Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Před Aamirovou svatbou může Kamala čelit vážným následkům zásadního rozhodnutí, které učiní. (Disney+)

Recenze (15)

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jiná dimenze… okupovaná Indie… Džin… tak to je tedy mega-twist. Tak tohle je víc retardované, než jsem si vůbec mohl představit. Tohle nahodilé kvedlání s nápady jsem naposledy viděl nedávno s Moon Knightovi. A tam to taky nebyla žádná sláva. Mínus dávám i za taneční vsuvku v bollywoodském stylu s chlapečkem v kostýmu Hulka. Pozn.: - “Bylo by fajn mít superhrdinu co bojuje za nás…” …to jako myslela “lidi”? Nebo kdo je ten “nás”? ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. polovina seriálu Ms. Marvel skončila a dá se v podstatě říct, že si série prozatím drží stálou kvalitu. Z druhé epizody se vrátila režisérka Meera Menon, opět dochází k vhledu do muslimské komunity, který vypomáhá se částečně vyhnout nevyhnutelnému generickému originu a nadále to působí jako coming-of-age podívaná, která je okořeněná právě faktem, že je hlavní hrdina superhrdinka. I kdyby ovšem nešlo o superhrdinskou podívanou, Ms. Marvel by alespoň mohla fungovat jako částečně neobvyklá teen podívaná, která by ovšem nejspíš i tak zůstala nadále poměrně stereotypní a obzvláštňoval by jí právě pouze ten vhled do muslimské komunity.   Opět dochází k nějakým těm odpovědím, které vytváří další otázky. Poměrně výrazně se například začíná vykreslovat, kdo bude plnit úlohu hlavních záporáků v seriálu a i když o dvakrát zajímavé záporáky prozatím nejde, působí prozatím jako taková ideální hrozba pro začínající a nezkušenou hrdinku. Na rozdíl od 1. epizody, která si dávala na čas rázem působí 3. epizoda možná krapet příliš uspěchaně a pocitem, že se do ní tvůrci snaží dát co nejvíc, protože jim rázem došlo že už zbývají pouze 3 epizody a musí rázem směřovat děj rychle kupředu.   Iman Vellani je pořád v hlavní roli zábavná, její počátky superhrdinské kariéry pořád dokáží vyvolat pošklébnutí, krapet ve finále i dává smysl, že se svými schopnostmi Kamala zatím nepředvádí nic extra velkého, protože se svými schopnostmi pořád učí pracovat a na nějaká větší čísla dojde nejspíš čas ve finále či chystaných The Marvels. Stěžejní úlohu poté pořád sehrává vztah Kamaly s její rodinou, kdy především potěší fakt, že americká produkce dokáže muslimskou kulturu vyobrazit neurážlivě a poměrně uvěřitelně, pravidlem ovšem zůstává fakt, že pro spousty lidí bude fakt, že se seriál točí kolem muslimské hrdinky, zásadní překážkou v tom, aby seriál sledovali.   Bravurní je ovšem fakt, že Ms. Marvel dokáže nadále solidně pracovat s poměrně vážnými tématy. Předsudky spojené s něčím původem a náboženstvím, očividné váhání nad svou vlastní vírou a další témata, které v rámci Marvel Cinematic Universe působí neprozkoumaně a svěže. V tomto ohledu Marvel Cinematic Universe naplňuje svůj potenciál, kdy se počet chystaných filmů a seriálu bude jen a jen množit a skrze ně toho jde prozkoumat opravdu mnoho. I když jak muslimská Ms. Marvel, tak feministická She-Hulk budou mít automaticky k mnoha divákům těžkou cestu.   V jistých momentech pořád drhne humor, který někdy působí až příliš na sílu a v jistých momentech i shazují celé situace. Například jedna akční sekvence je ovšem natočena velmi solidním způsobem a dokazuje, že s postavou Ms. Marvel ještě půjde zajímavým způsobem pracovat. Třetí epizoda tak skutečně dodržela formu, stačí jen doufat, že 2. polovina v nastavených kvalitách neklesne a případně dost možná nabídne i něco navíc..... ()

Reklama

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3.díl. Dozvídáme se podrobnosti o okamžiku, kdy se podařilo Kamalině babičce nalézt magický náramek v Indii okupované Brity, a též o jejím původu, skrývající se v Džinech z dálné planety. V současnosti se koná svatba Kamalina bratra Aamira, na níž se sjedou všichni členové její mnohačetné rodiny. Její kamarádka Nakia se stává téměř zvolenou členkou rady Mešity. Kamrana čeká těžká volba, když se jeho matka, jež unesla předtím jeho kamarádku, rozhodne skoncovat s vyčkáváním, a hodlá vtrhnout i na svatbu. Naší hrdince nezbývá jiná možnost než spustit požární poplach a poprat se s nepřáteli sama. Tedy do chvíle, než na místo přijedou ti, kteří na ni měli zálusk jako první, a protivníky zneškodní. I přese vše se však Kamale nepodaří před Nakiou schovat své magické schopnosti, z nichž už měla mnoho potíží při volbách, kdy spojenci Kamranovy matky vtrhli do mešity. Mladá dívka se rozhodne své potíže předmatkou i otcem zatajit. 60 procent. Díl mi sice částečně připadal i dobrý, na lepší známku ho ale ohodnotit z důvodu dosti slabých a zbytečných okamžiků nedokáži. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V tomto díle chyběly jen Asiati a Cigáni a byla by to multikulturní sračka. Na to, že jsme v půlce jsme se daleko nedostaly mám blbý pocit, že takhle to půjde až do 5 dílu   a v 6 se to vše nahrne a hodně věcí se nevysvětlí. Pokud jsou muslimové tak debilní, že musí na svatbách říkat třikrát ano, aby to někdo pochopil tak je lituji a pokud to mělo být vtipné tak to nefunguje. Je dobré vědět kdo jsou záporáci , i když to jsou jacýsi blbečci bez superschopností tak, že nuda. Potěšil Bon Jovi a zmínka o Selvigovi to je zhruba vše. Jinak co to je za debilní dialog Kamala zapla požární snímač. To by ona neudělala však nemá ani řidičák to jako lidi co nemají řidičák nemůžou zapnout požární snímač jelikož jsou omezení a nedokážou to ? Ta věta nedává smysl nevím jestli je to chyba překladatele/překladatelky , ale nedává to smysl. 40 procent ()

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál už bohužel pomalu ztrácí na těch vrcholných aspektech z prvních dvou epizod. Kultura a rodinná idýlka už je pouhou vyplní a příběh se teď soustředí na jakousi hlavní zápletku, kterou sice zatím vůbec nechápu a ani nevím, jestli mě pořádně zajímá. Hlavním tahounem té kvality je fakt jen Kamala a Bruno, ostatní jsou jen otiskem v rozjetém příběhu. Bon Jovi akční sekvence byla docela bolestná sledovat. Bylo to takové MCU Home ALONE a ještě k tomu to nebylo moc zábavné. Nejhorší fakt je ten, že seriál už je v polovině a stále to nepůsobí vlastně skoro jinak. Ms. Marvel měla mít zkrátka od začátku film. Klidně se stejnou tematikou, ovšem výprava by během filmu dovolila více se soustředit na jednotlivé cíle a rozhodnuti. Tady je to dost rozhozené a reálně je zajímavých třeba jen 20 minut ze 45. Což je málo. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (11)

  • Ve scéně, ve které si Kamala (Imam Vellani) dopisuje ve svém pokoji s Kamranem (Rish Shah), si můžeme všimnout QR kódu. Ten nás původně nasměroval na sešit „The Magnificent Ms. Marvel #1“. V tomto sešit je zmínka o příběhu o „the Destined One“, odkazujíc na název této epizody. (Kubaaa97)
  • Když Yusuf (Mohan Kapur) ukáže Brunovi (Matt Lintz) sušenky „Fruit Pie“, jedná se o odkaz na stejnojmenný produkt firmy Continental Baking Company, jež se velice okatě objevil v nespočtu komiksech od Marvelu. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama