Reklama

Reklama

Nebezpečné lži

  • USA Dangerous Lies
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Starý bohatý muž zemře a odkáže svoje sídlo nové opatrovatelce. Vtáhne ji tak do spletité sítě nedůvěry, podvodů a vražd. (Netflix)

Recenze (40)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Námět z traileru působil jako levná vykradačka loňského skvělého Na nože. Skutečnost je ale daleko horší. Technicky vzato to jako béčko nevypadá, ale minimálně se to jako béčko chová. Jako hrozně blbý a nezáživný béčko. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jakýsi černošský thriller a horor vůbec ne. Má to zajímavý nápad, ale nemá to žádné kouzlo a tak se jen velmi těžko dá soucítit s hlavními charaktery a nebo se do nich vžít. Napínavé to nebylo to nebylo snad skoro vůbec a vyvrcholení příběhu zůstalo také při nejlepším průměrné a tak nemohu hodnotit lépe než 40% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(40%) Nebezpečné lži, coby další přírůstek z Netlfixu … Hmm, ani nevím co k tomu říci … Vyloženě nekoukatelná záležitost to není, ale přesto je to celé takové obyčejné, ohrané, bez napětí a pořádných žánrových aspektů. Žánrem to opravdu nemohu nikam zařadit. Jako thriller to působí dost nudně a bez nějakého náboje. A jako horor už vůbec ne – nevím proč je to zde napsané, ale co už … Z herců mě zaujala jedině hlavní hrdinka, která jako jediná jedná aspoň z poloviny logicky, i když ke konci i její postava jde totálně do háje a to nemluvím o jejím příteli, který se chová jako idiot od začátku. Ostatní herci nic moc. Rozuzlení ke konci přišlo, ale bylo to takové předvídatelné a chabé. Má to aspoň jeden menší zvrat, který se mi celkem líbil, ale tím to končí. Neříkám, že jsem se u toho vyloženě nudil, ale kdyby tento film nevznikl, nic by se nestalo. Jsou horší snímky, ale i daleko lepší – a to i s ohledem na tento obdobný nízkorozpočťák. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Nekrvavý a v televizním syžetu natočený thriller z výrobny Netflix, co se dopouští jistého překombinování zápletky, potažmo celého dějství. A to je na tomto počinu právě zajímavé, neb to jitří diváckou zvědavost, která dostane nemalý prostor. Divák je nervózní, co z celé té skládačky klamu, podivných náhod i podivných úmrtí nakonec vzejde. Mladému manželskému páru znenadání do klína spadne nezanedbatelné jmění po muži, jemuž drahá polovička z páru byla pečovatelkou. A zadělá si tím na problémy. V domě po starém zesnulém muži pár najde ukrytou solidní finanční hotovost, kterou neohlásí, do toho se objeví úskočný realitní makléř, co má nezvyklý zájem o odkoupení nemovitosti, tajemná právnička přiskotačí s překvapivou závětí a policejní vyšetřovatelka neskrývá své podezření a důležitým střípkem do mozaiky je i nález diamantů u další mrtvoly v domě. Na realizaci filmu se sešli dva zkušení televizní tvůrci, režisér Michael M.Scott a scenárista David Golden, a je znát, že je jim bližší konverzování než akční manévry. Prostor dostala herecká sestava nižší svítivosti na čele se sympatickou Camillou Mendes. Ta musí krotit hrabivé záměry svého muže Jessie T.Ushera, zajímavé herecké položky představuje Sasha Alexander jako vyšetřovatelka, Jamie Chung jako vnadná právnička a Cam Gigandet jako makléř. S herci tedy nevyvstal problém. Scénář ovšem už obsahuje nedomyšlenosti a jisté díry, což se projeví v samotném vyhroceném a překotném finále, v němž se hodně překombinovaně vysvětluje, jak se to celé vlastně mělo, některé dějové fragmenty však ale zůstanou přece jen nedořečené a nedopečené (např. vehementně podezřelá minulost manžela). K duhu filmu jde jeho vytříbená technická stránka, která se vzpírá lacinému rozpočtu, a také to, že určitou otřepanost námětu vydává za rafinovanost až originalitu, načež obratně využívá až do finále diváckou zvědavost, která víceméně statické televizní pojetí žene kupředu. 7/10 ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že tá sekcia "Horor" sa z tohto filmu môže pokojne vyhodiť. Dokopy to nemá s hororom absolútne nič. Ledaže by ste počítali tú jednu mŕtvu ruku. Ak je to dôvod mať tento film kategorizovaný ako horor, tak okey. Ale tento film nie je horor a dokonca nie je podľa mňa ani dobrým thrillerom. "Dangerous Lies" je skôr béčková dráma, ktorá sa snaží do toho zapracovať nejaké prvky thrilleru. Ale moc sa to filmu nedarí. Pozitívne hodnotím Camilu Mendes ako Katie. Myslím si, že je celkom v pohode hlavná hrdinka a celkovo pôsobí, že nič z toho čo robila skutočne pre prachy nerobila. Sasha Alexander ako detektívka je dobrá. A je to postava, ktorej som aj najviac veril. A celkovo poviem, že sa mi páči vzťah medzi Katie a Leonardom, o ktorého sa stará. Tých prvých 15 minút som ako celok dokázal brať. No potom sa film úplne stočil špirálou do špatného filmu. Jessie T. Usher nedáva podľa mňa výkon, aký jeho postava Adama potrebuje. Jeho úlohou by malo byť presvedčiť nás, že v skutočnosti nie je zloduchom a záleží mu na Katie. Lenže všetky svoje monológy podáva s nepríjemným tónom v hlase a okrem toho sa často aj tvári ako zloduch. Takže je len zrejmé, že mu ani my ako diváci neveríme. Nebolo by ale lepšie, ak by sme mu neverili napriek tomu, že by svoje dialógy zmenil tak, aby vyzneli, že mu na Katie naozaj záleží? Nemohli by sme z toho cítiť väčšiu dávku manipulácie? A potom by prišlo záverečné rozuzlenie a zapôsobilo to lepšie. Potom je tu jednoznačne viditeľný zloduch, ktorého spoznáte v prvej scénke. Jamie Chung ako herečka je celkom okey, no jej postava je tu podaná nasilu a funguje len ako spôsob akým posúvať príbeh. Inak nič. A takisto budete mať pri jej postave nejaké otázky. No môj najväčší problém s filmom je, že nám zbytočne podsúva otázky, ktoré nepotrebujeme, no nakoniec na ne ani nevie dať jasnú odpoveď. Najviac to cítiť, ak začnú hlbšie vyšetrovať polícia úvodnú scénku. Dokopy sa to len zametie do autu a nevyjdeme z toho s jasnou predstavou. Film je pozerateľný, no nemyslím si, že stojí za váš čas. Je to nudné, málo zaujímavé a nevyužíva to dobré thrillerové elementy. Viac-menej zbytočný film bez akejkoľvek výslednej pointy. Hodnotenie: C- ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Typicky únavný hloupý televizní film. Ale reklama názvu neklame. Dva zdánlivě dobří a uhlazení lidé udělají hloupá rozhodnutí kvůli tomu, že jim na dveře zaklepe bažení a příležitost. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Predvídateľné a bez poriadnych zvratov. Herecké výkony také "mdlé", ako hovorí Gordon Ramsey. No a nebezpečné to bolo asi ako indoslovenská obložená misa. Tá sa totiž nachádza len na záchode. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Nic víc než prachobyčejné drama s kriminální zápletkou říznuté thrillerem. Žádná pořádná atmosféra, snad až na posledních pár minut se to zlepšilo. Spíš zůstává řada otazníků a pachuť z překombinovaného scénáře. Ženské osazenstvo podalo jakžtakž slušné výkony, ale jinak zůstávám u názoru, že jde o podprůměrnou záležitost. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Označit tohle za horor může opravdu jen hodně velký fantasta. V principu jde o to, že ošetřovatelka zdědí dům, něco v něm s manželem najde a vzápětí se on začne chovat jako idiot. A aby toho nebylo málo, to něco někdo chce. Premisa tedy není nějak převratná, ale určitě se z toho dalo něco vytřískat.To se tu ale bohužel nepovedlo. Většinu času se horší polovička tu lepší snaží přesvědčit, že je úplný kretén a ona mu to útrpně toleruje. V závěru pak přijde překotné vysvětlení, které by snad i dávalo smysl, ale bez předchozích indicií působilo jako pěst na oko. Že jsem u toho dokázal vydržet způsobila především sympatická Camila Mendes a určitou roli hrála i mírná zvědavost. Ale to je sakra málo. 30% ()

Trevor 

všechny recenze uživatele

5252 hodnotenie sme sa obaja rozhodli priradiť spoločne v improvizovanom kine každý vo svojom domove a voľba padla na film ktorý bol omylom označený niekým z Netflixu ako horor. V úvode sa zmiešaný pár v ktorom biele dievča pracuje na zmeny a teda aj v nočnych a jej kakaový priateľ studuje na vysokej škole stane obeťou lúpezneho prepadnutia počas ktorého čierna perla karibiku zachráni ľudí pred bielym lupičom. Dvojica sa cez lúpež prenesie a dievča opatruje chorého BIELEHO muža ktorý umrie vo veku 88 rokov. To si všimol môj súputník kinosálami ktore sú už dlho zatvorené. Týmto spôsobom si Netflix svoju liberálnu gender ideológiu uz takmer splnil, ale k dokonalosti trochu chybalo a tak bola vyšetrovateľkou prípadu ŽENA. Ak niekomu moje komentáre vadia úplne ho chápem, mne vadí rasová diskriminácia a nasilu vtláčaná rovnosť, ktorá opäť spolu so slabymi hercami pokazila nie až tak zlý námet. Príbeh je totižto obyčajnym trilerom bez väčšieho napätia a prekvapenia a tak zapadne do sedého podpriemeru filmov z produkcie spominanej streamovacej služby ()

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Človek musí byť svojím spôsobom génius, keď takto sľubný nápad dokáže tak žalostne nevyužiť. Slabota čo do atmosféry, herectva, či tomu rádoby plottwistu. RT: 25%/21% ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Novinka na netflixu, top 10. na Slovensku. Nenechala nás dlho čakať s veľkým fanúšikom, aspoň takto na dialku sme si dali ďalšiu kino premiéru. Keď sú tie kinosály stále zavreté. Opäť netflix. Rasové narážky už hneď na začiatku. Museli byť. Nebezpečne lži ale určite niesu horor, ako to píše csfd. Podpriemerný film, ktorý netflixu moc nevyšiel, nenechajte sa nachytať. 2* ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Tak nízké hodnocení si film dle mého názoru nezaslouží. Je to klasický TV film na jedno shlédnutí, sice nepravděpodobný příběh, ale zase to možná oceníte, když hledáte něco, u čeho nebudete muset moc přemýšlet. ()

JADIM 

všechny recenze uživatele

Nech si hodí diamantom každý, kto si nemyslel, že z tohto filmu bude typický horor, kde dom šikanuje svojich nových majiteľov. Žáner "Horor" a celé prezentovanie filmu pred jeho premiérou beriem ako konco-aprílový prank, ktorý ma nachytal. Vzišla z toho mierne Thrillerová Dráma, ktorá mi zvláštnym správaním pripomínala film Uteč z roku 2017 a všetci, čo to videli vedia, ako sa to skončilo. Ako Dráma to však fungovalo, aj napriek pár stupiditám a nelogických situácii. Celkom často sa tam niekto z ničoho nič objavil, akoby sa teleportoval (to mal byť ten horor?). No malo to celý čas čo ponúknuť a tie rozhovory ma naozaj bavili. Pri Netflixe úctyhodný štandart. Namiesto "Horor" tam však patrí "Dráma" :) 7/10 (Videné 12.5.2020, Originálne znenie) ()

Reklama

Reklama