Reklama

Reklama

Epizody(10)

Recenze (56)

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Smrť je nepríjemná, keď si inteligentný.“ Strašne, strašne, fakt strašne som sa snažil nájsť na tomto seriáli aspoň nejaké plusy. Prečo? Inštinkt mi totiž našepkával, že by som mal. Že je to fér. Že je to dielo Ridleyho Scotta a tým pádom doňho implementoval veci, aké by iní tvorcovia neimplementovali. Tušil som, cítil som, že to mala byť udalosť s veľkým U. Pred pozretím prvej epizódy som cítil pietu, rešpekt a dokonca azda až pokoru (!). Nakoniec to ale nie je nielenže Udalosť. Nie je to bohužiaľ ani udalosť. Dokonca  ani „iba“ priemerný seriál. O nadpriemernom nehovoriac. Za plus by som označil pár zaujímavých scén z prvých dielov (narodenie detí) a výkony otca a matky, kde sa (opäť raz) dokazuje Ridleyho fascinácia umelým životom. Za ďalšie klady by som s prižmúrenými očami označil výkony „ľudských“ rodičov, konkrétne najmä Niamh Algar (Travis Fimmel robil všetko pre to, aby každého diváka poriadne naštval, nevraviac o svojich druhoch v zbrani a viere). Seriál nanešťastie poukazuje i na Scottovu druhú fascináciu a tou je náboženstvo. To už narazil na môj absolútny nezáujem. Scenár ako keby písali s prepáčením totálni idioti. Veľa vecí v ňom nedáva žiadny zmysel. Pochopiteľne, nesmú chýbať trápne naznačené budúce zvraty, udalosti, postavy a dejové línie a na konci pravdaže zostanete zmätene postávať a hľadieť na záverečné titulky ako teliatka bez toho, aby ste sa niečo dozvedeli. Priebežne a podľa chuti, tak, ako sa tvorcom práve hodilo, sa menia schopnosti postáv, ako aj ich motivácie. V jednej chvíli chce Nekromant vojakov pozabíjať (a bol by toho schopný behom sekundy), ale neurobí to a radšej do nich hodí kamene (to ako vážne?) a nechá ich utiecť (!). Asi im ale iba vrátil ich veľké srdce po tom, čo ho vojaci predtým chceli X epizód v kuse zabiť a akonáhle to mohli urobiť absolútne jednoducho, tak k tomu zvolili spôsob, ktorým to natoľko skomplikovali, že im samozrejme Nekromant unikol. Krútil som hlavou nad planétou, na ktorej je normálny dýchateľný vzduch, ale nič tam nežije (plus mínus). Moju pozornosť zaujali aj dvere ledabolo postĺkané z pár dosiek, ktoré pôsobili dojmom, že do nich zafúka vietor a padnú, ale nikto, ani bytosti s fakt obrovskou fyzickou silou, neboli z nejakého tajuplného dôvodu schopné túto smiešnu prekážku zdolať. Vizuál je väčšinu času hnusne lacný, až odpudivý. Výsledkom je seriál s dvoma tuctami WTF scén (čo by až tak nevadilo) a hlavne seriál hrozne nudný a nezáživný (čo vadí). Ak vznikne druhá sezóna, existuje dosť vysoká pravdepodobnosť, že ju vynechám. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Raised by Wolves měl být konečně ten velký must see seriál HBO MAX, už jen kvůli tomu, že jméno Ridley Scott pořád ještě něco znamená. Nepřekvapivě to tak úplně nedopadlo, ačkoliv se samozřejmě najde početná skupina stoupenců seriálu. Já jim to přeju, ale rozhodně jím nejsem. Vlastně jsem se až do konce nemohl rozhodnout (první sezónu jsem sledoval s velkými přestávkami půl roku), jestli koukám na skutečně drahý a velkolepý seriál, nebo to celé natočili komorně v kulisách se zeleným plátnem, s rozdílem pokročilých filmových kamer, které kabelovky nepoužívají. Ale co vím jistě, že jsem se minimálně půlkou řady citelně pronudil a zpátky do sedla mě vrátil až poslední, pravděpodobně nejpovedenější, díl, který samozřejmě zásadně láká na dvojku. A pokud bude za dostatečně dlouhou dobu, tak se do ní snad nakonec pustím...PS : Travis Fimmel hraje zase Ragnara :D ... 60% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Snad další série budou lepší. Z posledních dílů jsem rozpačitý. Přitom by to mohl být, tak dobrý seriál, kdy se do něj tvůrci nesnažili dát tolik mystiky. Přitom první díly byly výborné. Víra v Sola, Mithraismus je dobře vymyšlená. Planeta Keppler 22b je zajímavá. Ale smíchaní se světem Promethea, Covenanta a Aliena dle mého není dobrou cestou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 55%. Raised by Wolves by nemusel byť zlý seriál, ak by toľko nenudil. Vlastne zlý ani nie je, hlavne nudný. Najväčší problém vidím v tom, že ma desať zbytočných dlhých dielov. Celý seriál sa dal zhrnúť v pohode aj v štyroch dieloch. Ďalší a to je už väčší problém, je upútať diváka dobrými postavami a zaujímavým príbehom. Všetko tu však chýba. Tešil som sa tento seriál hlavne iba s dôvodu, že to mal na starosti s veľkej časti Ridley Scott. Jeho Promethues a aj Covenant ma bavil. No tu nie je jediná postava, ktorú by ste si obľúbili, sympatie a aj emócie tu chýbajú. Zatiaľ čo Prometheus ponúkol aspoň dobrý vizuál a záhadný príbeh, tu príbeh takmer ani nie je a namiesto fajn futuristických vecičiek sme takmer celý čas v dobe kamennej. Ďalšia vec, čo ma štvala tu, ale aj u Covenanta je to robotické sexuálne harašenie a zopár nelogických scén. Keď to zhrniem dokopy, tak chýbajú zaujímavé postavy a strhujúci príbeh, akčná stránka tiež nič moc a celý seriál je chladný a nie moc sympatický. Finále tiež nič zaujímavé neponúklo. Čo sa týka nejakého prepojenia na Alien ságu, tak je to skutočne veľmi okrajová záležitosť, ale pár spoločných prvkov hlavne s filmom Promethues sa tu nájde. Predovšetkým hudba od Marca Streitenfelda je dosť podobná. Pokial uvažujete nad tým či si to pozrieť alebo nie, zamyslite sa najskôr nad tým či potrebujete k dobrému zážitku aj sympatické a zaujímavé postavy, pretože ako som už viac krát spomenul, tu ich nenájdete. Prvé diely pod taktovkou Scotta ešte ušli, ale zvyšok spadal čo raz viac do väčšieho prázdna. Vlastne sa aj divím, že som to dopozeral. Ak vznikne niekedy druhá séria, tak si nie som istý, či si k nej nájdem cestu. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

No, tak dal jsem tomu šanci znova. Před více než rokem jsem viděl asi 4 díly a dál jsem to nesledoval. Nyní jsem vydržel do 8. dílů téhle 1.série. Nicméně, první tři díly mě bavily, další tři byly už slabší, hodně se tam míchalo to náboženství a 7 a 8 díl - to už byla přímo zrůdnost. Celé to působí tak divně s ponurou atmosférou a já si tím náladu rozhodně kazit nechci. Nebudu se ani vyjadřovat k náboženství, což je věc, kterou jsem nikdy neřešil a řešit nebudu. Kdyby tenhle prvek tu nebyl, tak by to mohlo být o dost lepší. Mám rád Promethea i Covenanta, je tu jistá podobnost, ale díky tomuhle náboženství se to utápí do jednoho velkého nesmyslu. Je to škoda, začínalo to velmi dobře, ale další díly ani série už nedám. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ambiciózny sci-fi seriál, ktorý nestavia na akcii, ale naopak sa snaží byť tak pomalý, ako to len ide. Atmosféra je celkom vydarená, striedajú sa nám tu čisto béčkové scény, masky a kostýmy s tými špičkovými, až má človek dojem, že každý diel mal radšej točiť jeden režisér. Postavy sú viac menej všetky nesympatické, či išlo o zámer, alebo ide len skrátka o zhodu okolností a môj vkus, nedokážem presne posúdiť. Bohužiaľ však ide o seriál založený na viacerých inšpiračných zdrojoch, ktorý si podľa mňa behom desiatich častí nedokázal poriadne obhájiť vlastnú existenciu. Odpovede možno dostaneme v ďalšej sérii, vďaka ktorej by sa aj tá prvá mohla nakoniec ukázať ako vydarená. ()

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sugestivní, temná a svým způsobem vizionářská práce. Pan Scott stárne, a jde to poznat v kladné i záporné formě. Ta kladná stránka věci je, že se nenechává strhnout Hollywoodem a mainstreamovou tvorbou. Záporná stránka je, že se mnohdy moc zahledí do sebe a v konverzacích nebo v toku filozofie nedokončuje, nebo dost těžko vysvětluje, co chtěl danou věcí říct. Raised by Wolves je hodně dobrá práce, ale rozhodně ne pro každého. Forma vyprávění nemusí nutně sednout každému, v rámci zdlouhavého a občas nedostatečného vyprávění. Mám pár výhrad, ale svým způsobem jsem spokojený a čekám na druhou řadu, pokud ji studia odklepnou a nedopadne to, jako se scottovým návratem k vetřelčí sérii. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Přestože seriál nabízí mnoho lákavých prvků – osidlování nového světa, konflikt mezi věřícími a ateisty, androidy a jejich lidskost – neoslovilo mě to tak, jak jsem čekal. Jako by tomu chybělo kvalitnější lepidlo. Ani mi nevadilo to, že mé sympatie se neustále přesouvaly od jedné postavy k druhé. Vadily mi ty neustálé hádky a osočování z toho či tamtoho a nedotažené zápletky. Škoda, že jsme se nepodívali do tropického pásu, aspoň bych na chvíli utekl těm šedým a modrým filtrům. Trochu tomu taky možná škodí, že je tu až příliš cítit režisérův Prometheus. Druhé sérii, pokud bude, možná dám šanci. (1 331.) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

VAROVANIE: MOJE KOMENTÁRE SÚ PRE VäČŠINU UŽÍVATEĽOV URÁŽLIVÉ!!! Môžu spôsobovať nevoľnosť, úzkostné stavy a depresiu!!! ---Môžu obsahovať stopové prvky SPOILEROV--- Počas úvodných epizód som nad dejom ktorý napredoval slimačím tempom lámal palicu aj ja ale treba povedať že posledná epizóda otvorila množstvo dvier cez ktoré sa seriál môže uberať a tak ostáva dúfať že nakoniec autori otvoria tie správne. Rukopis Ridleyho Scotta je čitateľný, z môjho pohľadu Raised by Wolves nie je seriálom ktorý by mi doslova vyrazil dych (skôr naopak najmä v úvode ma sklamal) ale rozhodne má potenciál stať sa obrovským prekvapením...dúfam že ani tento komentár žiadneho z užívateľov tejto databázy neurazil, nespôsobil mu traumu a nebude musieť kvôli nemu navštíviť psychiatra. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přehodnoceno po shlédnutí druhé série. Druhá řada  je po vizuální stránce lepší a akčnější, ale mění se v naprostou hloupost. První řada byla taková temnější, nejde o to, že divák ani nechápe o co tam jde, ale závěr druhé řady mě přišel na dobrou sci-fi hodně ujetý co bych řadil spíše do fantasy až do comiksu. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je bohužel něco jako trailer na sérii další a následující (?), že kterých se vlastně vyklube prequel k POZOR SPOILER k Prometheovi? Engineer v posledním díle byl totiž jasnej, stejně jako mlíko androidů a Matka a Otec. Osobně by mi to ani nevadilo, jen mi do toho nezapadá ta válka na Zemi. KONEC SPOILERU. Témata ohledně náboženství, válek, citů androidů a dalších jsou tu tak nějak nevytěžená, postavy kromě Matky a Otce jsou tu k prdu, o planetě se nedozvíme nic a kromě jednoho dílu je tu spousta zbytečné vaty. Jsem z toho seriálu zmatený, takže dám i zmatené hodnocení. ()

CzechGod 

všechny recenze uživatele

prvni pulka serie docela dobra, druha pulka docela sracka, vlastne od ty doby, co Ragnarovi zacne hrabat to jde do sracek :D stejne jako u vikingu :D ()

Gurtha 

všechny recenze uživatele

Měla bych dát alespoň 3*, ty jsou pro mne ale znakem průměrnosti, což je přesný opak tohoto seriálu, který mě v prvních dílech plnil nadšením a obdivem. Postupem času se z něj ale stala nablýskaná matrioska – jak tvůrci stále otvírali nová a stále šílenější témata, která nechávala zapomenout dosavadním otázkám pro jejich nepodstatnost. Definitivní ránu tomu zasadil poslední díl, který zcela obrací dosavadní děj a z devíti hodin napětí tvoří jen velice dlouhý prequel k něčemu, co teprve přijde. Co to bude netuším a vězte, že mě to ani nezajímá. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Seriál pod taktovkou Ridleya Scotta a jeho syna. Je veľká škoda že v polovici tomu došla štava. Lebo ako začiatok bol vynikajuci. Aj ten záver sa dal ale fakt ten stred sa nepodaril. Som zvedavý či bude aj druhá séria. 4* ()

Reklama

Reklama