Reklama

Reklama

Stanice 11

(seriál)
  • USA Station Eleven
Trailer 1
Sci-Fi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, (2021–2022), 8 h 33 min (Minutáž: 44–60 min)

Předloha:

Emily St. John Mandel (kniha)

Hudba:

Dan Romer
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Postapokalyptická sága, odehrávající se v několika časových rovinách, sleduje přeživší ničivé pandemie, kteří musí znovu vybudovat svou kulturu, společnost a identitu. Tváří v tvář hrozbám nového světa se upínají k tomu nejlepšímu, co ztratili... (HBO Max)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (18)

mata77 

všechny recenze uživatele

Seriál je natočený na motívy rovnomennej knihy kanadskej spisovateľky Emily St. John Mandel. Epickosť a prepracovanosť detailov príbehu je na slušnej úrovni, i keď hluchých miest bolo niekoľko alebo dej spomalil na hranicu únosnosti v druhej polovici seriálu. Okrem hlavných postáv sa dej zameral aj na vedľajšie postavy a to vytvorilo úplný obraz celého príbehu a prepojenosť postáv, či udalostí. Kruh osudov sa na konci úplne uzatvára. ()

Xicht0r 

všechny recenze uživatele

Trochu skrytý klenot, který asi nesedne každému, protože postapokalyptický motiv je tu pojat místy naivně až úsměvně. Pokud přistoupíte na hru, že Shakespearovský spolek umělců přežívající asi z lásky bližních k umění objíždí podobně hippie komunity aby jim každoročně zahrál jeden flák, tak se můžete dočkat nadmíru zajímavého komorního drama. Hlavně bych vyzdvihl linku Kiki s Jeevanem, která pomocí flashbacků tvoří tu nejosobitější část seriálu, která je místy krásně dětsky naivní, ale zároveň také s několika syrovými momenty, které přetékají emocemi. Zápletka kolem "mysteriózního" komixu z kterého se budete doslýchat jen úryvky jsem bral jen jako prostředek jak spojit ostatní postavy dohromady. Samotnou "hloubku" toho co měl říct jsem moc nechápal a popravdě mi to přišlo jako největší mínus. Nicméně jako celek to funguje a ostatní postavy dodávají kontext tragičnosti všech traumat s nimiž se musí přeživší vyrovnat. Je to weird, je to snový, je to speciální a mně se to líbí. :) ()

Reklama

imarvin 

všechny recenze uživatele

Velmi klidně a pomalu plynoucí příběh z jedné mnoha verzí postapokalyptické společnosti. Nepotřebuje šokovat a bombasticky ukazovat jaké rabování nebo šílenství dokáže taková apokalypsa vyvolat mezi lidmi. Jen chce vyprávět příběh několika osob, jejich ztrát a trápení, které jim nová situace přináší. A dělá to dobře, lehce a bez zbytečného patosu. I přesto nebo možná právě proto to na mě báječně fungovalo. Člověk má aspoň čas se s postavami prostě sžít. Dalším plusem je zvolený soundtrack. K páté hvězdě mi tak chybí jen vysvětlení některých pohnutek hrdinů a pár slabších míst. Ale i tak řadím mezi velké seriálové zážitky. Protože někdy není potřeba 254 dílů k vyprávění silného příběhu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stanica 11 sa snaží odpovedať na mainstreamovú seriálovú a filmovú postapo tvorbu a robí to tak svojským spôsobom, že ide zrejme o najartovejší príspevok do subžánru v poslednom čase. Nie je to úplne najpresvedčivejšie, niektoré momenty majú istý wtf efekt, ale je dobré, že sa niekto posnažil a nakrútil niečo meditatívnejšie, melancholickejšie a artovejšie, než konkurencia. Bez nároku na masovú popularitu. Dokonca aj ten názov nemá nič spoločné s aktuálnym dianím, ale je metaforický a odkazuje na istú knihu vyskytujúcu sa v sujete. Nová budúcnosť ľudstva sa dá budovať aj na kultúre, možno dokonca iba na nej. No a osobne som si veľmi obľúbil Mackenzie Davies, ktorej kariéru budem teraz pozornejšie sledovať. ()

numan odpad!

všechny recenze uživatele

Strašlivá sračka, páchnoucí zapařenými artifi-vagínami sourozenkyň (dřívě sourozenců) Wachovských. Klidně by to mohlo být volné pokračování podobně ujetého Sense8. Ostatně i tady si můžete vychutnat pohled na kun*u jako vrata, ze které vylézá novorozenec. Představa post-apo světa vysoce naivní, v podstatě ulítlá hra o hercích, hypovaná citáty z Hamleta. K nepřečkání nudné a zdlouhavé rádobyumělecké nic. A to se vyjadřuji ještě velmi slušně. ()

Galerie (128)

Reklama

Reklama