Reklama

Reklama

Letuška

(seriál)
  • USA The Flight Attendant (více)
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Thriller / Komedie
USA, (2020–2022), 11 h 58 min (Minutáž: 42–48 min)

Tvůrci:

Steve Yockey

Předloha:

Christopher A. Bohjalian (kniha)

Hudba:

Blake Neely

Hrají:

Kaley Cuoco, Merle Dandridge, Nolan Gerard Funk, Michiel Huisman, T.R. Knight, Zosia Mamet, Rosie Perez, Colin Woodell, David Iacono, Michelle Gomez (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Temně komediální thriller, inspirovaný celosvětově úspěšným románem Chrise Bohjaliana, pojednává o tom, jak se může celý život změnit během jediné noci. Letuška Cassandra Bowden (Kaley Cuoco) se probudí ve svém hotelovém pokoji v Dubaji, s příšernou kocovinou z předchozí noci a mrtvolou ležící vedle ní na posteli. Protože se bojí zavolat policii, pokračuje ve svých ranních aktivitách, jako by se nic nestalo, a přidá se k ostatním letuškám a pilotům cestujícím na letiště. V New Yorku je vyhledána agenty FBI, kteří se vyptávají na její nedávné mezipřistání v Dubaji. Zoufalá žena, která stále nedokáže poskládat střípky z oné osudné noci dohromady, začne přemítat o tom, jestli by mohla být vrah. (HBO Europe)

(více)

Recenze (113)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Amerika je země neomezených možností. Říkali to už první vlny utečenců po první světové válce a říkají to i filmaři současné doby. Námětem totiž zfilmují abstraktně neuvěřitelný thriller, do hlavní role dají, námi všemi oblíbenou, Kaley Cuoco, která tu víc chlastá, než jedná...no a světe div se, myslí si, že to takhle splácaný hodí před zákazníka a ten se z toho posere. No...a sice jsem se neposral, ale i když to byla kvalitou taková nenásilně nelogická jednohubka, docela jsem se u té jednohubky pobavil. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zajímavý detektivní seriál hlavně o tom, že lidská paměť je opravdu nespolehlivá. Postupné odkrývání všech narativních rovin trochu kazí snad jen velká upovídanost a občas zbytečně nervní Kaley Cuoco. Je to ale kočka. 70%. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 70% - Tak jako se spousta seriálů před ní soustředila ve chvíli nejpozornějšího pátrání pojednou na nějakou naprostou banalitu, trápí publikum tímhle způsobem i Letuška. Spousta záhad kolem hlavní hrdinky zbytečně často ustupuje do pozadí kvůli činům kolegyně a sledovat Megan nebo jejího manžela ve chvíli, kdy se jinde už už má přijít nějakému otazníku na kloub, je k zbláznění. Když se ale děj točí kolem Cassie a její minulosti (ať už dávné nebo čerstvé), jde mi z toho napětí chvílemi až hlava kolem, tím spíš, když se kolem točí herci, které vždycky vidím rád. Potěší T. R. Knight, nadchne Michelle Gomez, ale největší radostí je sledovat Kaley Cuoco. Celou kariéru byla škatulkovaná do sitcomu a pak vystřihne takhle mnohovrstevnatou holku, kterou chci chvíli zaškrtit a chvíli jí zběsile fandím. Pokračovat v dopovězeném příběhu dál mi přijde škoda, protože se budou těžit přesně ta lákadla, která v závěru fungovala tak dobře, právě protože si divák mohl domýšlet spoustu vlastních scénářů. Zatím ale téhle hyperaktivní kombinaci thrilleru a komedie podržím hodnocení nahoře. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

70% Cuoco překvapivě hraje a nepřipomíná pořád Penny z BBT, tempo to má většinou taky a skoro pořád se něco děje... takže vlastně docela spokojenost. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Něco tak povrchního bych čekal na Netflixu a nebýt seriál z uznávané dílny konkurence, tak to má ještě o 10% méně. HBO Max potřebovala na rozjed bombu, ale Letuška se příliš nepovedla. Cuoco stále hraje Penny, i když většina diváků předstírá, že to nevidí. Její promiskuitní alkoholička, která dělá jednu botu za druhou, je od začátku na pěst. U dalších postav můžeme také sledovat upocenou snahu o to být cool, ale nejsou o mnoho lepší. Kriminální linka je tak hloupá, že musela být schována za ujeté představy a srdceryvné flashbacky. Předloha musí být hrozný blábol. S1 - S2: 40% ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Chápu, že Letuška má být temná, lehce zvrácená a zábavná podívaná pro odreagování, ale na druhou stranu se ve mně totálně vzpříčila hlavní postava, která má problémy s alkoholem, romantický vztah rozehrává s mrtvolou uvnitř svojí hlavy a do toho dělá tak neskutečné logické přešlapy, že být FBI, tak jí zavřu hned po prvním díle. ()

Nin 

všechny recenze uživatele

Letuška má hodně zvláštní hlavní hrdinku. Je to opilecká troska, která se nebrání nezávaznému sexu, a svůj život drží tak tak pohromadě. Něco, co jsme vídali spíše u chlapských postav, zatímco u žen to určitě může leckoho dráždit. Na druhou stranu je to taky objektivně dost mizerná kamarádka, i když se jí pomocí jakéhosi jejího šarmu a zábavnosti daří být obklopená lidmi, kteří jí rádi pomůžou v nouzi. To mě docela překvapilo, protože hlavní hrdinka tedy v seriálu dle mého nehýří nějakou extra velkou zábavností a šarmem. Je atraktivní a občas i roztomilá, ale to bych chápal spíš ty "kamarády" než kamarádky... Ale OK, předpokládejme, že je to fajn pařmenka, což jen jaksi v seriálu není moc vidět. Máme tu ale hlavně detektivní případ, do kterého se Letuška omylem zaplete, a postupně se nám začíná odhalovat její komplikovaná minulost. Její traumata a proč takhle dopadla bylo fajn a detektivka to taky není úplně zlá. Občas je to trochu nelogické, ale jsou tu poměrně cool zajímavé postavy a docela to odcejpá... Bohužel finále je dost strašné. Konec se vůbec nepovedl a působí jak z nějakého mnohem strašnějšího seriálu, jak z nějaké přiblblé harlequíny. Pohodový průměr s otřesným závěrem.(5/10) ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak se z Penny konečně stala herečka! :-) Letuška je fajn seriálová jednohubka, která nabídne víc, než si v úvodu divák může myslet. Cassie je treštiprdlo, které svůj život vůbec nemá pod kontrolou. Miluje létání po světě, protože tak lépe může utíkat běžnému životu, chlastá jako duha (nejradši z těch mini skleniček, které jako letuška krade v letadle), ráda si užije příjemnou noc s hezkým chlapem. A jedna taková noc se jí nevyplatí, protože ráno najde svůj objev Alexe (Michiel Huisman) zavražděného. Odsud se odvíjí jednak krimi thriller, kdy se Cassie snaží odhalit, co se stalo, a psycho drama, kdy se snaží přiznat fakt, že je alkoholička, traumata z dětství, a napravit vztahy s kamarádkou a bratrem (obzvášť dost realisticky drsně vykreslený vztah s bratrem mě příjemně překvapil). Během toho všeho vede imaginální hovory s Alexem ve své hlavě, které jsou vtipné a chvílemi i romantické. Spokojenost. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zábavná "hračka", kde sa nikto netvári, že sa v nej deje niečo, čo by mohlo mať spoločné s realitou. Proste odviazaná detektívna zábava s dobre obsadenou Kaley Cuoco a do svojich úloh sa hodia v podstate všetci. Čaká nás zopár prekvapení, ktoré ale na riť nikoho neposadia, super lokácie, občas celkom šialené tempo, občas zase niečo drhne, ale nikdy sa seriál nezastaví a nezabočí do slepej uličky. Možno to ale chcelo jedného scenáristu. Nejde však o moju šálku čaju, i keď tajomstvá a detektívky mám rád. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Kaley Cuoco si drží pořád tu svou komediální linku z BBT. Sice maličko zestárla, ale pořád svou ztřeštěností a bezelstnou, ženskou naivitou drží tenhle seriál celkem vysoko. Není to žádný megahit, ale místy velmi upovídaná, a hlavně úsměvná věcička, která splnila do puntíku, to, co jsem od ní čekal. ()

Geralt z Rivie 

všechny recenze uživatele

Kaley může dělat cokoliv, ale navždy bude Penny. Ale právě proto jsem u toho vydržel až do konce. Trocha černého humoru, trocha klišé, trocha dramatu a trocha alkoholu, tak jako v Teorii velkého třesku. Ale čeho bylo strašně moc a nedovolí mi to přidat jednu hvězdu navíc? Flashbacky. Nic otravnějšího v seriálech neznám. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O ženském spojenectví a vztazích hrdinky s partnery. Jedna z otázek seriálu je jestli všechny události, které traumatizovaná hrdinka prožila, budou mít nějaký terapeutický vliv. Spíš než detektivka jde o komedii. Hrdinka totiž zkoumáním situací ze skutečné detektivky je neskutečně zábavná. Alkoholička dokáže každé ráno vstát a po panáku podávat přes den slušné výkony. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Letuška mě nelákala a o to větší bylo moje překvapení, když jsem se u téhle variaci na Hitchcocka neuvěřitelně bavil a obdivoval tempo i styl vyprávění. Kaley Cuoco dává úspěšně zapomenout na Penny a její novou hrdinku budete zbožňovat, přestože to je nespolehlivá, alkoholická kráva. Tempo je velice slušné a seriál si ho překvapivě drží po celou dobu. Přestože se nejedná o přelomové ani nijak výrazně inteligentní dílo, určitě jde o výbornou zábavu a příjemné překvapení, kdy seriál funguje v rovině napínavého thrilleru o vrahovi a spiknutí, tak i jako černá komedie. 2. Série slabší ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Úvodná časť bola taká bomba, že nemohlo prísť asi už nič iné ako celkové sklamanie. To sa stáva, keď nábeh na thriller zmeníte v mystery komédiu. Od tretej časti sa to všetko zaplieta do flashbackov a špionážnych liniek, ktoré som neočakával a nepotreboval. Okrem prekvapenie v odhalení v predposlednej časti už film seriál veľa neprináša okrem permanentne vypúlených očí Kaley Cuoco. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Spíš než příběh, který je pouhou záminkou, zaujme odlehčený způsob vyprávění, využívání děleného plátna a dialogy se zavražděným (ve druhé řadě s vlastními já), které se odehrávají v hlavě poněkud narušené ale zábavné hrdinky. Má to spád a Cuoco dokazuje, že umí zahrát i o nějakou tu laťku výš než jen sitcomové herectví. Série je mírně parodická a občas i docela vtipná. SHRNUTÍ: Kterak se zbavit traumatu z dětství tím, že si pořídíte nové trauma v dospělosti. Poznámka: což nedoporučuje ani jeden ze sta psychologů. MÓDNÍ OKÉNKO: Hlavní hrdinka nosí hravé a osvěžující outfity. V některých případech dokonce rehabilituje údajně nudné kousky, viz například pletené vzorové svetry a dokáže je vynést ve šmrncovní kombinaci. (2. řada) ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Autori tejto minisérie sa rozhodli resuscitovať "hičkokovské trademarky" a za pomoci pomerne predvídateľného macguffinovského spúšťača rozohrali mnohovrstevnatú zápletku, ktorá bohužiaľ vôbec nedrží pokope. Mnoho vedľajších a pre hlavný dej nezaujímavých motívov zbytočne triešti kriminálny príbeh a odkláňa ho do smerov, ktoré autori evidentne nezvládajú ukočírovať. Kaley sa zasa pokúša "prehrať" do charakterovejších úloh, no aj keď jej v tom výdatne má pomôcť alkoholové opojenie, zjavne je to pre ňu zatiaľ náročné sústo. Na jedno pozretie pomerne neškodná a rýchlo zabudnuteľná záležitosť, pri ktorej ostáva iba modliť sa, aby jej niekto nespískal aj druhú sériu. (17.3.2021) ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Největší seriálové zklamání posledních měsíců. Mrzí mě, že mi takové zklamání způsobilo zrovna HBO, u nějž jsem vždy počítal s jistou mírou kvality, zvláště u seriálů z vlastní produkce. Byl jsem svědkem maniakálního chování promiskuitní alkoholičky, jež kolem sebe rozvíří divokou smršť vražd, pronásledování a běhání od ničeho k ničemu. Kaley Cuoco nikdy nepřekročí stín Penny a dokážu se ztotožnit s názorem některých recenzentů, že v Letušce hraje Penny, která se nechala zaměstnat jako letuška. Kdybych se chtěl dívat na Randalla a Hopkirka, budu se dívat na Randalla a Hopkirka. Vedlejší linky naprosto zbytečné. Doufám, že závěr neměl znamenat příslib druhé série. ()

Janek 

všechny recenze uživatele

Výborný Hitchcockovský rozjezd, skvěle zahraná hlavní role, ale zhruba od třetího dílu to šlo do laciných kytek... 40% ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Drama / Mysteriózní / Thriller / Komedie- ano, to všechno tady je, pokud si pod slovem mysteriózní představujete psychologické sondy do podvědomí hlavní postavy. Všechny ostatní žánry jsou sice přítomny, ale nejsou zde tak úplně plnotučné- jsou tak trochu odstředěné, takže jsem děj seriálu nemohl vnímat zcela seriózně, protože šlo spíše o nenáročnou, oddechovou záležitost, která dovolila mému mozku, aby delegoval část funkcí na nižší ganglia. Ale to není kritika. Já se čas od času rád podívám na záležitost, u níž se mohu uvést do téměř vegetativního stavu a nechat se bavit. Seriál tuto funkci splnil a já jsem ho tak mohl ocenit pěknými třemi kousky. / Poučení: Berte ohledy a neumírejte v blízkosti letušek. ()

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Reklama

Reklama