Reklama

Reklama

Dva androidi, Otec a Matka, uprchnou ze zničené a neobyvatelné Země, aby se usadili na planetě Kepler-22b a založili rodinu se šesti lidskými embryi. O dvanáct let později už zbývá jen jediné dítě, Campion. Zatímco matka s otcem začínají selhávat, příchod Nebeské archy - kosmické lodi s náboženskou komunitou přeživších lidí - představuje nebezpečí, kterému se Matka musí postavit. (HBO Europe)

(více)

Recenze (55)

gumbo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodnocení prvních 5ti epizod: Je to takový klasický Ridley sci-fi styl. Spousta divných lidí a vyšinutých androidů přecházejících mezi meditací a brutalitou. Čekám kdy přijde zlom, protože načrtnutý děj zatím nemá moc velký potenciál a tak doufám, že to hlavní bude o něčem, co se tam objevuje zatím jen v náznacích (díry v zemi, kostry, jiní obyvatelé planety atd.) Aaron Guzikowski umí dobře vypilované pointy, tak snad to nakonec bude spíše jako Zmizení než jako Covenant. Zatím je to lepší průměr. 70% ()

aslavey 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem si myslel, že se dívám na sedmdesátkovou parodii na Star Trek. Co to kurva má znamenat, ty oblečky? A celá výprava je jak pro Syfy, ne pro HBO. Táhne se to jak smrad z opičí prdele, postavy mě nudily a hodně přemýšlím, kam se tohle celý může posunout. A divím se, že první umírající jsou menšiny... ()

Reklama

otaburda odpad!

všechny recenze uživatele

Je mi to líto, ale nepochopil jsem to. Jsem scifista, knihovnu mám plnou scifi knížek, které čtu již více jak 40 let. Desítky a stovky skvělých námětů a oni natočí takovou volovinu. Opravdu jsem od věhlasného režizéra čekal víc. Nevím, možná mi vadí trapné oblečky androidů i nepochopitelné a hlavně nevysvětlené schopnosti, tmavé scény, stupidní rozhovory, Hloupí lidé. Rozdělení na 2 skupiny, věřící a ateisté? Kdo to proboha vymýšlí. Žádný děj. Nechápu, kdo to financuje a proč, co tím sleduje. Pokud je za tím jen to co cítím, tak fuj, pryč od toho. Mám na mysli genderovou vyváženost pohlaví, rasy a náboženství. Vypadá to tak. Je mi z toho smutno. Hodnotím podle prvních 3 dílů, které jsem z povinnosti shlédnul celé. Pokud po sledování dalších dílů změním názor, omlouvám se dopředu. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Androidi Matka a Otec sú poslaný s ľudskými embryami na planétu aby ich vychovali. Prvé problémy však nenechajú na seba dlho čakať...našťastie sa však silná emancipovaná ateistická ŽENA (aj keď android) postaví na odpor mužom a pozabíja BIELYCH MUŽOV ktorí uctievejú náboženstvo aby sa ukázalo že najlepšou výchovou detí je tá bez viery. Samozrejme silnou emancipovanou ženou. A aby bolo liberalizmu učinené zadosť úplne postavy sú iba čierne a biele a deti chodia v bezpohlavných, rodovo rovných kostýmoch. Pochopiteľne rovnako tak rodičia. ČIERNY alfasamec a BIELA emancipovaná žena...týmito ironickými komentármi sa síce opakujem, ale je to neskutočne trápne a tak trochu upadne do zabudnutia aj solídne prostredie a dej pod taktovkou Ridleyho Scotta tiež nie je úplnou výhrou. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá epizóda, ale aj trailer, mi atmosférou pripomenuli jeden staručký diel z The Twilight Zone ešte z konca 50. rokov. Dejovo ale spolu nemajú toho veľa spoločného, len že sa odohrávajú na opustenej planétke a máme tu androida a človeka. V pilote sme svedkami rýchleho skákania v čase, až má človek dojem, že týmto rokom sa mohla venovať celá prvá séria. Napriek tomu sa nedá povedať, že by epizóda ubehla ako voda, rozhodne však nenudila a uviedla nás do nového sveta. Najviac zaujala apokalyptická snová scéna Matky, osobne dúfam, že sa dočkáme viacerých retrospektívnych akčných scén. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama