Reklama

Reklama

M*A*S*H - Co bylo potom

(seriál)
  • USA After M*A*S*H
USA, (1983–1984), 12 h 54 min (Minutáž: 25–49 min)

Předloha:

Richard Hooker (kniha)

Hrají:

Harry Morgan, Jamie Farr, William Christopher, Rosalind Chao, Brandis Kemp, Edward Winter, John Chappell, Jay O. Sanders, Gary Burghoff, Wendy Schaal (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(30)

Obsahy(1)

V 11. sérii M*A*S*H se producenti seriálu zeptali hlavních představitelů M*A*S*He, jestli chtějí hrát v pokračování. Alan Alda, Mike Farrell, Loretta Swit a David Ogden Stiers už nechtěli. Harry Morgan, Jamie Farr a William Christopher chtěli pokračovat. Přesto že většina hl.představitelů na konci show skončila, producenti však nepřestali. Potěšili tím 3 hlavní představitele. kteří chtěli pokračovat, producenti vytvořili AfterMASH, show, která pokračovala životy Shermana Pottera, Maxe Klingera, a otce Mulcahyho, kteří pracovali v General John J. Pershing, Veteránské Nemocnici v Missouri. Rosalind Chao je zde jako Klingerova žena Soon Lee Klingerová, ale žádní další herci z M*A*S*He se už neobjevili v hlavních rolích v AfterMASH. Hlavní představitelé v seriálu zažívali veselé i smutné příhody, které řešili s nadsázkou a humorem

Když se v Americe začal seriál vysílat, tak první série byla hodnocena kolem 15 místa, ale v druhé sérii AfterMASHe jeho hodnocení klesalo a po 29. epizodách II. série se AfterMASH přestal vysílat. Seriál běžel od 26. záři 1983 do 31. května 1985 a zřídka ho opakovali a finální 30. díl nebyl nikdy odvysílán. Seriál AfterMASH se v české verzi jmenuje "M*A*S*H - co bylo potom" a začal se poprvé vysílat v České Republice dne 14. listopadu 1996 na TV NOVA a skončil 16. ledna 1997. (krib)

(více)

Recenze (62)

Radyo 

všechny recenze uživatele

Chabý pokus o jakési volné pokračování legendárního sitkomu neměl šanci na nějaký výraznější úspěch už proto, že se jej neúčastnila valná většina hereckých hvězd zmíněného seriálu. Nevýrazný děj a stejně nevýrazní herci tak pohřbili naděje tohoto seriálu dříve, než jej pohřbili i diváci. ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Naprosto zbytečné, plytké pokračování výborného seriálu, které zaujme snad jen svou trapností - ještěže se většina hlavních hereckých představitelů z původního seriálu nenechala "zlákat". ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Mlátím, mlátíš, mlátíme. Ptáte se co? Prázdnou slámu přeci. Spin-off MASHe je sice místy docela příjemný, ale především je zcela zbytečný. Ono taky bez hlavních tahounů a humoru to jde těžko a zde spíše takřka vůbec. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Je dobře, že tenhle seriál existuje, jinak bychom jistě hořekovali nad tím, že MASH skončil příliš brzo. 40% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

On už M*A*S*H sám o sobě byl zbytečně moc natahovanej, ale tohle je už úplně mimo. Na celym seriálu se mi líbila akorát ta Klingerova asiatka. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Kdysi v dávných devadesátkách, když prvně skončil celý MASH, začal tento seriál. Viděl jsem asi deset dílů, holt setrvačnost je mrcha. Zatímco z MASHe si i bez stálého opakování pamatuju něco ze všech více než 250 dílů, z tohoto si pamatuju pouze německého vojáka předstírajícího, že je Američan, a jeho Käse. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč si tvůrci nebo prostě lidi kolem toho jedenáctiletého natáčeni MASH nezkusili natočit jeden jediný pokusný díl jen s Klingerem. Schválně, jestli tenhle nosatej blb dokáže rozesmívat celých třicet minut a utáhnout ten jeden díl. Piersovi zlámat nohy, aby to bylo poctivě jen na tom tranďákovi. Pustit tam leda toho nerudného dědka Harryho Morgana a tu buchtičku Christophera. Hned by ti lidé viděli, že je naprostá, ale opravdu naprostá blbost točit něco navíc jen s těmito elementy. After MASH je zbytečný výpotek. Opravdu jsem chtěl vědět, co bylo po tom, když jim to tam rozpustili, ale tohle jsem nečekal. Jednu hvězdu za možnost vidět známé khaki ksichty v civilu. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Nechci nijak pochybovat, jak na postavy může působit prostředí i jak v případě našich známých tváří musela být v hlavě ta Korea ještě čerstvá. Ovšem téměř scénu co scénu i větu co větu se všichni snaží perlit hlášky právě tím způsobem, který v mých očích měl zůstat za mořem (dějová a dramatická stránka nejsou ani blízko to přebít). Protože humor takto situovaný vzhledem ke spinoffskému castu potom ani vlastně pořádně nedává smysl. ()

Němi 

všechny recenze uživatele

"Klingere, stahnete si ty rukavy, nebo vam hodim banan!" __ Temer nulove vzpominky nedovoluji prilis poznamek... Serial ve me zanechal jen par kusovych "scen", dojem prazdnoty po hlavnich postavach, kterou ty vedlejsi nedokazali zaplnit, ac je trojka Potter, Klinger, Mulcahy dobre napsana a zahrana jako dedictvi MASHe, ale i nejake vtipne momenty a dojem, ze jsem videl uz dalece horsi pociny. http://www.youtube.com/watch?v=hPy5gHQqXKI ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Vytřískat z úspěchu Mashe další zlaťáky do pokladničky není úplně opovržení hodný nápad,jak by se mohlo zdát pří hodnocení 32%.After Mash byl takovým sympatickým kalným dnem luxusního ležáku.Když z deset let trvajícího hitu dostanete pouhé tři herce z původního obsazení,kteří navíc nejsou těmi hlavními tahouny a dokážete natočit plných třicet dílů a najdete si své diváky,lze to považovat za úspěch.Seriál sympaticky řeší problémy veteránů po válce,stejně tak i přistěhovalců a práce s těmito lidmi,jimž válka zasáhla do života.Tahounem veškerého humoru je samozřejmě Klinger,který místy opravdu perlí a jeho věčný souboj s idiotskou Sekretářkou byl místy geniální.Ono to vůbec nebylo špatné a i když každý nadává že to vařilo z vody nebylo to vtipné,no to sorry ale bylo to místy opravdu hodně dramatické,stejně jako původní Mash,která místy taky nebyla moc sranda.Potter byl řízek a otravný kaplan Mulcahy mě nechával chladným už i v původním seriálu.Mě prostě bavilo sledovat jejich osudy po válce a i když seriál není místy nijak závratně zábavný,ale za materiál se kterým tvůrci museli pracovat a co z toho dokázali vitěžit si zaslouží určitý respekt.Za nejsmutnější chybu pokládám neúčast ostatních herců,protože sledovat jejich po válečné osudy by bylo opravdu hodně,hodně dobrým tématem na další seriál.Za tento zbytkový pokus sem i tak rád,nostalgicky sem si zavzpomínal na své milované z Mashe.60%. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to nie je taká tragédia ako hovoria ostatní, ale na pôvodný seriál to nemá. Hlavným problémom bolo, že rozbehli seriál príliš skoro bez toho, aby mali jasno koncept jak pokračovať. To, že uvidíme zopár hlavných postáv z predošlého seriálu v civile v USA sa divákom opozeralo behom pár epizód a následne seriál zvyšok prvej série bezradne prešlapoval na mieste a ponúkal jednoduchý prízemný humor, voči ktorému sa pôvodný MASH snažil vyhradiť. Až koncom prvej série prišla do seriálu postava doktora Boyera, ktorá mala potenciál nahradiť Piercea jeho ľudskosťou a seriál začal namiesto prízemného humoru viac serióznejšie reflektovať problémy americkej spoločnosti. Ale už bolo neskoro sledovanosť klesla na bod mrazu a predčasne ho zrušili. Klinder a otec Mulcahy sa ako nosné postavy neosvedčili. Radarová dvojepizóda bola milá, ale už skôr pôsobil ako cudzí element. Rovnako ako šialenec Flag v jednej epizóde. Ale ako celok to stále považujem za mierny nadpriemer a som rád, že som po dlhých rokoch seriál konečne videl. Rovnako som rád, že ešte ho stihli nadabovať skvelým CZ dabingom krátko pred smrťou Miroslava Nohýnka. 6/10. ()

gogos 

všechny recenze uživatele

Největším problémem seriálu je, že se jedná o spin-off k takové legendě a že v něm paradoxně zůstalo několik hlavních aktérů původní série. Každý si to pak spojí s matnými vzpomínkami 15 let starými a seriál pak nemůže dostat kvalitní hodnocení. Přitom se v jádru nejedná o vůbec špatnou věc. Parta starých známých hledá cestu, jak začít nový poválečný život a naleznou nejvhodnější řešení. Společně pokkračovat tam, kde skončili, jak to jen trochu úřady dovolují. Pokud by se jednalo o samostatný seriál s novými herci, kteří se snaží najít poválečnou rovnováhu, nebojím se říct, hodnocení by bylo o mnoho procent lepší... After MASH je solidní drama o nových začátcích uskutečňovaných prostřednictvím starých známých. Minimálně první díly nejsou vůbec špatné, zachovalý český dabing taky rozhodně přidá na kvalitě a já můžu s klidem na srdci říct, že ačkoliv se nejedná o žádný zázrak a znám několik lepších doktorských seriálů, jako vzpomínka na MASH a jako začátek něčeho nového to funguje docela slušně... 3* ()

Dr. Hawkeye 

všechny recenze uživatele

Můj vztah k seriálu M*A*S*H je asi zřejmý, takže je asi i zřejmé to, že tento počin si moje sympatie moc nezískal. Jamie Farr, Harry Morgan a William Christopher jsou určitě bombarďáci, ale tenhle seriál byl slabý jak několikrát převařený čajíček. Spíš mi z toho bylo smutno a trapně. ()

Reklama

Reklama