Reklama

Reklama

Marvels

  • Slovensko Marvels (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Carol Danvers (Brie Larson), známá také jako Captain Marvel, získala zpátky svou identitu, kterou jí vzali kreejští tyrani, a pomstila se Nejvyšší inteligenci. Když ji povinnosti zavedou k anonymní červí díře spojované s kreejským revolucionářem, padá na ni kvůli nečekaným okolnostem tíha celého destabilizovaného vesmíru. Její schopnosti ji propojí s Kamalou Khan (Iman Vellani), alias Ms. Marvel, a její vzdálenou „neteří“, kapitánkou Monicou Rambeau (Teyonah Parris), z níž se mezitím stala astronautka organizace S.A.B.E.R. Nesourodá trojice musí spojit síly a naučit se kooperovat, aby mohly společně zachránit vesmír. (Falcon)

(více)

Videa (20)

Trailer 2

Recenze (360)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem to teda o dost horší podle zdejšího hodnocení. V principu je to hraná (animovaná) disneyovka s malým woke podtextem, kdy všechny klíčový postavy jsou ženský, který nemají v kontextu MCU už co nabídnout - charakterově se nikam neposouvají, nejsou ničím specifické a pro běžného diváka absolutně zapomenutelné v hordě postav MCU. Nemají v principu chyby, vůbec se neřeší jejich mentalita, natožpak nějaký ideály, kterýma se řídí. Vyčnívat může jen Ms. Marvel, protože je to teenagerka a její představitelka je stejnej nerd jako samotná postava. Carol je mimochodem nerfnutá nesmyslně, stejně jako byla nesmyslně overpowered ve své sólo jízdě, což zamrzí o to víc, protože je posledním pojítkem se starými MCU filmy. V kontextu MCU pak imho nezbývá nic jiného, než aby konečně přišel Deadpool a to MCU fakt vymlátil, protože tenhle vesmír už zcela zřejmě nemá divákovi co nabídnout, maximálně další postavy jak přes kopírák, protože scénáře jedou opravdu podle stejného mustru. ________ Čekal jsem The Marvels o dost horší, protože ve svém principu je to pohádka pro děti, je tam jedna princezna a jedna vojanda a jedna dospívající selka, záporačka sice absolutně zapomenutelná, ale drží si svoje pohádkové principy, všechno dobře dopadne, princezna zvítězí a udatná vojanda se probudí v jiné pohádce. Všude hrajou barvičky, občas se něco zazpívá, a nesmí chybět kočičky. A znovu opakuju, není to špatně, protože MCU mělo vždycky být platformou pro všechny generace, a hrdinské filmy měly být pro všechny, a děti svoje hrdinské filmy taky potřebujou. My boomeři jsme s takovými barevnými pohádkami vyrůstali v devadesátkách taky a užívali si to, a i když jako dospělí vidíme, jaký blbosti takové animáky a seriály každou sobotu a neděli ráno byly, nostalgicky na ně vzpomínáme. Věřím tomu, že současné děti, které vyrůstají v téhle době, kdy Marvel je globálně zdrojem zábavy, budou na tuhle Marvelovku za třicet let taky nostalgicky vzpomínat, a její přínos se ukáže až časem, až se naše filmová kultura zase posune jinam. Protože co si budem, Strážci vesmíru byli ještě větší pí*ovina, a stejně jsme na tom byli přikurtovaní. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Málokdy se vidí takový nepoměr v řemeslu a obsahu. Vypadá to dobře, akce je fajn, herci až na záporačku a Samuela "přiše L. jsem si pro šek" Jacksona jakbysmet, jenže k čemu to je, když ten zbytek je tak prázdný, a když ne prázdný, tak debilní. A to říká člověk, kterému Thor 4 nevadil a She-Hulk přišla vtipná. Nerozvíjí se tu postavy, příběh by šel vyřešit za pět minut a i oproti první Captain Marvel je to šíleně bezzubé. Tuhle situaci jeden nebo dva filmy nespraví, tohle chce fakt mnohem větší změny. 5/10 ()

Reklama

Lima 

všechny recenze uživatele

Je to furt lepší, než ´Quantumania´ a opravdu si myslím, že režisérka Nia DaCosta je talentovaná (viz. předchozí povedený ´Candyman´). Problém je v tom, že ona sama prohlásila, že chtěla natočit film, na který by se s chutí podívala její malá dcerka. A to je ono. Cílovka téhle matlaniny je věkově někde mezi 5 lety a rannou pubertou, zbytek tenhle na sílu tlačený girl-power manifest asi bude těžko trávit, navíc se záporačkou, která je největším castingovým omylem v celé marvelovské franšíze. Ano, má to jeden vtipný nápad (flerkeni za doprovodu hudby A. L. Webbera), sledovat zbytek je ale zábavný pouze v ujištění, jak je Marvel v naprosté křeči a neví kudy kam. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Popravdě těžko říct, zda jsem viděl blockbuster od Marvelu nebo televizní film pro Disney Channel... protože humorem a celkovou kvalitou se to blíží spíše tomu druhému. Vzhledem k tomu, že je Captain Marvel v USA nejnenáviděnějším Marvel filmem a seriál Ms. Marvel také nebyl úplně kladně přijat, bych čekal, že se pokusí zvolit alespoň trochu jiný směr... jenže někdy si člověk musí rozbít hubu několikrát, aby pochopil, že s tím má přestat. Záporačka je extrémně nevýrazná a film trpí i tím, že je vlastně nutností vidět seriály. Na jednu stranu je svět Marvelu provázaný již delší dobu, ale tohle není velkofilm typu Avengers... naopak jde o menší projekt. Ach jo, MCU jde vážně do kytek. Hodnocení: 35 % ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Podprůměrná a očividně produkčně nezvládnutá marvelovka, která zaujme nečekaně obstojnými akčními scénami i jistou chemií mezi ústřední trojicí. Vedle toho ale může nabídnout jen nepříliš zajímavý příběh, nudný vizuál a opravdu velmi špatné pokusy o práci s postavami a jejich psychologií. A několik opravdu hodně idiotských nápadů. Není to úplný omyl jako třeba poslední Thor, ale dobrý film taky ne. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (15)

  • Tento film, Thor: Láska jako hrom (2022) a Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023) byly natočeny současně. Thor: Love and Thunder byl natočen v Sydney, The Marvels se natáčel v New Jersey a Kalifornii a Ant-Man and the Wasp: Quantumania byl natáčen v Londýně (Anglie, Velká Británie), Atlantě (Georgia, USA) a Turecku. (KGBelik)

Související novinky

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

Obsazení Fantastické čtyřky potvrzeno

15.02.2024

Velké tajemství to nebylo, ale oficiálně potvrzeno taky ne. To se změnilo včerejším Valentýnem, kdy Marvel oznámil definitivní obsazení své Fantastické čtyřky. Reeda Richardse, nejgeniálnějšího vědce… (více)

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

Steven Yeun nebude v Thunderbolts

03.01.2024

Pouť jihokorejského herce po marveláckých cestách skončila ještě před svým ambiciózně naplánovaným začátkem. Oficiálního potvrzení toho, že se Steven Yeun (Živí mrtví, Neporazitelný) objeví v… (více)

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

Jonathan Majors je vinen a končí v Marvelu

18.12.2023

Marvelu se vrší jeden problém za druhým. Poté, co Marvels skončili fiaskem, se stále trošku doufalo v to, že nejúspěšnější sága v historii bude nakopnuta nejen Fantastickou čtyřkou s lákavým… (více)

Reklama

Reklama