Reklama

Reklama

Země a krev

Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Said desítky let úspěšně zaměstnával propuštěné vězně a mladé trestance na pile v Ardenách, ale teď ho čeká nemilá návštěva od drogového kartelu. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (44)

noriaki 

všechny recenze uživatele

Neserte chlápka, který ví že brzy umře. Francouzi točí drsné kriminálky a tahle je toho důkazem. Děj je strohý, s vysvětlováním si hlavu neláme a s úmrtností postav už vůbec ne. Všechno rámuje vizuál, který připomíná spíš Skandinávii než sladkou Francii. Bohužel i těch osmdesát minut se strašlivě táhne a akce, i když je špičková, zase není tolik. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Chlapík vlastní pílu niekde vo francúzskych lesoch. Jeden zo zamestnancov mu tam dovlečie drogový problém, vzápätí dorazí z mesta černošský gang. Majiteľ píly má proti ich samopalom starú brokovnicu, všetky tie mechanizmy na píle, káľačku vhodnú na štiepanie metrovice i chrbtíc, LKT-čku do súboja s SUV Mercedesom a ťažného koňa, ktorý takého sfetovaného mestského sráča rozdrapí napoly aj s adidasovými teplákmi... Obstojná jednohubka v tradícii Gabinovho Heroínu. Síce zďaleka nie tak dobre vystavaná, ale riadne brutálna a má to len hodinu a štvrť. Navyše, mám tento typ filmov rád, preto sa mi páčil napr. aj posledný Rambo. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Julien Leclercq má svůj styl a jeho film jsou drsné, temné, odtažité a bohužel trochu zdlouhavé. Stejně tak tomu je i v tomto případě, který je takovou komornější verzí posledního Ramba. Umírající hrdina se náhodou dostane k drogám, které patří partě francouzských přistěhovalců a udělá vše pro to aby ochránil svou dceru. I přes minimální stopáž se film dost táhne a pokud někdo v druhé půlce čeká pořádnou vyvraždovačku, ani té se nedočká. Pár mrtvol a krve se objeví, ale pro akční fandy to je málo. Přesto ale film neurazí a komu nevadí pomalejší tempo, možná si film i užije. ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele

Heist, který nedopadne podle plánu. Pár drogových dealerů a jejich snaha navzájem se podrazit. Plus skrýš, jejíž pán si narukuje právo na sebeobranu. Aneb, když jste na špatném místě ve špatný čas, ale nepoděláte se z toho a řešení vezmete pevně do svých rukou. A zanecháte za sebou řádně krvavou stopu a pár těl nepotřebných grázlů. Dosaďte k tomu temný až skandinávsky deprimující vizuál a vyjde z toho příjemná řežničina. 60% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Příběh filmu je prostej. Said(Sami Bouajila) zaměstnává na pile propuštěný vězně. Jeden z nich tajně na pile ukryje 8kg kokainu. Toho se dopátrají vlastníci matroše a chtějí ho zpátky. To ale netuší, že Said umírá a nemá co ztratit. Navíc musí ochránit i svou dceru. Myslím si, že role Saida Samu Bouajilovi sedla a sympatická byla i jeho dcerka kterou si zahrála Sofia Lesaffre. Co se týče filmu jako takovýho. První půlka až na začátek je taková vlažnější. Druhá půlka už přináší i akci a pár krvavějších scén( já bych klidně přitvrdil). Není to sice bůh ví co ale na jedno podívání je to zcela dostačující. Navíc má film celkem sympatickou stopáž. Slabší 3 hvězdy. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama