Reklama

Reklama

Vychováni vlky

(seriál)
  • USA Raised by Wolves
Trailer 1
USA, (2020–2022), 14 h 58 min (Minutáž: 42–56 min)

Tvůrci:

Aaron Guzikowski
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Obsahy(1)

Sci-fi seriál Vychováni vlky od mistrného vypravěče a filmového tvůrce Ridleyho Scotta pojednává o dvou androidech – Otci a Matce – pověřených výchovou lidských dětí na tajemné panenské planetě. Když začnou náboženské rozdíly ohrožovat soudržnost rozrůstající se kolonie lidí, androidi zjistí, že ovládat lidskou víru je zrádný a obtížný úkol. (HBO Europe)

(více)

Recenze (168)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Raised by Wolves dost možná budou seriálovým zklamáním roku. Ridley Scott natočil pouze první dva díly a zbytek natáčel buď jeho syn nebo úplně někdo jiný a je to znát. Seriál má určitě hezkou výpravu ( Kostýmy jsou však příšerné), zajímavý nápad i samotný příběh není úplně špatný, ale trpí pomalým tempem. Akce absentuje zcela a postavy si divák neoblíbí tak, jako v jiných seriálech. Pár zajímavých scén se zde sice urodilo, ale bylo to na můj vkus velmi chladně a komorně pojaté. Fanoušci Sci-Fi si zde možná příjdou na své, ale za mne je to zklamání a jestli bude druhá série, tak se budu hodně přemlouvat jestli si jí pustit. PS: Potěšil alespoň Ragnar z Vikingů. Příběh****, Akce** Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra***, Napětí*. 6/10. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hned od prvního dílu jsem najel na vlnu seriálu a tak mě ani nevadil jeho nadcházející průběh včetně zakončení. Naopak. Vychováni vlky je na dnešní poměry klasických sci-fi ten nejatypičtější ze všech. Autoři nejenom, že příběh točí kolem dvou syntetiků, oni vytvořili i nová pravidla nové planety a otevřeli námětu dveře do něčeho dosud nevídaného. Je pravda, že díly od Ridleye Scotta jsou kvalitou sakra znát a ke konci to trošku ztrácí dech. Nicméně na poměry dnešních sci-fi zážitků je Vychování vlky něco tak neobvyklého, že si shlédnutí jistě zaslouží. Navíc zajímavějším námětem si HBO Max nemohlo najít cestu k divákům. ()

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpočet $-miliónov║ __1.séria__ Scott-ovci a ich venovanie pre fanúšikov Prometheusa ide doslova o nádstavbu pre daný "Alien" vesmír. Veru až vo veľa veciach to nadväzuje, je to také pojítko. Chladný nehostinný svet okupovaný androidmi, vychovajúcich ľudskích potomkov. Vyvoláva dosť rozporuplné pocity a je to dosť cielene. Príbeh postupne ozrejmí ktorá bije. Ponuré postapo dá veru zabrať, ľudstvo na pokraji vyhynutia opierajúce sa už len ďalší fantasmagorický pohanský svet zbytočných ilúzii a nevyhnutných kacírskych rozsudkov. Hudobne, vizuálne a technicky opäť brilantne zvládnuté. Dejovo to zrovna nemusí vždy lahodiť ale pokiaľ sa v tom divák nájde dá sa to slušne užiť. /80%/__ __2.séria__  Máme tu trošku iný dejový náboj ale nie až tak výživný ako by sa žiadalo. Príde na nové doplnky v rámci morských potvor či nových nevyspytatelných androidov. /65%/ ()

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„NOVÝ SVĚT, KTERÝ ZAPOČNEŠ, NEBUDE MÍT PROBLÉMY, KTERÉ UKONČILY SVĚT TADY NA ZEMI. JSI POSLEDNÍ NADĚJE LIDSTVA....“ /// Celkem dlouho nevím, co si o tom myslet. Technicky dokonalý, precizně vyprávěný… ale takový sporý, chudý na děj. Není to žádný rozmáchlý sci-fi. Spíš komorní. Jedna planeta, dvě skupiny – androidi s děckama a lidi, vyznávající bezmezně víru. Do toho zvíře a mysteriózní úkaz. Postupně mě to vtahuje víc a víc, ale stejně čekám, co z toho nakonec… že by prequel k Vetřelci? Hodně mě bavěj herecký výkony „androidů“ a překvapujou ty neustálý ideový pochody a rozpory. Není to obyčejný, je to … prostě androidní drama! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Nikdy jsem si nedovedl představit, že přijde doba, kdy budu mít androidy raději než lidi. 2.) Nevím co vznikne, když počítač ošuká počítač. 3.) Thx za titule „Petr Finkous“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

U Mithry, vyklubal se z toho nakonec podivný hybrid. Scottové dodávají skvělou vizuální formu a slibují hodně. Nutí diváka klást otázky, neodpovídají, ale v poslední epizodě zahrají až příliš otřepanou písničku. Vlci mají skvělé momenty, ale čas od času jsou tak neuvěřitelně pitomí až to bolí. A snaha o emocionální vyhrocenost u androidů bude vždycky působit podivně. Herecky ovšem super... jen Fimmel hraje každou postavu úplně stejně. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Raised by Wolves měl být konečně ten velký must see seriál HBO MAX, už jen kvůli tomu, že jméno Ridley Scott pořád ještě něco znamená. Nepřekvapivě to tak úplně nedopadlo, ačkoliv se samozřejmě najde početná skupina stoupenců seriálu. Já jim to přeju, ale rozhodně jím nejsem. Vlastně jsem se až do konce nemohl rozhodnout (první sezónu jsem sledoval s velkými přestávkami půl roku), jestli koukám na skutečně drahý a velkolepý seriál, nebo to celé natočili komorně v kulisách se zeleným plátnem, s rozdílem pokročilých filmových kamer, které kabelovky nepoužívají. Ale co vím jistě, že jsem se minimálně půlkou řady citelně pronudil a zpátky do sedla mě vrátil až poslední, pravděpodobně nejpovedenější, díl, který samozřejmě zásadně láká na dvojku...                                                              S02 : některých seriálů jsem rád, že se neprodlužují do nekonečna. Sice mají otevřený konec, ale Ridley prostě musel čekat, že u Maxu mu už delší pšenka nepokvete. Musím přiznat, že po té dlouhé pauze jsem druhou půlku série sjel docela rychle a místy mě docela bavila, ba jsem se nakonec ani příliš nenutil k dokoukání, což se dělo před pár lety a proto jsem seriál opustil. Doufám, že Travis Fimmel bude i nadále dostávat takové výrazné a velké role a prokáže svůj talent, tady hraje zase Ragnara.                    |  S1: 3/5 | S2: 3/5 | ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Postapo, jiné světy, záhadná civilizace, mystika, mateřství, náhled do nitra androidova - to všechno v jednom seriálu chceš! V kontrastu se strohým vizuálem a hutným ambientním soundtrackem funguje tohle universum naprosto skvěle, nebo alespoň mně zabrnkalo na strunu více než pořádně. Svou roli samozřejmě hraje herecké obsazení. Hazard jako Otec a představitelé děcek jsou dost dobří, ale především s Amandou Collin se castingu povedla životní trefa. Způsob, jakým umí tahle ženská prezentovat pokroucené emoce jednoho zvláštního androida, dokáže během chvíle vyvolávat hrůzu i soucit. Takže tu máme působivé, neotřelé hřiště, kvalitní hráče na něm - co hra samotná? Finále ligy mistrů to asi úplně není, ale ze skupiny se postoupilo určitě. Největším kladem pro mě osobně bylo dávkování zvratů, kterých je hodně, nejsou debilní a skoro vždycky přinesou nějakou další záhadu, ozvláštňující tenhle už tak sympaticky zvláštní prostor. U mnoha postav dlouho nevíte, zda budou OK, či se z nich vyklubou naprostí zmrdi. Stejně jako nevíte, jaké pohnutky za tím budou. Na druhou sérii se těším. Zároveň mám ale strach, aby budoucí rozkrývání mystérií všechnu zajímavost nezabilo. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 55%. Raised by Wolves by nemusel byť zlý seriál, ak by toľko nenudil. Vlastne zlý ani nie je, hlavne nudný. Najväčší problém vidím v tom, že ma desať zbytočných dlhých dielov. Celý seriál sa dal zhrnúť v pohode aj v štyroch dieloch. Ďalší a to je už väčší problém, je upútať diváka dobrými postavami a zaujímavým príbehom. Všetko tu však chýba. Tešil som sa tento seriál hlavne iba s dôvodu, že to mal na starosti s veľkej časti Ridley Scott. Jeho Promethues a aj Covenant ma bavil. No tu nie je jediná postava, ktorú by ste si obľúbili, sympatie a aj emócie tu chýbajú. Zatiaľ čo Prometheus ponúkol aspoň dobrý vizuál a záhadný príbeh, tu príbeh takmer ani nie je a namiesto fajn futuristických vecičiek sme takmer celý čas v dobe kamennej. Ďalšia vec, čo ma štvala tu, ale aj u Covenanta je to robotické sexuálne harašenie a zopár nelogických scén. Keď to zhrniem dokopy, tak chýbajú zaujímavé postavy a strhujúci príbeh, akčná stránka tiež nič moc a celý seriál je chladný a nie moc sympatický. Finále tiež nič zaujímavé neponúklo. Čo sa týka nejakého prepojenia na Alien ságu, tak je to skutočne veľmi okrajová záležitosť (Predovšetkým hudba od Marca Streitenfelda je dosť podobná). Sám Ridley Scott povedal, že tento seriál sa neodohráva v rovnakom svete ako sága Votrelec. Pokial uvažujete nad tým či si to pozrieť alebo nie, zamyslite sa najskôr nad tým či potrebujete k dobrému zážitku aj sympatické a zaujímavé postavy, pretože ako som už viac krát spomenul, tu ich nenájdete. Prvé diely pod taktovkou Scotta ešte ušli, ale zvyšok spadal čo raz viac do väčšieho prázdna. Vlastne sa aj divím, že som to dopozeral. Ak vznikne niekedy druhá séria, tak si nie som istý, či si k nej nájdem cestu. 2. séria 60%. Lepšie, zaujímavejšie aj akčnejšie ako prvá série, ale ta ma akosi nebavila svojimi postavami a ani svojím príbehom. No a v tejto druhej je síce výrazne lepšie akcia, vyzerá to drahšie, ale postavy ma jednoducho nezaujali vtedy a ani teraz. Lepšie, ale stále viac menej zívačka až na par dielov. Tým pádom mi ani nevadí zrušenie seriálu. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Má to dost scénáristických problémů a občas syndrom Promethea, kdy jsou jednotlivý scény docela podivně sestřihaný... ale! Nemůžu říct, že bych byť jen pocítil nudu, že bych nebyl pohlcenej tou skvělou atmosférou a hudbou a že bych si neliboval v tom (až na výjimky) skvělým vizuálu. Navrch to má fakt dobrý herecký výkony (hlavně dětský herci se vyfikli dost svěže a Winta McGrath, jestli se chytne správnejch lidí, má v mých očích obrovskej hereckej potenciál - naopak Fimmel trochu zklamal... všichni víme proč) a jednu z nejlepších intro pasáží co se letošních seriálů týče. Navíc člověka (meaning mě) fakt zajímá, jak/jestli to je propojený s další tvorbou Ridleyho Scotta nebo si z nás tvůrci tak trochu rádi svýma nejastnostma utahujou. Uvidíme, kam to povede druhá řada, ale zatím vesměs spoko. První série: 80% ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak shrnout celý seriál, aniž bych nepropálil TEN spoiler... ? Tak snad tak, že Lukovi Scottovi se podařilo dokončit to, na čem pracoval jeho otec 40 let a přitom je to opravdu teprve začátek. ()

HAL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Průřez kompletní tvorbou Ridleyho Scotta za posledních 40 let - od strastiplného kolonizování nových planet z Marťana, přes roboty hledající své lidství jak z Blade Runnera, i mutantí potvory klubající se z břišních dutin ve Vetřelci a Prometheovi, nekompromisní brutalitu Hannibala, a ukázek military ultranadřazenosti ala Black Hawk Down, až po rozebírání náboženského fanatismu a hledání existence Boží jako v Exodu a Království nebeském. Je to tu všechno, a k tomu i něco navíc. A co je zvláštnější, ono to z větší části opravdu všechno funguje dohromady, v epesně estetickém podání, a dokáže to napínat k prasknutí. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak takto nejako si predstavujem dobrý kyber punk. Zo začiatku si síce treba trochu zvykať na čudné prostredie a veľmi zvláštnu atmosféru, ale potom sa to už rozbehlo. Predovšetkým mám zvyk, že si intro k seriálu pozriem iba raz a potom pretáčam. Ale tu som od toho nevedel odtrhnúť oči, úžasne podmanivá hudba doplnená perfektnými apo obrázkami. Hneď zo začiatku sa dobre nastavila záhada a nezodpovedaná otázky - prečo prišlo k vojne medzi veriacimi a ateistami? Kde sa vzal ten Solov hlas? Prečo sa to na Zemi tak vyhrotilo? Ako postavili tie nezničiteľné nekromanty.... no skrátka scifi so všetkým čo k tomu patrí. A k tomu ešte bonus totálne depresívnej a potemnelej atmosféry exteriérov planéty, kde by som nenechal žiť ani potkany. Druhá séria v tom tropickom páse síce niektoré otázky zodpovedala, ale nie všetky. V každom prípade zdala sa mi obsahovo lepšia a dávala mi väčší zmysel. Len celkom nechápem, o čo vlastne ide tej babičke. Pravdepodobne sa počíta aj s treťou a možno aj ďalšími sériami, čo si určite nenechám ujsť. Zatiaľ slušný nadpriemer. 80/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Připadal jsem si jako na obědě u tchýně, nebo mojí neoblíbené tetičky. Nelíbilo se mi tam, ale holt jsem to musel vydržet. Přes ucházející předkrm a domácí polívčičku přišel průměrný hlavní chod a korunu tomu dal zákusek na konec, po jehož pozření se záhy dostavila nevolnost. Takhle bych to celé popsal a jelikož je moje zklamání opravdu veliké, nehodlám se v tom dál nějak rozepisovat. Pochválil bych jen Amandu Collins, naopak v případě Travise Fimmela si troufnu tvrdit, že hloupější a hůř zahranou roli už jsem dlouho neviděl. Dvě mínus. ()

Ratemus 

všechny recenze uživatele

Místy velmi drsně a poctivé znepokojující scifko, ale místy průměrná televizní produkce. Každopádně z toho cítím velky kus Ridleyho, který z toho prostě dýchá. Kamera je občas skvělá a někdy bohužel zase nic moc. Celkově je to fajn, rozhodně se těším na další sérii, která snad zodpoví plno otázek a vysvětlí ten wtf závěr první série. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott je jeden z těch režisérů, který přinesl spoustu klasik, vynikajících velkolepých filmů i vyložených průšvihů. Tentokrát se po vzoru některých kolegů vrhnul na seriálovou tvorbu a přinesl "inteligentní" sci-fi o androidech, kteří vychovávají novou generaci lidstva. Vychováni vlky nejvíce připomínají Scottova Promethea a už zde je jasné, že se nebude jednat o nějak závratné dílo. Ve výsledku to však je ještě horší a postupem času se z celého seriálu stává jakýsi křesťanská agitka a nejen, že začne příšerně nudit, ale stane se i neuvěřitelně hloupým seriálem, který jsem v půlce vzdal. ()

classic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Vychovaný vlkmi” , je z môjho subjektívneho pohľadu - nadpriemerný, bizarnejšieho poňatia spracovaný, sci-fi seriál, a to pre trochu náročnejšie a tolerantnejšie publikum, ktorého vstupenkou by zároveň mohlo byť meno Ridleyho Scotta, čo je už snáď automatická garancia kvality, i keď už možno nie je v takej forme, ako za mlada, no i napriek tomu, má stále potenciál, t. j. režíroval prvé dve epizódy, jeho synátor Luke, potom ešte ďalšie tri, pričom už samotný štart bol podľa mňa zákonite najdôležitejší, ale ak už aj neskôr vôbec nerežíroval, prakticky mal vždy, ako výkonný producent, dohľad nad seriálom, ktorý som si jednak veľmi obľúbil, najmä po vizuálnej a fantastickej stránke, ale aj čo sa týka hereckého ansámblu, som nemal žiadnej, väčšej výhrady, každý skrátka robil presne to, čo mu (na)diktoval scenár, čiže všetci mali dostatok priestoru, niektoré vedľajšie postavy, asi aj menej, ale tie najhlavnejšie sa všetky nakoniec pekne vystriedali. Okomentoval som každú jednu epizódu z desiatich, v ktorých sú viac-menej zahrnuté komplet pocity a dojmy, a tak ako celok hodnotím vskutku nadštandardne, no súčasne podotýkam, že mnohí diváci to nemusia stráviť, čiže naozaj to nie je úplne pre každého, ako značia samotné komentáre na jednotlivé časti. Najlepšie je nedať sa nimi vonkoncom znechutiť a ovplyvniť, pretože by som inak prišiel o pozoruhodnú, seriálovú udalosť, čudného roku - 2020 ! ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Ridley Scott si na staré kolená vzal do hlavy, že sci-fi chtivým divákom natlčie do hlavy svoje teórie o stvorení. A tak tu máme jeho ďalšiu vizuálne príťažlivú "alienprométeusbladerunnercovenantskú" variantu. Aby som to zhrnul, jeden bod za úchvatnú víziu lietajúceho vražedného androida (toto fakt musel vymyslieť génius a kedykoľvek začala deštrukcia, nemohol som odtrhnúť oči od obrazovky), jeden bod za terminátorovsko - westworldovské vykrádačky a jeden OBROVSKÝ bod za príťažlivú sympaťáčku NIAMH ALGAR. Takže v konečnom zúčtovaní za troch lietajúcich úhorov. A season 2 si určite rád pozriem. (27.10.2020) ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Po prvých dieloch som si hovoril, že je to nie je nijako zvlášť originálny príbeh, ale dosť ma bavili dva ústredné páry a vizuálna stránka. Hlavne teda pár androidov predvádzal presvedčivý výkon. Následne sa stávala zápletka o dosť zaujímavejšou, prekombinovanejšou a začal som sa tešiť na ďalší vývoj v nádeji nadpriemerného zážitku. Bohužiaľ po dopozeraní série nastalo sklamanie. Ridley Scott sa rozhodol, napriek neúspechu filmov Prometheus a Vetřelec: Covenant, pokračovať v myšlienkach o bohu, náboženstve a o všetko ovplyvňujúcich androidoch. Je to zaujímavé, ale prevláda dojem, že druhá séria bude neoficiálny Covenant 2. ()

Související novinky

Ridley Scott chystá krimi sérii pro Apple

Ridley Scott chystá krimi sérii pro Apple

13.08.2022

Apple TV+ si pro sebe v poslední době ukradlo spoustu velkých talentů a jinak tomu nebude ani na následujícím projektu. U tvorby seriálu Sinking Spring, nové krimi z prostředí města Filadelfie, se… (více)

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

Blade Runner se dočká seriálového pokračování

12.02.2022

Amazon Studios pořídilo práva na seriálové zpracování kultovní sci-fi Blade Runner režiséra Ridleyho Scotta a rovnou tak oznámilo, že chystá hrané pokračování ke snímku Blade Runner 2049 od Denise… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

Reklama

Reklama