Reklama

Reklama

Sebeobrana: Příběh Cyntoie Brown

  • USA Murder to Mercy: The Cyntoia Brown Story
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Šestnáctiletá Cyntoia Brown je odsouzená na doživotí. Její minulost, fyziologie i zákonné okolnosti ale vrhají na případ stín pochybnosti. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (8)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ďalší, polemiky hodný prípad od Netflixu. O tom, akým spôsobom došlo k samotnému skutku, nemôže byť absolútne žiadnych pochýb. To, čo ju viedlo do daného “bodu”, ktorý ju dostal do situácie v ktorej sa ocitla, je už úplne niečo iné. Nuž ale, podobným spôsobom, by sa mohli obhajovať viacerí vrahovia, ktorí v čase dospievania, taktiež zažívali krušné, náročné okamihy, ktoré ich následne negatívne ovplyvnili. Nemali zľutovanie s nimi, nevidím dôvod byť milosrdný ani v tomto prípade. Zaujímavé je taktiež sledovať postupné dospievanie dotyčnej za bránami väznice. Asi sa v tej base nemajú až tak zle, keď tam prišla ako päť kilová, a po 2 rokoch vyzerá ako maskot od Michelinu. Čo sa týka dokumentu, viac sa tu rieši príčina činu, než čin, čím absentuje veškeré tempo, dinamika či temnota s tajomnom, ktorou väčšina dokumentov od Netflixu disponuje a robí ich tým, čím sú. Celá táto myšlienka mi prišla ako: poďme skúsiť spraviť z komára somára a uvidíme, čo nato diváci, veď sa nám momentálne darí. A keď o tomto prípade zatwituje Rihanna so svojimi dáždnikmi, tak to hádam zaberie. Je toľko nespravodlivo odsúdených za mrežami v USA, a zrovna takáto osoba dostane priestor. Ja by som ju ešte nejakých 5 rôčkov nechal “podusiť”. Za mňa z pohľadu spracúvania určite slabší priemer. Komentár užívateľa “Caminzind” túto celú maškarádu dokonale vystihol .. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Průměrně natočený dokument o silném příběhu, který ztrácí svůj potenciál. Bohužel je to trochu laxně natočeno. Líbí se mi příběh Cyntoie, věřila jsem jí od první chvíle, co jsem jí uviděla na plátně a nedokážu si představit, že bych dokázala být tak klidná a smířená s trestem jako ona. Závěr se mi líbil, jsem ráda, že stát změnil zákon ohledně prostituce mladistvých a díky tomu se na její případ koukalo z jiného úhlu pohledu. Co mě ale potěšilo nejvíc bylo rozhodnutí guvernéra jí trest zmírnit. Šestnáctiletá holka si odseděla 15 let za zabití v sebeobraně, za dobu ve vězení vystudovala vysokou školu, obdržela dva tituly a nyní na svobodě pomáhá stejným ženám jako je ona. Víc takových lidí prosím. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Žánr dokumentu by dal nazvat klasické soudní přelíčení jehož tresty 300 nebo dva tisíce let za mřížemi jsou pro nás Evropany úsměvné. Z některých žen jde až strach do jakých típků se zamilovávají viz třeba Amy Whinehouse do svého věčně zdrogovanéhop londýnského povaleče, Eva Braunová nebo tato hrdinka do "hrdlořeza". Říká se, že těmto typům jako je Cyntoia Brow je lépe v ochraně za mřížemi než aby je venku život semlel sexem, drogama , malou schopností empatie k druhým a sociálních dovedností a neschopností si najít práci. Cyntoie je mi samozřejmě líto, že se narodila v takovém fašistickém státu. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Niečo ako súdny proces naživo. Stopercentnú pravdu sa zrejme už nikdy nedozvieme, ako to potvrdil aj žalobca. Dokument, ktorý poskytuje určité otázky, nedáva celkom odpovede, ani nijak extra nevtiahne. Prečo sa ale toto všetko po 15 rokoch obnovilo? Lebo celebrity, lebo zdieľanie na sociálnych sieťach. Je to smiešne najmä s ohliadnutím, že vražda bola naozaj spáchaná, to je dokázané - obeť spala a ona ho strelila do hlavy. Tam to končí, inde by už visela. Snáď nebudú sociálne médiá a liberálna agitka rozhodovať ešte aj o justícii? Žiaľ, toto je krutá realita, ktorá sa pomaly stáva pravdou. ()

jethrotull 

všechny recenze uživatele

Nemam rad taketo filmy,kde vsetci musime sucitis z vrahom,ake to mal tazke a ake to bude mat. Ale obet nikoho nezaujima. Z filmu je jasne ze ho odfajcila ako ked miekto zaslapne mravca a viditelne z toho traumu nemala. Tu mala z toho ze uz nevylezie z basy,co sa bohuzial stalo. Mala si to odsediet poctivo vsetko. Takze podme sa vsetci stat prostitutkami,fetujme a robme si co chceme,ved sme mali tazke detstvo a bude nam odpustene. ()

Galerie (3)

Reklama

Reklama