Reklama

Reklama

Země a krev

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Said desítky let úspěšně zaměstnával propuštěné vězně a mladé trestance na pile v Ardenách, ale teď ho čeká nemilá návštěva od drogového kartelu. (Netflix)

Recenze (44)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Chlapík vlastní pílu niekde vo francúzskych lesoch. Jeden zo zamestnancov mu tam dovlečie drogový problém, vzápätí dorazí z mesta černošský gang. Majiteľ píly má proti ich samopalom starú brokovnicu, všetky tie mechanizmy na píle, káľačku vhodnú na štiepanie metrovice i chrbtíc, LKT-čku do súboja s SUV Mercedesom a ťažného koňa, ktorý takého sfetovaného mestského sráča rozdrapí napoly aj s adidasovými teplákmi... Obstojná jednohubka v tradícii Gabinovho Heroínu. Síce zďaleka nie tak dobre vystavaná, ale riadne brutálna a má to len hodinu a štvrť. Navyše, mám tento typ filmov rád, preto sa mi páčil napr. aj posledný Rambo. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zdejší hodnocení mě odrazovalo, ale francouzský důraz pro zfilmování tamních kriminálních vlivů, mě obecně už od šedesátých let vždy spíš těšil. Nu, říkal jsem si, proč to nevyzkoušet. Nakonec jsem se dočkal prazvláštního thrilleru, který je poměrně brutální, což je jeho přednost, a navíc to vypadá, jak kdyby do filmu nahnal samý imigranty a ty na živo kosil jak hadrový panáky. A na to, zdali je to přednost, nebo ne, si raději odpovězte sami. Za mě brutální, ale zajímavý kousek. ()

LIVINGDEAD odpad!

všechny recenze uživatele

Říkal jsem si, to bude paráda. Pila plná zaměstnaných trestanců a přijede drogová mafie. To bude akce. Pily řezající těla, valící se klády...masakr. Vše ale dopadlo úplně jinak. Trapné akce a ke všemu hluchoněmá kráva, která celý život žije v lese a nemá žádnou kondičku, neumí používat zbraň a ke všemu je šeredná jako její fotr. ()

JFL 

všechny recenze uživatele

Julien Leclercq tentokrát jede hodně na volnoběh a "Země a krev" připomíná spíš formální cvičení na téma depresivní stylizace francouzské krajiny po vzoru frankofonních hororů než jeho předchozí stylově vymakané akční thrillery. Nad rámec barevné palety a lehkých ozvuků režisérových typických third-person záběrů zde najdeme pramálo osobitosti a ambicí, které přitom doposud Leclercqa charakterizovaly a dělaly z něj naději evropského žánrového filmu. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Příběh filmu je prostej. Said(Sami Bouajila) zaměstnává na pile propuštěný vězně. Jeden z nich tajně na pile ukryje 8kg kokainu. Toho se dopátrají vlastníci matroše a chtějí ho zpátky. To ale netuší, že Said umírá a nemá co ztratit. Navíc musí ochránit i svou dceru. Myslím si, že role Saida Samu Bouajilovi sedla a sympatická byla i jeho dcerka kterou si zahrála Sofia Lesaffre. Co se týče filmu jako takovýho. První půlka až na začátek je taková vlažnější. Druhá půlka už přináší i akci a pár krvavějších scén( já bych klidně přitvrdil). Není to sice bůh ví co ale na jedno podívání je to zcela dostačující. Navíc má film celkem sympatickou stopáž. Slabší 3 hvězdy. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(20%) Earth and Blood – opravdu divný název filmu a ještě divnější je jeho obsah. Proč to ale okecávat? Tohle se od Netflixu vůbec nepovedlo. Nejen, že je to velká nuda …. Je to také dost chladné, postavami unuděné a bez žádného děje či charismatických postav …. Ještě tak zpočátku se tu seznamujeme s rádoby hlavním hrdinou – nějaký ten nástřel jeho osoby, osudu atd tu je, ale pak už není o co stát. Najde se tu pár vyvražďovacích scének, které ani za pozornost nestojí. Nějaká ta uřízlá ruka na pile, zaseknutí sekery do těla protivníka atd. Herci, resp. neherci – to též nebyl pěkný pohled na ně. Chápu, že je to nízkorozpočtové, ale i tak je to naprostá zbytečnost. A to má tento skvost bez závěrečných titulků cca jen 75 min a jak to bylo dlouhé …. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Francúza ako repa Samiho Bouajila prepadnú iní rodumilí Francúzi - Eriq Ebouaney, Eric Kabongo či Samy Seghir. A nevedia sa dohodnúť, kto je väčší Francúz. Futuristická dráma, pri ktorej Netflix zabudol na to, že vo frankofónnych oblastiach ešte stále žije aj pôvodné obyvateľstvo. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Julien Leclercq má svůj styl a jeho film jsou drsné, temné, odtažité a bohužel trochu zdlouhavé. Stejně tak tomu je i v tomto případě, který je takovou komornější verzí posledního Ramba. Umírající hrdina se náhodou dostane k drogám, které patří partě francouzských přistěhovalců a udělá vše pro to aby ochránil svou dceru. I přes minimální stopáž se film dost táhne a pokud někdo v druhé půlce čeká pořádnou vyvraždovačku, ani té se nedočká. Pár mrtvol a krve se objeví, ale pro akční fandy to je málo. Přesto ale film neurazí a komu nevadí pomalejší tempo, možná si film i užije. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jestliže má film pyšnící se přídomkem akční něco málo přes hodinu a čtvrt, tak čekám, že bude našlapaný až po střechu. Kor když tu máme pilu se zaměstnanými trestanci a drogový gang. Jenže tady se pětačtyřicet minut prakticky nic neděje a děj spíš sklouzává k dramatu, během nějž hlavní hrdina řeší zdravotní, existenční a vlastně i rodinné problémy. Když konečně dojde na střílení, tak to není o mnoho lepší. prostředí pily sice skýtá řadu možností, ale režie jakoby se bála je využít. Vše působí ospale a z letargie člověka vytrhne snad jen scéna s koněm. Promrhaná příležitost. 30% ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Umierajúci majiteľ píly vs. banda zfetovanejch negrů s kleštěma a letlampou, ktorí si prišli pre svoj matroš, ktorý tam pre nich schovával jeden z robotníkov píly. Nastane peklo. Peklo nudy pre diváka. Aj keď sem tam k nejakému výstrelu alebo drobnej akčnej scéne dôjde, tak je to nuda k posrání. Charaktery sú tiež natoľko nezáživné, že vám budú u prdele. Takže čo pochváliť? Krátku stopáž? Mal som pocit, že to trvá tri hodiny. Snáď len prekladateľ musel mať z filmu radosť. Úbohých 300 riadkov s dialógmi typu: nehýbaj sa, stoj, otoč sa, padáme, sa príliš nenadrel. 1/10. ()

Marsik 

všechny recenze uživatele

NETFLIX - Atmosférou napínavý thriller, který pravda, nevykřesal zdaleka maximum. Vždyť na pile se toho mohlo tolik odehrát. Jako jednohubka se stopáží 72 minut čistého času ale zabavila. 65% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Film s absencí jakéhokoli příběhu, ale musím uznat, že mi to zas tolik nevadí. Jasně, zamrzí, že se Leclerq nevěnoval daleko více hlavní postavě, aby si divák k ní mohl vybudovat určité sympatie, na druhou stranu se stopáž pyšní jen 80 minutami, takže nějaký vývoj jednotlivých charakterů asi není na pořadu dne. Země a krev se může pyšnit ponurou atmosférou, prostě ten odtažený pesimistický pohled na věc, to umí Francouzi podat stylem, kde se nedá tak trochu nic zkritizovat. První půlka je taková rozjížděcí, jak by řeklo mnoho diváků, rozdají se karty na stůl. A poté se rozjede slušná naháněčka zasazená do atraktivního prostředí pily v lese, to se ve filmech často nevídá. Sami Bouajila toho moc nenamluvil, ale charisma má tento herec na rozdávání. Z hlediska scénáře to sem tam skřípe, jednání všech zúčastněných postav (ať už záporných či kladných) nedává vždy smysl. Konec docela obstojný, v druhé půlce se divák dočká i brutálního gore. Jednohubka. Za mě 6/10 ()

FilmFan24 

všechny recenze uživatele

Po pár minutách volal na policii...Prý přijedou za dvacet minut. Asi po hodině těsně před závěrečnými titulky dorazili. ()

dyfur 

všechny recenze uživatele

....alebo ako dopadol francúzsky film alebo francúzi v akcii alebo...alebo.....PS:som rád,že sa u filmov uvádza krajina pôvodu ,aby som vedel krajinu pôvodu a nesplietol sa...... ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Livingvřed je vážně debil.Ale to neva.Ona je hluchoněmá kráva,a Livingvřed je blbej debil.Film je hodně slabej,ale tohle bych do komentáře nikdy nenapsal,protože mám alespoń kus mozku.Takže začátek něco navodí, pak se to posune do pily v lese,a začne hromadění pitomejch scén, a provařenejch klišé.Tohle je fakt jen na zabití času, nic víc.40%. ()

klida 

všechny recenze uživatele

když jsem se trošku zorientoval v postavách, byla z toho svižná, hodinku čtvrt krátká naháněčka v prostředí odlehlé pily a okolních hlubokých lesů ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Heist, který nedopadne podle plánu. Pár drogových dealerů a jejich snaha navzájem se podrazit. Plus skrýš, jejíž pán si narukuje právo na sebeobranu. Aneb, když jste na špatném místě ve špatný čas, ale nepoděláte se z toho a řešení vezmete pevně do svých rukou. A zanecháte za sebou řádně krvavou stopu a pár těl nepotřebných grázlů. Dosaďte k tomu temný až skandinávsky deprimující vizuál a vyjde z toho příjemná řežničina. 60% ()

Reklama

Reklama