Reklama

Reklama

Nejméně očekávaný den: Zákulisí týmu Movistar 2019

(seriál)
  • Španělsko El día Menos Pensado (více)
Trailer
Španělsko, (2020–2022), 8 h 28 min (Minutáž: 23–41 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Profesionální cyklistický tým Movistar si během cesty brousí zuby na vítězství, ale musí přitom čelit výzvám, kontroverzi a sporu uvnitř týmu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (6)

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Pamatuju si hlavně Tour,jak to tam skřípalo mezi Landou a Quintanou,když ještě na to koukal v televizi live.Zde je to malinko naťuknuto taky,je vidět vlastně jen z tváří a frustrace jezdců ta nevraživost,když jsou dva kohouti na jednom smetišti.Bohužel občas zde nemáte nic moc navíc.To,že vidíte do backstage je pěkný,do autobusu,ale je to nějak málo.Chybí tomu dynamika a ucelenost.Trochu jste tam a pak se vracíte k příběhu,který už je o pár let jinde.Giro tu byla vcelku rychlou sondou.Seriál nemá moc minut a je někdy vidět,že na šest epizod se malinko uměle natahoval,přitom mohl být mnohem lepší.Valverde za tu kariéru by mohl mít i vlastní pořad.75% ()

waits 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velice povedený pohled na fungování špičkového teamu během sezony. Movistar není teamem pro klasiky (s výjimkou Valverdeho), hlavní pozormost se soustředuje na Giro a Tour. Záběrů z trati není nijak moc a pokud jsou, tak často pohledem sportovního ředitele z doprovodného vozu. Miniserie se snaží ukázat závody z pohledu jezdců a lidí kolem nich, zavede nás ke snídaním před závodem a ke kávě po závodu, nakoukne do osobního života jezdců, nechá je komentovat probehlou situaci do kamery ve stylu talking-heads ve viditelných dotáčkách, časté jsou záběry z a do doprovodného vozu. Naštěstí pro režiséry i pro nás byl rok 2019 pro Movistar docela dobrodružný - boj o Giro s dvěma leadry s pěkným koncem a boj o Tour také s dvěma leadry, který už tak úspěšný nebyl - pnut až nepřátelstvi na jedné a kamarádstvína druhéstraně mezi jezdci bylo viditelné.A na konec Vuelta s vice zabery z trati a s (opet) neujasnenou pozici leaderu. Pro fandy cyklistiky je těch sest epizod požitkem, az už máte tenhle španělský team rádi nebo ne. ()

Reklama

Jirkush 

všechny recenze uživatele

Na tenhle seriál jsem se jako fanoušek profi cyklistiky hodně těšil, ale nakonec mě to trochu zklamalo. Vůbec mi nesedl styl, kterým je El Día Menos Pensado natočený, například rozdělení na 6 dílů, kdy první díl je jen takový naťuknutí, druhý díl je Giro, 3., 4. a dvě třetiny 5. je Tour a Vuelta má poslední 1 a 1/3, jsem vůbec nepochopil. Celkově to vypovídá i o obsahu: skáče se z místa na místo, z tématu na téma, všechno se jen nakousne a hned se jde dál na další etapu. Během Tour to v týmu skřípalo, ale toho skřípání v seriálu moc neuvidíte a důvody, proč k němu došlo, už vůbec ne. Není to sice úplný propadák, například díl s Carapazem byl pěkný, ale potenciál, zůstal z velké části bohužel nevyužitý... ()

campix 

všechny recenze uživatele

Se sportovními dokumentárními seriálu se poslední dobou na Netflixu roztrhl pytel. Všechno, co jsem zatím viděl, bylo naprosto výborné. Bohužel The Least Expected Day je přílišnou reklamou stáje Movistar. Nějaké problémy uvnitř stáje během velkých závodů jsou pouze naťuknuty a tam by se přesně dalo vrtat a získat zajímavější informace. Je zajímavé vidět fungování jedné z největších cyklistických stájí na světě, ale tato dokumentární série bohužel nemůže udělat cyklistice takovou službu jako třeba Drive to Survive pro Formuli 1. Hraje se tu hodně na jistotu a za 6 epizod s délkou kolem půl hodiny se tu pokryje téměř celá sezona. Věřím, že tenhle formát by byl ideální například pouze pro dění kolem Tour. Celkově je to hodně zkratkovité a skrývá to spoustu věcí, nebo to alespoň tak působí. ()

Kusbi 

všechny recenze uživatele

Po fotbalu, americkém fotbalu, formuli 1 a jistě i dalších sportech se svého dokumentárního seriálu dočkala i cyklistika. Konkrétně pak španělská stáj Movistar. Osobně jsem nikdy nebyl fanouškem tohoto týmu, ale musím uznat, že pohled za oponu jeho fungování se povedl. Dokument ukazuje fungování ředitelů týmu, vzájemnou komunikaci mezi jezdci a občas zajde i do jejich osobních životů. Pozitivem je též to, že se v seriálu objevují i kontroverzní momenty, díky čemuž celek nepůsobí jako reklama. Myslím si, ale že by dílů mohlo být méně (a s celkovou kratší stopáží), s tím, že by se každý zaměřil na jednu z Grand Tours - takhle je to trochu utahané. Problémem je i občasná nepřehlednost řazení děje dokumentu, která se projevila zejména v prvním dílu, který byl značně chaotický. Jinak snad lze konstatovat, že dokument ze zákulisí sportů se nedá natočit vyloženě špatně, minimálně já jsem žádný špatný zatím neviděl. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama