Reklama

Reklama

LA Originals

  • Velká Británie LA Originals
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Drsné umění fotografa Estevana Oriola a umělce Mistera Cartoona odráží jejich chicanské kořeny a má velký vliv nejen na pouliční kulturu a hip hop. (Netflix)

Recenze (10)

tnp101 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv řadím GTA San Andreas mezi mé nejoblíbenější herní tituly, co se kultury, respektive hip hopu obecně týče, jsem v opačnému spektru lidí. Není tedy překvapením, že mě svým poselstvím dokument ani trochu neosvítil - zkrátka mi tohle absolutně nic neříká. Až na úplné výjimky mi nebyl nikdo sympatický, na druhou stranu mě nic neiritovalo a oceňuji upřímnost (z mého pohledu). Jediná věc, co mě místy rozčilovala, je nepřehlednost vyprávění. Není zmatečné, jen mi připadalo, že hovořící osoby víc než často mleli, co je zrovna napadlo. 70% ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Fajn portrét dvou prominentních ikon-pionýrů pouliční popkultury LA a jasná divácká volba pro nás 90’s pamětníky :) Přijde vhod i pro všechny, koho zajímá lépe poznat město andělů. Úplně náhodou jsem před pár dny narazil na Tattoo Nation, což jako spřízněné taky doporučuji. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Hvězdičkuju spíš překvapivě výživnou informační hodnotu, páč ke konci už dokumentu celkem dochází dech. Jinak bych ale nikdy neřekl, kolik celosvětově známejch jmen se objeví ve filmu o tatérovi a jeho kámošovi fotografovi z LA, ta plejáda celebrit zde účinkujících je vážně úctyhodná. Zdaleka nejen na blink-182 a Eminema se odteď budu dívat trochu jinou optikou. ()

SpaceOdyseus 

všechny recenze uživatele

Wow, tam byli snad vsichni, kdo me z hudebniho hlediska formavali pred dvaceti lety. Dokument to je trosku roztekanej, ale dozvedel jsem se hodne veci o kulture LA a o tech dvou typkach. Bavil jsem se a jsem chytrejsi, co vic si prat? ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Ďalší zaujímavý dokument o ľuďoch, o ktorých som doteraz nevedel a ktorí pritom tak výrazne ovplyvnili a spopularizovali LA kultúru. Bolo to zaujímavé, poučné a najmä štýlové. 7,7/10. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

Extravagantný, málo známy, no o to zaujímavejší pohľad do zákulisia hip-hopovej subkultúry LA, prostredníctvom graffity, tattoos, fotografií a dvoch priekopníkov svojho oboru. Vlastne také GTA in real life. A za všetkou tou odviazanosťou či špinavosťou i skrytá výpoveď o tom, že kým vo väčšine sveta je to považované za vandalizmus, stále existuje miesto, kde je to brané za umenie a ľudia si na tom vystavajú svoje kariéry a je to pevnou súčasťou ich životov. Našľapanosť. ()

LUIGISde 

všechny recenze uživatele

Dokument o hip hopovej kulture z pohladov fotografa estevana oriola a Mistera Cartoona. Pekný pohlad zo zákulisia, bezkonkurenčne zábery a obdivuhodna originalita tvorby Cartoona spolu s autentickými zábermi z LA 90tych rokov. Blisnu sa tam hviezdy ako 50 cent Eminem, Beyonce Just Timberlake, Coby Braint, Farell williams Snoop Dogg. ()

Reklama

Reklama