Reklama

Reklama

Letuška

(seriál)
  • USA The Flight Attendant (více)
Trailer 2
Drama / Mysteriózní / Thriller / Komedie
USA, (2020–2022), 11 h 58 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvůrci:

Steve Yockey

Předloha:

Christopher A. Bohjalian (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Kaley Cuoco, Merle Dandridge, Nolan Gerard Funk, Michiel Huisman, T.R. Knight, Zosia Mamet, Rosie Perez, Colin Woodell, David Iacono, Michelle Gomez (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Temně komediální thriller, inspirovaný celosvětově úspěšným románem Chrise Bohjaliana, pojednává o tom, jak se může celý život změnit během jediné noci. Letuška Cassandra Bowden (Kaley Cuoco) se probudí ve svém hotelovém pokoji v Dubaji, s příšernou kocovinou z předchozí noci a mrtvolou ležící vedle ní na posteli. Protože se bojí zavolat policii, pokračuje ve svých ranních aktivitách, jako by se nic nestalo, a přidá se k ostatním letuškám a pilotům cestujícím na letiště. V New Yorku je vyhledána agenty FBI, kteří se vyptávají na její nedávné mezipřistání v Dubaji. Zoufalá žena, která stále nedokáže poskládat střípky z oné osudné noci dohromady, začne přemítat o tom, jestli by mohla být vrah. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (113)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letuška mě nelákala a o to větší bylo moje překvapení, když jsem se u téhle variaci na Hitchcocka neuvěřitelně bavil a obdivoval tempo i styl vyprávění. Kaley Cuoco dává úspěšně zapomenout na Penny a její novou hrdinku budete zbožňovat, přestože to je nespolehlivá, alkoholická kráva. Tempo je velice slušné a seriál si ho překvapivě drží po celou dobu. Přestože se nejedná o přelomové ani nijak výrazně inteligentní dílo, určitě jde o výbornou zábavu a příjemné překvapení, kdy seriál funguje v rovině napínavého thrilleru o vrahovi a spiknutí, tak i jako černá komedie. 2. Série slabší ()

Jolinar 

všechny recenze uživatele

Z tohodle měl být celovečerní film! První dva a poslední dva díly byly super, ale veprostřed seriálu se to moc netahavalo a plno scén bylo navíc. Jinak seriál mnoha věcmi působí nestandardně. Klasické drama přechází do černé komedie. Hlavní hrdinka pěkně chlastá, je celkem pošahaná a osina v zadku, ale přesto jí fandíte. Dále má halucinace a neví, co je realita a co vzpomínka. Odhalení hlavního padoucha se mi moc líbilo. Postava agentů FBI vůbec nefungovaly. A Kaley skvělá herečka! ()

Reklama

JetDryerFan 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, Letušku jsem si pustila kvůli Kaley. Hrozně mě zajímalo jak se s tím popere a jestli jí dokážu odpárat tu nálepku “Penny”. Díky Bohu ta holka ukázala, že je skvělá herečka! Role jí sedla, věřila jsem jí každé gesto a na Penny si ani jednou nevzpomněla. Vedle jejího výkonu se mi líbily flashbacky do dětství a opilecký králičí psychadelie považuju už jen za třešinku na dortu. Malé přešlapy jsem díky tomu ráda odpustila a končím slovy - jo, fakt mě to bavilo! ()

merit1 

všechny recenze uživatele

Druhá polka seriálu je z kriminálneho pohľadu výrazne slabšia, ale linka psychoanalýzy, ktorá prepája dej, plus použitie zábavných režisérskych postupov ( členenie obrazovky, vyvolávanie spomienok cez “konverzáciu s obeťou” ) mi dáva dôvod tvorcom túto slabinu odpustiť. Impulzívnosť Cassie bola otravná aj zábavná zároveň a vďaka nikdy sa nemíňajúcemu obsahu jej kabelky aj uveriteľná. Minulosť vstupujúca do udalostí dala priestor k vývoju postavy a táto príležitosť bola plne využitá ( pre mňa asi najlepšia linka seriálu ). Zhrnutie - tvorcovia síce balansujú na hrane nechcenej špionážnej paródie, ale robia to s šarmom a hlbším prienikom do života ústrednej postavy ( a výborne im k tomu sekunduje skvelá Kaley Cuoco ). ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Největší seriálové zklamání posledních měsíců. Mrzí mě, že mi takové zklamání způsobilo zrovna HBO, u nějž jsem vždy počítal s jistou mírou kvality, zvláště u seriálů z vlastní produkce. Byl jsem svědkem maniakálního chování promiskuitní alkoholičky, jež kolem sebe rozvíří divokou smršť vražd, pronásledování a běhání od ničeho k ničemu. Kaley Cuoco nikdy nepřekročí stín Penny a dokážu se ztotožnit s názorem některých recenzentů, že v Letušce hraje Penny, která se nechala zaměstnat jako letuška. Kdybych se chtěl dívat na Randalla a Hopkirka, budu se dívat na Randalla a Hopkirka. Vedlejší linky naprosto zbytečné. Doufám, že závěr neměl znamenat příslib druhé série. ()

Galerie (575)

Zajímavosti (5)

  • Kaley Cuoco zakoupila prostřednictvím své produkční společnosti Yes, Norman Productions v roce 2017 práva ke stejnojmenné knize, dokonce ještě před jejím vydáním. (Brock)
  • Natáčení začalo v listopadu 2019 v Bangoku, předtím než se štáb přemístil do New Yorku, kde se natáčelo hlavně na předměstí White Plains. Kvůli pandemii COVID-19 bylo ale natáčení přerušeno v březnu 2020, než se stihly natočit dvě zbývající epizody 1. série. Ty tvůrci dotočily v New Yorku na konci srpna. Mimo to se natáčelo také v italském hlavním městě, Římě. (hansel97)
  • Přestože knižní předloha končí tam, kde první série seriálu, objednalo HBO Max hned po odvysílání finále druhou sérii. (hansel97)

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Reklama

Reklama