť pozornosti na to, aby sme v jeho priebehu nevedeli, kam sa príbeh dostane o desať minút. Nádherná posadnutosť nie je vyjadrením milostnej túžby hlavných hrdinov, ale označením posadnutosti človeka pomáhať druhým. Táto myšlienka je síce vo filme viackrát spomenutá, ale nemal som pocit, že by nám ju režisér otrepával o hlavu. Rock Hudson predstavuje postavu, ktorá prekoná výrazný osobnostný posun a nie nadarmo je na začiatku príbehu spomenutý Ježiš. V úlohe jeho partnerky si viem predstaviť skôr Jean Simmons, ako síce sympatickú, ale trochu tuctovú Jane Wyman. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Nádherná posedlost je zdánlivě postavená na sérii náhod, jejichž provázanost ale vytváří pevně sevřenou strukturu a jednoduchou dedukcí by se už po 20 minutách dal uhádnout celý děj. Tahle ucelenost může působit klišovitě, v nablýskaném melodramatickém světě Douglase Sirka plném barevně sladěné výpravy a pečlivých kamerových kompozic vypadá naivně upřímně i přirozeně zároveň. Slabší 4*. ()

Galerie (53)

Reklama

Reklama