Reklama

Reklama

M*A*S*H - Co bylo potom

(seriál)
  • USA After M*A*S*H
USA, (1983–1984), 12 h 54 min (Minutáž: 25–49 min)

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hrají:

Harry Morgan, Jamie Farr, William Christopher, Rosalind Chao, Brandis Kemp, Edward Winter, John Chappell, Jay O. Sanders, Gary Burghoff, Wendy Schaal (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(30)

Obsahy(1)

V 11. sérii M*A*S*H se producenti seriálu zeptali hlavních představitelů M*A*S*He, jestli chtějí hrát v pokračování. Alan Alda, Mike Farrell, Loretta Swit a David Ogden Stiers už nechtěli. Harry Morgan, Jamie Farr a William Christopher chtěli pokračovat. Přesto že většina hl.představitelů na konci show skončila, producenti však nepřestali. Potěšili tím 3 hlavní představitele. kteří chtěli pokračovat, producenti vytvořili AfterMASH, show, která pokračovala životy Shermana Pottera, Maxe Klingera, a otce Mulcahyho, kteří pracovali v General John J. Pershing, Veteránské Nemocnici v Missouri. Rosalind Chao je zde jako Klingerova žena Soon Lee Klingerová, ale žádní další herci z M*A*S*He se už neobjevili v hlavních rolích v AfterMASH. Hlavní představitelé v seriálu zažívali veselé i smutné příhody, které řešili s nadsázkou a humorem

Když se v Americe začal seriál vysílat, tak první série byla hodnocena kolem 15 místa, ale v druhé sérii AfterMASHe jeho hodnocení klesalo a po 29. epizodách II. série se AfterMASH přestal vysílat. Seriál běžel od 26. záři 1983 do 31. května 1985 a zřídka ho opakovali a finální 30. díl nebyl nikdy odvysílán. Seriál AfterMASH se v české verzi jmenuje "M*A*S*H - co bylo potom" a začal se poprvé vysílat v České Republice dne 14. listopadu 1996 na TV NOVA a skončil 16. ledna 1997. (krib)

(více)

Recenze (62)

Rockwood 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je přesně učebnicový příklad, proč nevytvářet nějaké pokračovat, nebo prostě vůbec bažit na slávě něčeho dobrého, oblíbeného... Neměli s tím vůbec přicházet... Ale i přes tenhle projev, který to už nese do kontejneru jako "Odpad!" si to zaslouží aspoň ty dvě hvězdičky, protože zase tak špatné to není ()

anli 

všechny recenze uživatele

Pokračování legendy to nemá snadné.Tady jde,myslím,o úplně zbytečnou snahu,jak navázat na předešlou,11 let trvající,slávu a snažit se z ní něco vytěžit.Hlavní problém je b tom,že většina herců v pokračování odmítla hrát a tak byl velmi malý prostor pro nový příběh,nové nápady a nový humor.Tvůrci se snažili,po pár dílech se nějaký ten vtip a zábavná scéna najde,ale celkově to je opravdu slabé.Naštěstí to nikdo zbytečně neprotahoval a po 30-ti dílech byl tenhle seriál ukončen.Za úctu k fenoménu MASH,několika vtipným momentům a triu Morgan-Farr-Christopher dávám 40% a jdu si pustit originál(který je opravdu jen jeden),abych si připoměl tu nádheru. ()

Reklama

rytir1 

všechny recenze uživatele

Většina uživatelů by se měla jít zahrabat zpátky na zastávky pokuřovat před školu, protože jestli tady někdo čekal stejně velkou legendu jako MASH, pak asi spadnul z Marsu či jeho prstenců okolo. Tento seriál jako pokračování je sice velice slabé, nicméně příjemně koukatelné. Kdo čekal že se podaří dostat do něj všechny hvězdy od Hawkeyeho po Margareth, asi sjížděl moc omítky na školním záchodku. Do takovýchto pokračování se většinou všechny nehrnou ani se je tam nepodaří dostat. Takže trojice Potter, Klinger, Otec Mulcahy si myslím už tak je víc než dost, včetně hostování Radara. After Mash je sice matný odraz Mashe, nicméně myslím až moc tvrdě hodnocen, neboť v hodnocení je spíše více přihlíženo na nenaplněná očekávání v pokračování než samotný seriál jako takový. Chybou v něm jsou spíše přeskočené děje jako chybějící narození Klingerova dítěte nebo výměna ředitele a míchání s postavami, kde zajímavý nevrlý doktor Bowyer přišel do děje už příliš pozdě zatímco jedna z mála výraznějších postav ředitele Di Angela byla nahrazena novým, který už byl skutečně to co zde dělá nevýrazný děj, než málo humoru, který někdy místy má i náznaky Mashe. Jsou to sice jen světlé chvilky, ale přesto na ty dvě hvězdy zde jsou...,,Klingere mohu vás někam hodit? Nejlépe do výtahové šachty dolů,,. Stejně tak výměna herečky manželky paní Potterové nebyla to pravé ořechové, ale to vše bych dával za cenu pokusu něco s tím ještě za pochodu v druhé sérii udělat, což autoři zřejmě takto zamýšleli....Souhlasím ale jinak, jistě jsme se všichni těšili ,, co bude po tom,,. Ovšem prostředí války už bylo tak víc než dost myslím vyčerpáno a prostě z toho nešlo udělat víc, jestli čekáte že i tady to bude sršet vtipy a typickým humorem Mashe, pak to ani nezapínejte. ()

Nechic 

všechny recenze uživatele

Nevidím to tak černě, jak spolukomentující pode mnou. Na to, že to je pokus navázat na veleúspěšný seriál to dopadlo docela dobře. Zatímco v M*A*S*H "vyhrál" každý, koho poslali domů, tady byla zobrazená ta "bitva", kterou veteráni museli bojovat po návratu, a je dobře, že na to někdo upozornil. Obsazení postav zvolili dobře, Klinger jako hlavní šašek se do seriálu perfektně hodil a jeho příběhy měly říz. Nepochopil jsem na přelomu sezon ten hrozný zvrat prakticky ve všem, co v seriálu bylo, změnu herečky Potterovy manželky (a její nenadálé zestárnutí) a celkově to příběhově šlo ke konci hrozně do kopru až to náhle skončilo. Je to veliká škoda. Chápu určité problémy, které mohli autoři mít s natáčením pokračování, ale při udržení tempa první sezóny (Klingerovy boje s ředitelkou nemocnice jsou někdy skvělé) byla šance na část úspěchu "velkého bráchy". ()

Němi 

všechny recenze uživatele

"Klingere, stahnete si ty rukavy, nebo vam hodim banan!" __ Temer nulove vzpominky nedovoluji prilis poznamek... Serial ve me zanechal jen par kusovych "scen", dojem prazdnoty po hlavnich postavach, kterou ty vedlejsi nedokazali zaplnit, ac je trojka Potter, Klinger, Mulcahy dobre napsana a zahrana jako dedictvi MASHe, ale i nejake vtipne momenty a dojem, ze jsem videl uz dalece horsi pociny. http://www.youtube.com/watch?v=hPy5gHQqXKI ()

Galerie (20)

Zajímavosti (6)

  • Z původního seriálu M*A*S*H (od r. 1972) se kromě ústřední čtveřice a Radara (Gary Burghoff) objevil jako host také plukovník Flagg (Edwarda Wintera). Existovaly i plány, které počítaly s účinkováním dalších herců ze seriálu, včetně Alana Aldy. K tomu ale nikdy nedošlo. (gogos)
  • Natáčení probíhalo ve studiu 20th Century Fox Studios, na 10201 Pico Blvd. v Los Angeles, tedy v místech, ve kterých se natáčelo i mnoho interiérů původního seriálu M*A*S*H (od r. 1972). (gogos)
  • V seriálu se ve 2 epizodách objeví také Gary Burghoff, představitel Waltera "Radara" O'Reillyho. Ten jako jedniný herec ztvárnil svou roli v původním filmu MASH (1970), seriálu M*A*S*H (od r. 1972) a navíc se s ním tvůrci pokoušeli v roce 1979 rozjet vlastní televizní seriál W*A*L*T*E*R, který podobně jako zde sleduje osudy válečných veteránů po návratu do USA. K němu však byla natočena pouze 1 pilotní epizoda a tvorba seriálu se taky nikdy nerealizovala. (gogos)

Reklama

Reklama