Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Kamala cestuje po světě a snaží se rozlousknout záhadu svého náramku i rodinné historie. (Disney+)

Recenze (15)

jirikzaboj 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl docela rozsekl to, co začal ten předchozí a to sice, že zápletka je opravdu nezajímavá a bez jakékoliv snahy o alespoň kvalitní scénář. Nejvíc zvláštní mi ale přijde, jak moc se cestuje v ději dopředu a není to ani nijak charakterově, či dějově znát. Kamala jako by “heh já jsem Gin” .. “heh tady mi řekli, ať pomůžu, tak Joo” …”heh tak tady tihle říkají, že jim pomáhat nemám, ok” ….” Jee volá babi, ať přijedu do Pikošky a ona mi z ničeho nic řekne jen tak s klidem vše o mém originu a já zase řeknu ok” .. no emoce jdou zkrátka stranou. Kdyby si tvůrci dali takovou práci s emocemi u klíčových momentů tak, jako u těch vedlejších a výplňových, tak by se to uchytilo o dost více. Záporáci nejsou vůbec zajímaví, protože doposud vlastně neznáme pořádnou motivaci . Chápu cíl, ale ne motivaci. Je to fakt moc sterilní a obávám se, že to nezachrání ani poslední 2 epizody. Prostředí Pákistánu točeného v Thajsku je krásné, bohužel bez vyššího využití a nepomůže tomu ani finální honička, která vypadá naprosto tuctově a nezajímá mě. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně nejslabší epizoda. Dozvíme se sice poměrně dost o Nooru, což je vlastně docela fajn rozšíření MCU, ale na úkor toho je upozaděno puberťáckého špičkování, které v Ms. Marvel prostě funguje nejlépe. Zbývá nám tak Kamala, která je sice pořád sympatická, ale nezvládá utáhnout zoufale nezajímavou a zmatenou akci. Navíc výrazně přibývá nesmyslných momentů, které seriálu jako celku podrážejí nohy. Vzhledem ke krátké vysvětlovačce navíc už docela jasně dokážeme odhadnout, jak se bude vyvíjet finále. A já mám obavu, že tahle zjednodušená variace na invazi Dormammu moc fungovat nebude... ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá polovina seriálu Ms. Marvel odstartovala a proto není v rámci děje čas ztrácet čas. V rámci 4. epizody tak především dochází k osvětlování mytologie hlavní hrdinky, režie 4. epizody se poté chopila Sharmeen Obaid-Chinoy (držitelka 2 Oscarů za režii dvou chválených krátkometrážních pakistánských dokumentů) a v jejich rukách nedochází k řemeslnému pohoršení. Dochází sice k menšímu obklopení od prozatímní koncepce seriálu a prim už tak nehraje soužití pubertální slečny se svými novými superschopnostmi, v součtu je ovšem prozatím 4. epizoda dost možná tou nejemotivnější v rámci celého seriálu.   Prim v rámci 4. epizody ještě výrazněji bere rodinné drama. Akční pasáže zůstávají pořád přízemnější a v rámci režie Chinoy se na ní nic dvakrát nemění, stěžejní je ovšem v rámci 4. epizody především právě konfrontace tří generací, vzájemných konfliktů a dochází přitom i k jistým emocionálně vyhroceným situacím. Střetávání kultur i generací již od 1. epizody bylo výrazné, tady dochází k prvním výraznějším dozvukům a vztah Kamaly Khan v podání Iman Vellani a její matky Muneeby v podání Zenobie Shroff rázem dostává pevnější obrysy. Velkou v tom pochopitelně sehrává i přítomnost babičky Sani v podání Saminy Ahmad, kdy se vztah babičky a matky a matky a dcery střetává v poměrně sympaticky vykreslené paralele.   Ms. Marvel tak zůstává komornější záležitostí v rámci Marvel Cinematic Universe, v tom ovšem dost možná tkví i její nejsympatičtější stránky. Naopak nadále platí, že pokusy o humor patří k těm slabším elementům seriálu, stejně tak v rámci 4. epizody tak trochu nefungují pokusy o zjednodušení situací a tak trochu skákavě přeskakující atmosféra. Sympaticky ovšem rázem působí uchopení Obaid-Chinoy, v jejím přístupu jsou alespoň tak trochu poznat její dokumentární kořeny a uchopení některých scén díky tomu nepůsobí vyloženě rutinně.   Stěžejní pořád zůstává fakt, že je Kamala Khan teenagerka a to pořád setrvává stěžejní v samotném seriálu. Pořád platí, že je Vellani castingovou trefou a v rámci jistých momentů tak trochu neřízenou střelou, která dokáže uhrát vážnější momenty, přitom ovšem má především slušné komediální nadání. A i proto se dá snadno doufat, to, že Kamalu Khan čeká ještě po pokračování Captain Marvel s názvem The Marvels solidně napěchovaná budoucnost v rámci budoucího Marvel Cinematic Universe.   Cliffhanger na konci epizody poté snadno vyvolá napětí do příští epizody, přitom dokáže dle očekávání vyvolat spousta otázek a též možná vyvarovat obavy, zda tento zvrat přeci jen neměl radši přijít o epizodu dříve a aby na něj mohlo být v rámci nadcházejících 2 epizod tak trochu více času. Nejlépe to ovšem půjde rozsoudit až po vydání 5. epizody, která snad před samotným finále tak trochu nezkazí náladu z celého seriálu..... ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasných pět z pěti už jenom kvůli té reakci na popis cesty nádraží. Marvel okopíroval můj život a mrzký orientační smysl! ❤ Jinak fajn poznávací díl a závěrečná fajn naháněčka ulicemi. Mmch, mám za sebou už čtvrtý díl a ať se snažím, jak se snažím, prostě to tam nenacházím. Tu hrůzu a nekoukatelnost 😮 asi mám rozbité vysílání 😉 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kamala letí do Pákistánu za svojí babičkou tam se dozví, že je (ta babička) taky džin a narazí na jakési chlápky z jakési skupiny nebo co to bylo  co ji něco sdělí pak jich nahání záporáci a konec. Ohledně té skupiny co to je za debilní krytí poznají se podle červených šátků to mají jako, že značku, že jsou z té skupiny. Má zakrytou hubu nic víc tak, že ho pozná každý kdo ho potká pokud ho zatknou a oddělají mu ho poznají ho hned. Jinak proč tam má ant-man street art kde se tam vůbec vzal a podle čeho ho kdo udělal a to, že Kamala bojuje s lidmi a všichni jsou s tím úplně v klidu je zvláštní tenhle seriál má celkově zvláštní chování lidí v přechozích dílech používala své schopnosti a bylo to na youtube tady je používá a každému je to šumák.   . Mimochodem Kamala je hodně debilní, když místo, aby byla inkognito si nasadí tu svou škrabošku, aby ji každý poznal 40 procent ()

drackula 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akcia, superhrdinské záležitosti a veci medzi dimenziou a dimenziou sú super, ale scenár, ktorý to má prepájať písal asi niekto, kto nechodí moc medzi ľudí. Karáčí má 15 miliónov obyvateľov, ale nie je problém sa tam stretnúť vždy s tým, koho je nutné stretnúť. Raz, dvakrát, trikrát - vždy keď je scenárista lenivý. A záver? No neviem kedy sa dokopem k ďalšej epizóde. 50% Disney plus ()

kenkaku odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ten Pákistán je ale pohádková země… samej Džin (nebo “pákistánskej boy band”) to tam je. Plus ta vyloženě idiotská scéna z vězení… scéna s tuk-tukem byla nad všechna měřítka. Tohle je vážně moc. Ale jako proti-Britská agitka dobrý. ()

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne, nelepší se to. Stále stejné chyby. Akční scény jsou ve filmu bezdůvodné, proč se Kamala pere s přítelem, který ji za pár sekund vezme ke svým lidem a jsou nejlepší kámoši? To si opravdu někdo myslí, že nás zasáhne smrt učitele, který se poprvé objevil v seriálu před dvaceti minutami? A rád si počkám, až někdo udělá seriál o českém hrdinovi a pět minut se bude řešit, že tento knedlík s koprovou omáčkou je úplně jiný než ten blebajz ze supermarketu. Kulturní vložky mají být nenápadné a ne tvořit celý story arc seriálu, který očividně vůbec nikam nevede. ()

FaithZombie 

všechny recenze uživatele

Seriál měl doposud nejrůznější plusy a mínusy, ale zatím jsem se u něj nenudila. U tohohle dílu jsem se bohužel nudila celkem dost. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opäť viac do MCU sféry ale fajn. cestujeme do Pakistanu, dozvieme sa viac o noore, spoznáme dvoch nových typasov, dočkáme sa fajn súbojov a v závere zavítame do historickej udalosti a snáď tam kamala pobudne aspoň pol ďalšej epizódy. Akurát ma trošku štve, že seroš dal von oknom to obrázkovanie a plánovanie a podobne, síce hej sms-style zachoval ale to je málo. ()

Dukekuky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Další špatný díl, pořád stejné chyby. Asi nejslabší epizoda seriálu, nějaké scény byly dobré ale většina ne. V celé epizodě jsem byl znametený a to pořád. První polovina seriálu to odstartovala líp a bohužel opět 2 hvězdy a doufám že se to zlepší. 3/10 ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4.díl. Kamala se s matkou na pokyn jejich babičky vydává do Pákistánu. Cíl "Nany" je jasný, ač ho před svojí  dcerou (nikoli však vnučkou, logicky) vehementně tají: zjistit, co se skrývá za vidinou jedoucího vlaku, jíž byla jak ona, tak i Kamala vystaveny, a která je velmi překvapila. Mladá černovlasá dívka se setká po dlouhé době se svojí sestřenicí a bratrancem, poznává místní kulturu, ale také se seznámí s mladým klukem, jenž ji zase představí svému strýci (či otci, nyní nevím). Ten se ji pokusí alespoň částečně naučit porozumět náramku, a též poukázat na nebezpečí, jemuž může velmi brzy čelit. Avšak než stihnou cokoliv vykonat, čaká na ně překvapení. Z vězeňského komplexu prchají nepřátelé Džinů, toužící podmanit si celou planetu. Již jednou vůči Kamale stáli. Jejich snem se vrátit se zpět na domovskou planetu, a z ní dobýt zbytek Země. Kamala sice vzdoruje, seč může, ale je brzy vyslána do minulosti, do roku 1947, kdy se Indie stává samostatným státem a Muslimové, tedy její prababička i babička, jsou nuceny odjet pryč (...). 50 procent, velmi slabý díl. ()

Reklama

Reklama