Reklama

Reklama

Sektor

(seriál)
Trailer
USA / Velká Británie, (2020–2023), 21 h 16 min (Minutáž: 49–56 min)

Hudba:

Nathan Micay

Hrají:

Conor MacNeill, Priyanga Burford, Marisa Abela, Myha'la, David Jonsson, Harry Lawtey, Ken Leung, Freya Mavor, Sinna Mogul, Nabhaan Rizwan, Clea Martin (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Seriál Sektor, zasazený do vzrušujícího světa mezinárodních financí, sleduje skupinu ambiciózních dvacátníků, kteří se snaží budovat svou kariéru a budoucnost. Mladí absolventi soutěží o omezenou nabídku stálých pracovních míst v jedné z předních londýnských investičních bank. Hranice mezi spolupracovníky, přáteli, milenci i nepřáteli se však rychle začnou stírat poté, co se nechají pohltit firemní kulturou organizace, v níž se vše řídí nejen obchodem a dividendy, ale také sexem, drogami a egem. Zatímco členové skupiny zažívají své první úspěchy a prohry, začnou si uvědomovat, že život možná není jen honba za penězi a lepším postavením. (HBO Europe)

(více)

Recenze (9)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Nesympatičtí parchanti obojího pohlaví se rvou v dusivém prostředí anglické banky o kariérní postup. 1) Lze to formulovat i smířlivěji. Nepříliš sympatické postavy vykonávají nepříliš sympatickou práci nepříliš sympatickým způsobem. Vskutku, někteří jsou méně nesympatičtí než druzí a zaznamenal jsem i okamžiky, kdy bych jim ani nedal do dršťky._____ 2) Scenáristé Mickey Down a Konrad Kay uvádějí, že pracovali na scénáři čtyři roky. Využili své osobní zkušenosti z práce v bance, kde si zapisovali zážitky._____ 3) Chvílemi jsem vůbec nevěděl, o čem je řeč, ať už jde o finanční transakce anebo komplikované lidské a pracovní vztahy asi dvacítky postav._____ 4) Závěr první. V Pierpointu rozhodně nechci pracovat navzdory velkorysým (i na Anglii) finančním podmínkám. Všimli jste si prémie pro nováčky za šestiměsíční práci? 25 000 liber._____ 5) Závěr druhý. Poznání: banky zajímá jen jejich zisk. Když na příslušné operaci vydělá i klient, tím lépe, ale očividně to není podmínkou._____ 6) Dojem zvyšují pěkní kluci. 24letý přitažlivý Harry Lawtey ve své první velké roli (party boy Robert). Na otázky o svém soukromém životě i sexuální orientaci odmítá odpovídat._____ 33letý Will Tudor (blonďatý gay Theo, který to tají před svou přítelkyní)._____25letý David Jonsson (černoch Gus, gay, žárlí na Thea)._____29letý Jonathan Barnwell (dlouhovlasý Seb) a další. 7) Druhá řada je údajně schválena._____ 8) Neodpustím si poznámku o podivném zamykání hodnocení uživatelů. 30.11.2020 vidím 18 hodnocení, 12.12.2020 už 25 hodnocení. Přitom sám jsem tehdy hodnotit nemohl. Proč? ()

spygirl 

všechny recenze uživatele

"Když neprodukuješ, jsi jenom náklad." Moc dobře se na to kouká, i když polovině věcí nerozumím :D I velký šéf je super a ti mladí mají tak velký apetit :D ()

krauset 

všechny recenze uživatele

Sektor není v žádném případě jen nějaká woke platforma pro Lenu Dunham, jak tvrdí škarohlídi (jedno konkrétní Harpeřino rozhodnutí mi přišlo v tomto ohledu velmi nečekané a osvěžující). Naopak je to seriál o zištných, ambiciózních a psychologicky komplexních mladých lidech, žijících ve finanční bublině. Ale neočekávám, že tahle bublina praskne brzy. Sektor je divácká investice nanejvýš výnosná. ()

Mlle odpad!

všechny recenze uživatele

Zbytečné a odporné. Mladíci, kteří si dobrovolně vybrali nejhorší z možných životů a rozhodli sami sebe obětovat penězům, jsou vykořisťováni v patologicky kompetitivní firmě, kde konzumují hnusné, ale drahé jídlo z umělohmotných boxů přímo na pracovních stolech, pracují přes noc a onanují u počítačů. Nudný děj popisuje pouze to, jak v této firmě jsou (doslova), případně jak spolu místy bojují a jak je nadřízení sexuálně obtěžují. „Vzrušující svět mezinárodních financí?“ :D :))) ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Tvrdá realita dnešného bankového sektoru v Briránii,plus naviac povinná obojpohlavná erotika akože na odľahčenie. ()

DarkDumb 

všechny recenze uživatele

Krátký ale přesto pomalý seriál s partou dysfunkčních a nesympatických protagonistů. Poutavě zobrazené problematické vztahy na pracovišti a dilemata s nimi spojená jsou proložená nezajímavými osobními příběhy, které po většinu času nikam nevedou. Rozhodně by seriálu prospělo pořádně se soustředit na korporátní prostředí banky a osudy hlavních postav s tím spojené. Herecké výkony jsou až na výjimky příjemné (nesympatičnost postav přisuzuji spíše scénáři), vizuální stránka skvělá a příběh má své světlé chvilky, ale kvůli všemu tomu balastu kolem to zkrátka trpí. ()

McGuffin 

všechny recenze uživatele

Londýnský finanční Sektor, Industry, přežije vše, jeho klienti, sdílené kanceláře a zaměstnanci jak kdy. Mladí elévové o to méně, oč více mají očekávání a ideálů, ale přeživší bude věštění budoucnosti a kouzelnická hantýrka ála Vlk z Wall Street pořád dobře živit. Za tenhle konec to tvůrci Mickey Down a Konrad Kay popadli a na partičce z kanclu opět ukázali "sex a prachy," "sex, lži a video," "sex, drogy a rokenrol" a poměr přátelství a provizního systému. Který říká, že tvoje provize, kamaráde, je tvoje jen tak dlouho, dokud ji i s tvým klientem nezískám já. P.S. To není o filmu, ale o jeho příběhu. https://www.macguffin.cz/ ()

kinn.society 

všechny recenze uživatele

Scény z industry jsou nejvíce nezábavné - bez sdělení, bez integrity. Ovšem scény mimo sektor jsou lahodné. Ta atmosféra, podložená hudbou, kdy je pátek, a po únavném týdnu jdete s lidma k sobě nebo k nim domů, s lidma, na nichž vám záleží a také nemusí, máte v sobě ten pocit vyčerpání vykompenzovávaný alkoholem, kofeinem a tím dalším, a tak místo zastavení jedete, jedete hlavně po té oné či onom, či nakonec jiné či jiném, a pak se zdekujete do části domu, kde byste neměli být, a čekáte jak se to vyvine. A ať se stane cokoli, víte, že on/ona sice odejde, ale bude pro vás dál, a vy o tom budete přemýšlet, proč se to stalo tak, jak se se to stalo, v tom unaveně drogovém opojení hluboko po půlnoci s vědomím, že máte celý víkend spát a polosnít pořád o ní nebo o něm, a vytvářet nové strategie, co jí jemu v pondělí řeknete nebo jak to uděláte, a v neposlední řadě, jak vyděláte tolik peněz, aby jste mohli mít tenhle pocit, přesně tenhle pocit, že žijete, každý den. A pak si uvědomíte, že vlastně můžete, a to vás nakopne, bez ohledu na vše. A tak se natěšeně usmějete. ()

Reklama

Reklama