Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Michael Jordan v tomto dokumentárním seriálu otevřeně vypráví o svém životě a kariéře. Obsahuje dosud nepublikované záběry z jeho poslední sezóny v NBA. (Netflix)

Recenze uživatele Martrix k tomuto seriálu (7)

Episode I (2020) (E01) 

Jak to vidím já, tak název dokumentu neevokuje průřez kariéry Michala Jordana, ale má jít o zachycení poslední sezóny, kdy byl nejlepší tým NBA pohromadě, resp. když bylo oznámeno, že tým bude po sezóně rozpuštěn. Ano, nejvýraznější postavou byl Jordan a je fajn, že se začíná právě jím. Kdo ale neviděl aspoň jedno utkání, ten v těch prostřizích jeho genialitu neuvidí. A totéž platí o jeho spoluhráčích, kterým bude doufám věnován dostatečný prostor. Zatím je to spíš pro fanoušky basketbalu, Jordana a pamětníky. ()

Episode II (2020) (E02) 

V druhé epizodě se už věnujeme Pippenovi a vztahům obecně, sledujeme důvody, proč mělo vlastně k sezóně Last dance dojít, co za tím bylo. Bohužel se ke konci zase vracíme k Jordanovi, ale ono je to pochopitelné...byl středobodem Bulls a měl zásadní vliv na vše, co se dělo jak na hřišti, tak mimo něj...byť se snažil separovat. Smutnou pointou této epizody je, že Pippen měl nižší plat, byl ve stínu Jordna a ...i v této epizodě toho prostoru moc nedostal. Pořád si totiž myslím, že to nemá být "jen" dokument o Jordanovi, ale o poslední sezóně supertýmu Bulls. ()

Episode III (2020) (E03) 

Vynikající epizoda, ve které se tvůrci trochu víc zaměřili na Rodmana. Jsem moc rád, že nejde o dokument "jen" o Michaelovi, ale že se představují i ti, bez kterých by Bulls, ani Jordan vyhrávat nemohli. Prostě vše kolem jednoho z nejlepších basketbalových týmů světa. Občas byla možnost vidět jejich zápas v TV...měl jsem to rád. Když někdo ovládá svoje řemeslo tak dobře, jako oni...je čirá radost to sledovat. ()

Episode IV (2020) (E04) 

Další střípek do mozaiky. Tentokrát uvidíme, jaký přínos měl Phil Jackson a co vše museli udělat hráči Bulls, aby se dostali přes svou Detroidskou Nemesis. Pokud s někdo myslí, že to byla jen parta čahounů s hvědnými manýry...měl by se podívat právě na tuto epizodu. Ani ve sportu není moc lidí, kteří by šli tak odhodlaně za svým cílem, jako Jordan. Lidsky mi sympatický není a kdybych chtěl vyhrát, měl bych ho samozřejmě raději po svém boku, ale na pivo bych mnohem raději zašel s Pipem, nebo Denisem. ()

Episode V (2020) (E05) 

Trochu roztříštěná epizoda, která ale do mozaiky zapadá taky. Sledujeme jak moc populární Jordan byl. V současné době o žádném tok populárním sportovci nevím. Jordan byl alfa alfa..volně přeloženo, přemotivovaný, soupeřivý mamrd. Muselo být vždy po jeho, byl to sólista a sobec. Ale současně nejlepší basketbalista planety. Přesto všechno...nemuseli jste ho mít rádi, ale nešlo nerespektovat jak dobrý byl v tom, co dělá. Po této epizodě si říkám, že Jerry měl fakt mega koule, když tohle všechno chtěl utnout. ()

Episode VI (2020) (E06) 

Ustát tolik mediální pozornosti a slávy, nebylo prostě možné. Tentokrát se podíváme na nejčastější slabinu soupeřivých lidí. Hazard, sázky. Gambling není nic jiného, než důvěra ve vlastní schopnosti, štěstí, mimořádnost, mixnutá s nechutí, nebo neschopností prohrát a nechat to být. Velmi zajímavá epizoda, která odkrývá Jordanovo rozpoložení, jenž povede k rozhodnutí... . ()

Episode VIII (2020) (E08) 

Svým způsobem to byl nešťastný člověk. Ta obrovská chuť vyhrávat za každou cenu, dejme tomu. Ale Jordan byl samolibý hajzl, mstivý, ješitný a usurpátorský. I když ostatní uznali, že jim ten tlak pomohl se zlepšit, nechtěl bych s takovým člověkem hrát a konec konců...Bulls se dařilo i bez té buzerace. Na druhou stranu, tohle z něj v dobré víře udělal jeho otec. S výjimkou toho, jak se sesypal v šatně, mě nejvíc dostalo, když odpovídal na otázku, jestli mu to za to stálo...že ho ostatní neměli rádi. Chytrej a citlivej chlap, ale vzal to za špatnej konec. ()

Související novinky

Příběh Dennise Rodmana v Las Vegas se dočká filmu

Příběh Dennise Rodmana v Las Vegas se dočká filmu

30.09.2022

Píše se rok 1998, tým Chicago Bulls se podruhé v historii snaží získat třetí zlatou medaili v řadě, když se rázem jeden z důležitých členů týmu a zároveň excentrický divoch Dennis Rodman rozhodne, že… (více)

Ben Affleck začal točit svůj nový film

Ben Affleck začal točit svůj nový film

12.06.2022

Minulé pondělí započalo natáčení nového snímku Bena Afflecka (Město, Argo) o tom, jak slavná módní značka Nike v 80. letech uzavřela přelomovou smlouvu s basketbalistou Michaelem Jordanem. Obsazení… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama