Reklama

Reklama

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička

(seriál)
  • USA She-Hulk: Attorney at Law (více)
Trailer 2
USA, 2022, 5 h 9 min (Minutáž: 31–38 min)

Tvůrci:

Jessica Gao

Režie:

Kat Coiro, Anu Valia

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

Amie Doherty

Hrají:

Tatiana Maslany, Mark Ruffalo, Tim Roth, Jameela Jamil, Josh Segarra, Ginger Gonzaga, Renée Elise Goldsberry, Benedict Wong, Charlie Cox (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

V seriálu She-Hulk: Neuvěřitelná právnička od Marvel Studios musí Jennifer Waltersová – advokátka zaměřující se na právní případy spojené se superlidmi – žít komplikovaným životem single ženy po třicítce, která je náhodou také zelená, dvoumetrová a supersilná obryně. (Disney+)

Recenze (213)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Typově je ten seriál absolutně mimo cokoliv co bych za normálních okolností sledoval nebo by mě bavilo. Marvel bohužel do svých experimentů začal zahrnovat žánry, které nemám rád nebo se jim vyhýbám. Plus místy mizerný, místy zajímavý pokus (finále) o prolomení čtvrté stěny. Aby K.E.V.I.N. udržel zájem procpal do vedlejších postav Hulka, Abominationa, Wonga a Daredevila. Křečovité scénáře vychází sice z komiksu, ale z těch které cíleně v podstatě nečtu. Nevyrovnané triky pak kazí i celkový dojem ze sledování, ale upřímně, kdyby byl děj zajímavější asi bych jim to i odpustil. Nebýt hvězdného hereckého hostování již etablovaných postav byla by to mizérie. Tatiana Maslany není špatná, ale postava Hulkovy sestřenice nemá moc co nabídnout a tak pouze klouže po módních trendech. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Comfort Marvel TV a po vánoční komedii s Hawkeyem druhá nejvtipnější MCU věc. Sedlo mi to, i když to bylo místama trapný a blbý. Nebo možná právě proto? 7/10 ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Ač zlí jazykové dle trailerů tvrdili o jakou hroznou srágoru s hnusným cgi půjde, já si udržel naděje až do poslední chvíle. A ve výsledku mě to namíchlo ještě možná víc než ty hatery. Marvel sklouznul do škatulky extrémních karikatur, kde nefiguruje byť jen trošku dramatičtější scéna a všechno musí být hrozně edgy a fresh. A co mě otravovalo vůbec nejvíc, bylo bourání čtvrté stěny, které tady bylo totálně zbytečné. Hned tedy potom, jak totálně zesměšnili staré známé postavy (hlavně Emila Blonského) a dodali jim dětinský background, což mně osobně vůbec nesedí. Jasně, dlouhodobě už se míjím se vkusem Marvelu, od doby kdy převzali i seriály, ale dřív jsem byl extrémní fanboy a hrozně mě mrzí, jak podkopávají svoje základy. Dokonce ani na Daredevila, což je vymodlený projekt, se po představovačce tady snad ani nejde těšit a to se díky Charliemu Coxovi stále jednalo o nejlepší díl. Musím se ještě zmínit o hlavní protagonistce Tatianě Maslany, kterou jsem při obsazení vyzdvihoval a přišla mi jako perfektní volba (i když neustále lhala o tom, že rozhodně She-Hulk nebude), leč v seriálu se mi mnohdy líbila, jindy mě však úplně iritovala. Logické lapsy nechám internetovým mamům (a že jich třeba ohledně proměn vlasů bylo), pro mě je důležitější, že to byl ukrutný cringe a většinou mě to vůbec nebavilo.                                                                                                                                                                    Tvůrci se zjevně snažili mít finále co nejoriginálnější, aby nesklouzlo přesně tam, jak bylo nastíněno. Ve výsledku se ale jedná ještě o horší a trapnější kalkul, který mě teda extrémně otrávil. A že jsme viděli ještě jednou Matta ten fakt příliš nezmírnilo. Kéž by druhá řada nebyla, nebo měla úplně jiný tón. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

9/9 Komiksové příběhy se She-Hulk zbožňuju, takže seriál byl jasná volba. Ostatně jako všechny ženské seriály z MCU - Agent Carter, Jessica Jones nebo WandaVison, Ms. Marvel nebo Agatha. Osobně bych byla sice nejradši, pokud by seriál byl jedna k jedný adaptace řady The Sensational She-Hulk (1989-1994), ve který ještě přirozeně stárli supráci z válečných let, ale to už bych chtěla vážně moc. Takže i tahle moderní verze je fajn. Hostovačky dobré, módní výstřelky zábavné, sympatická hlavní hrdinka, romance s Daredevilem a závěr, který sice nebyl tak dobrý jako zákulisní epizody z Xenaverse, ale i tak ideální. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžký bizár. Takhle to dopadá, když se snažíte o parodii, ale nepochopíte její základní pravidla. Většina epizod kvůli tomu nezvládá být vtipná, nemá nosnou příběhovou linku a je prostě špatná. Tvůrci se sice na konci snaží tvrdit, že to není chyba, ale vlastnost, jenže tahle obhajoba je chatrná a před většinou fanoušků jednoduše neobstojí. Hlavně od čtvrté epizody to jde s kvalitou „neuvěřitelně" dolů - „haha Hulk" reference, protože jsem stejný humorník jako scénáristé She-Hulk. Což je brutální problém. Pár výjimek se zde sice najde, protože se občas nějaká snaha o proboření čtvrté stěny podaří, ale meh... S přehledem nejhorší show od Marvelu. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

She-Hulk není pro každého, a to rozhodně nemyslím jako výtku, ale naopak jako jednu z jejích hlavních předností. Je jedině dobře, že se MCU vydalo touto cestou a stejně jako komiksové knihy se rozhodlo rozprostřít doširoka tak, aby si v něm diváci mohli vybírat a neměli dojem, že sledují stále totéž, jen s jinou hlavní postavou. She-Hulk z toho všeho má tak trochu legraci už od začátku, a musím přiznat, že mě trochu škodolibě bavilo sledovat na internetu diskutérské nadávání během čekání na Daredevila a spol., zatímco Jennifer Waltersová si dělala, co se jí zachtělo, a nedělala to, co se po ní chtělo - ať to po ní chtěl její bratranec, její šéf nebo diváci. Závěrečná epizoda dala všemu korunu, a já se díky ní rozhodl ne zapomenout na to, co jsem v seriálu viděl a co mě ne vždycky dostávalo do kolen, ale uznat, že tvůrcům vlastně vyšlo všechno tak, jak plánovali. A že i když s tím bude asi málokdo souhlasit, She-Hulk je velmi odvážný seriál. Navíc s úžasnou Tatianou Maslany v hlavní roli. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Je tu dosť hojná skupinka mužského osadenstva, ktorá proste nevie akceptovať, že sa jedná prevažne o dámsky seriál z prostredia "nudnej" súdnej siene. Nevedia akceptovať, že seriál She-Hulk nie je ako doteraz všetky filmy a seriály zo sveta Marvelu - a to pre mužov. Áno a píše to 33 ročný chlap. Prvé dve časti ma dostali, Jennifer je rozkošná, strašne zlatá no a She-Hulk je supersexi. Áno, nepochopiteľne CGI vyzerá príšerne. Aj samotný Hulk z roku 2003 s Ericom Banaom vyzeral graficky lepšie. No a čo? Za to nemôžeme odsúdiť celý seriál. Že vám vadí, že Jen rozpráva do kamery a že tým ničia celý Marvel svet, poukazujú na to, že sú to všetko iba filmy a seriály a nie realita a vo finále to už totálne po tejto stránke zaklincovali? No a čo? Mňa to veľmi bavilo, znova zopakujem, že Jen aj She-Hulk sú horúce a ihneď som si ich obľúbil a keby sme si mohli do obľúbených seriálov KONEČNE priradiť neobmedzený počet, tak by som si tam She-Hulk: Attorney at Law okamžite pridal. Hodnotenie: Epizódy 1,2,8 ***** / 3,4,5,6,7,9 **** ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jakožto žentlmen říkám, že hlavním problémem seriálu Ona-Hromotluk netkví v tom, že hlavní postavou je žena, to vůbec. Z čistě objektivního hlediska jde totiž o špatnou, extrémně infantilní, konceptuálně triviální a tristně podprůměrnou televizní show, která prostě neví, kudy kam [takže nedokáže figurovat ani jako guilty pleasure].... V jádru pudla [nebo chcete-li hovna] jde o další marketingovej tah ze strany Disneyho jak vydojit peněženky diváků – nic víc, nic míň. Tenhle seriál nejenomže ztělesňuje celkovou frustraci z nynějšího stavu MCU – jde o naprosto exemplární příklad toho, co se stane, když jako největší korporát na světě s takřka neomezeným kapitálem dáte přednost kvantitě před kvalitou – k tomu všemu je fakt absurdní, když si uvědomíte, že jedna epizoda týhle pičoviny stála víc peněz, než kolik vyděláte za celej svůj život. No a comeback Charlieho Coxe/Daredevila byla jen obyčejná vábička k tomu, aby se na tenhle seroš někdo vůbec podíval [a vzhledem k tomu, že jde o nejoblíbenější postavu široko daleko, mám reálně strach o jeho budoucnost, viz. Obi-wan Kenobi]. Zkrátka, nikdy by mě nenapadlo, že Marvel klesne až na takový dno. A ne, borcení čtvrtý stěny non plus ultra tomu fakt nepomáhá – a ne, tuhle frašku fakt neuvidí she-hulkilion lidí, a nevydělá ani she-hulkilion dolarů. Na to je tenhle zelenej kentus až moc velkej propadák. A přestože si Disney+ aka streamovací platformu Strýčka Skrblíka neplatím, a radši jejich produkty pirátím [protože ten content za moje prachy fakt nestojí], nedokážu se ubránit pocitu, jak kdyby mě někdo okradl..... V jednom mám však jasno: z MCU, mé dříve oblíbené blockbusterové franšízy a továrny na fantastické spektákly, se stal jeden velkej meme – nevtipnej, trapnej, generickej meme. A upřímně, láme mi to srdce. VÍCE ZDE ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Všade sa píše, že je to strašne, ale mňa to (okrem troch dielov) celkom bavilo. Je to krátke, rýchlo to odsýpa a hlavne je tu hromada známych postav (Wong, Hulk, Blonsky, Daredevil!), ktoré tento seriál našťastie ťahajú hore. Je to taká feministická záležitosť, kde dosť kamera zaberá podpätky, ale moc ma to neurazilo. Čo sa týka efektov, tak tie sú slabé a She-Hulk nevyzerá moc prirodzene pri pohyboch. Posledný diel ani neviem čo mal byť zač, ale svojím spôsobom som si to dokazal užiť. She-hulk kludne môže niekde hosťovať, ale vlastný seriál by som jej už nedával, pretože keď si spomeniem čo ma na ňom najviac bavilo, tak to boli vedľajšie postavy a slávnejší kolegovia. 60% - 3* ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svět Marvel Cinematic Universe funguje už 14 let, častěji a častěji poté padají výroky o generičnosti a zaměnitelnosti jednotlivých projektů. Svět MCU přitom nadále zůstává a ještě nějakou dobu zůstane fenoménem, již brzy ovšem bude docházet k 4 filmům a zhruba stejnému počtu seriálu ročně a hrozba v podobě únavy materiálu tak bude pořád na skladě. Ideální cestou je přitom právě ukázka toho, že čistokrevná generičnost na skladě není a skrze projekty s různými žánry může docházet i k nejrůznějším obměnám. Příkladem za všechny může být nejen čerstvý speciál Vlkodlak: Noční lovec, který svou inspirací klasickými monstry ze stáje studia Universal nezapře, ale i seriál She-Hulk: Neuvěřitelná právnička. Právě snaha tohoto seriálu na to jít tak trochu jinak se ovšem očividně tak trochu nevyplatila a paradoxně jeden z nejoriginálnějších projektů ze stáje MCU je aktuálně vnímán jako jeden z těch projektů, který může popularitu tohoto světa nabourat. Je to ovšem právem? She-Hulk: Neuvěřitelná právnička je sitcomem, který dopředu avizoval inspiraci například komediálním dramatem Ally McBealová. Jde o sitcom s ženskou hlavní hrdinkou, za kterým stojí primárně dámský tvůrčí tým (showrunnerka Jessica Gao, režisérky Kat Coiro a a Anu Valia). Souběžně jde tak o seriál o ženských úskalích, které má potenciál narovnat či ještě více rozbourat právě nové zelené alter ego. V jádru tak má jít především o zábavný seriál, který ovšem očividně chce říct i něco trochu navíc. To je paradoxně největší úskalí celého seriálu, který se nedokáže zcela úplně najít a ujistit se v tom, zda chce být pouze zábavnou sitcomovou odpočinkovou blbinou a nebo chce skutečně mít i nějaké ty vrstvy navíc. A o poznání snesitelnější a zábavnější je seriál přesně v ten momentech, kdy to celé přeci jen působí, že si na nic moc nehraje, upoutává ovšem právě naopak tím, že se vymyká všemu, co Marvel Cinematic Universe doposud představil. To, že s touto formou má spousty diváků problém je následně věc druhá. Tatiana Maslany je v roli Jennifer Walters jasným důkazem, že v Marvel Cinematic Universe nadále stěžejní castingy nepodceňují a Maslany se díky tomu ve finále projevuje jako další jasná castingová trefa, která má nejen šanci předvést solidní komediální nadání, ale prodat i ty vážnější momenty. O poznání méně veselé je to ovšem s jejím alter egem She-Hulk, kdy je kvalita vizuálních efektů nejen díl od dílu, ale i moment od momentu proměnlivá. Chvílemi působí CGI solidně, chvílemi neskutečně diletantně, chvílemi jsou na něm jen vidět jisté mouchy. Tento neduh je bohužel následně viděn i u ostatních postav, kdy má například navrátivší Abomination s o poznání menším prostorem stejné problémy s CGI jako titulní hrdinka. Právě Tim Roth se 14 let po Neuvěřitelném Hulkovi vrací do role Emila Blonskyho a od počátku je jasné, že milovníky této postavy rozdělí nové pojetí napůl. Stěžejní ovšem je, že i Tim Roth nezapře své komediální nadání a pojetí Blonskyho je minimálně dostatečně zábavné a stejně jako celý seriál jde krapet proti očekávání. Případ Emil Blonsky/Abomination vlastně do velké míry reflektuje seriál jako celek, kdy jde často naprosto opačným směrem oproti očekáváním a vydává se cestou, která některé potěší nemile, některé mile a některé nechá přesně napůl cesty. Stejné to je ostatně s humorem v seriálu, který má neskutečně střídavou úroveň. Někdy je skutečně zábavný, někdy naopak jen pitomý. Alespoň bourání čtvrté zdi má ve finále nějaký slušný faktor, kdy je již od poloviny seriálu jasné, že toto bourání čtvrté zdi do velké míry slouží k popichování trollů, do těch se ostatně i díky zápletce v pozdějších epizodách seriál poměrně hravě strefuje, kdy jen zamrzí, že z toho rýpání nevzejde něco krapet pamětihodnějšího a troufalejšího, kdy to celé působí dojmem, že v tomto ohledu She-Hulk až příliš klouže po povrchu. Minimálně v pár momentech se ovšem seriálu skutečně daří být vážnější a to přesně v těch momentech, kdy se snaží pokrýt příběh sice ambiciózní právničky, ovšem takové, která má v životě pořád tak krapet smůlu a zelené alter ego by jí potencionálně mohlo vypomoct. Jen to nemá jednoduše díky svému pohlaví a faktu, že z fleku nevypadá jako modelka na obálce Playboye, právě v rovině nějakého feministické linky ovšem She-Hulk překvapivě funguje docela solidně a celé to směřuje i k tomu, že si Jen skrze své nové zelené alter ego začne vážit sama sebe. Tento seriál navíc plní jedno přání a vrací Daredevila v podání Charlieho Coxe do akce. Díky vyššímu rozpočtu se Daredevil rázem může předvést ve více akrobatické formě a i přesto, že bude těžké si na jeho žlutý kostým sednout, stačí vidět jeho nástup na scénu a jednu akční sekvenci, aby bylo jasné, že si Cox návrat do své nevyhnutelně životní role užívá a natěšení na seriál Daredevil: Born Again je rázem na místě. Odsoudit seriál dopředu s tím, že nepůjde o takovou pecku jako v případě seriálu od Neflixu je pořád ještě předběžné a krátkozraké, stěžejní je fakt, že Daredevil je pořád v bravurní formě a proto potěší, že ho v MCU v brzké době bude více než méně. Samotný seriál má sice (oproti průměrným 6 epizodám v rámci MCU seriálů) 9 epizod, díky kratší délce a tempu jak z rychlíku se to ovšem v součtu vlastně dvakrát stihnout odvyprávět nedá. Postav se objeví dost, jen málokterá dokáže výrazněji zazářit a i když samotný seriál sliboval koncept superhrdinského právnického seriálu, samotné právničiny vlastně ve výsledném seriálu moc není. Právě náměty například o případech, kdy se město dohaduje se superhrdiny, zda mají zaplatit škody při snaze o záchranu města, zní nosně, z tohoto konceptu se ovšem ve finále nic moc zajímavého vydrápat nedokáže. Je to škoda, protože pár soudních případů potenciál jasně naznačí a jde o jeden z těch bodů, které má případná 2. série potenciál napravit. Režijní uchopení Kat Coiro i Any Valie poté sice není kdovíjak výrazné a je to v tomto ohledu jen velmi slušně odvedená rutina, na samotné She-Hulk je ovšem pořád vidět právě ta adekvátní řemeslná stránka, která pořád nepůsobí odbytě. Při srovnávání She-Hulk s břečkami ze stáje CW tak stojí za to si udržet zdravý odstup a uvědomit si, že i když se člověku dvakrát něco nelíbí, při konstruktivní kritice by měl být objektivní a brát své výroky zodpovědně. Člověk, který při sledování She-Hulk trpí jí sice může pocitově přirovnat k Batgirl, Supergirl či Stargirl, to ovšem pořád přeci jen není úplně férové. She-Hulk: Neuvěřitelná právnička v jádru rozhodně není dokonalá a jisté momenty skutečně koketují s hranou snesitelnosti. Jenomže jde nejen o sympatický krok stranou, ale i o přehlídku sympatických nápadů. V součtu je tak She-Hulk: Neuvěřitelná právnička sice krapet nevyvážená záležitost, spousta momentů z celého seriálu má ovšem nadále potenciál vyvolávat i několik týdnů od premiéry úsměv na tváří a minimálně dokázat, že to tu někdo skutečně zkusil tak trochu jinak. Dost možná s pochybným výsledkem, minimálně poslední epizoda ovšem jasně ukáže, že se tu hravostí nešetřilo. She-Hulk: Neuvěřitelná právnička v součtu na rozdíl od WandaVision či Lokiho nebude vybízet k opětovnému sledování, jako zábavná jednohubka ovšem v součtu bez problému uspokojit zvládne.... () (méně) (více)

HAL 

všechny recenze uživatele

Už trailery vypadaly absolutně ohavně, ale zaujal mě popis posledního dílu, že prý vše převrací na hlavu a dělá si tam seriál sám ze sebe srandu, tak jsem se podíval aspoň na ten. A ne, ta sebereflexe ani v té poslední čtvrthodině fakt není, jen unylá snaha napodobovat Deadpoola a být trendy meta - ale pořád je i z tohohle pomrkávání na fanoušky cítit ta feministická masturbace nad tím jak to tímhle seriálem těm chlapům natřou, která ho evidentně prostupuje celým a je to jediný důvod proč to vzniklo. Což by vlastně nemusel být úplně průser, kdyby to viditelně nebylo tak strašlivě hloupé, že slyšet libovolný dialog dost bolí. Je to spíš smutné a fascinujícím způsobem pokrytecké (Daredevil jako čubka pro She-Hulk, to je tak bizár že bych se smál moc, kdyby mě zároveň nesralo jak vyjebávají s produkcí Netflixu která byla neporovnatelně kvalitnější než co kdy mezi seriály vyrobil Marvel). Btw trikově je to naprosto ohavné, takže dělat humor z toho jak je v seriálu to CGI drahé je taky docela cringe. Celkově je to ještě horší než ta oslava sociopatie WandaVision. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ok, sympatické je, že si je to vedomé vlastnej estrádnej stupidnosti. A hlavná herečka je fajn, a bavilo ma, keď rozprávala do kamery. A nijak extra mi nevadili najhoršie triky v histórii Marvelu. Vadilo mi, že je to (byť úmyselne) trápne, pretože sa tým stráca štýl. Že je to cielené na ľudí bez vkusu. A nemá to príbeh. Preto 2* (a malé bezvýznamné plus za Madissyn). ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Podle očekávání to není žádná pecka. Marvel teď zřejmě pouští ty slabší kousky, aspoň co se týče seriálů. Sledujeme zde origin Jane, ze které se díky nehodě s Brucem stane Hulk. Poté se s ním na chvíli přemístí do jeho laborky v Mexiku, kde se snaží ovládnout své schopnosti. Nakonec mě to zklamalo a končím... "Přednesu svou závěrečnou řeč." ()

Ratemus odpad!

všechny recenze uživatele

Můj první MCu odpad, zaslouženě. She Hulk je přehlídka učebnicové trapnosti, kdy filmaři dokazují svou jasnou nekompetentnost a snahu dělat z diváků debili, jelikož si myslí, že nyní už si mohou dovolit vše. Seriál je absolutně balastní, zbytečný, nemá absolutně žádné dobře napsané a trochu zapamatovatelné postavy, žádnou akci a humor jehož cílem je v divákovi vzbudit pocit studu. Trapnost se stupňuje každým dílem a poslední už jen dokazuje, že je nejlepší, jelikož je skutečně poslední...toto je to nejhorší, co kdy MCu vytvořilo.. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

(do mého názoru se nepočítá to, co se dělo v poslední epizodě) Seriál, který chválím a doporučuji všem dospělým. Tatiana Maslany je svojí civilností sympatická. Netuším, co od seriálu očekávali ostatní, ale nás bavil a považuji ho za povedený. Superhrdinský počin z právnického prostředí s pomrkáváním na diváka. Na rozdíl od Ms. Marvel, toto bylo dospělé ("mám své potřeby"). Svět Marvelu je řízený umělou inteligencí a ta evidentně diverzifikuje ve snaze zacílit na co nejrozsáhlejší publikum. Pouze jsem nechápal odhalení jedné osoby v úplném závěru. ■ Některé epizody mají podtitulkovou scénu, některé ne. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Můj oblíbený Marvel bohužel místo kvality sází na kvantitu. Toto je snad jeho nejhorší počin, to i Ms. Marvel byla kvalitativně o třídu výše. A finále seriálu? Horší epizodu jsem snad neviděl, jak toto může vůbec Marvel vyplodit... Přijde mi, že od Avengers: Endgame to jde pomalu z kopce. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Marvelovka, která se nebere vážně, se sympatickou hlavní hrdinkou, která bourá i čtvrtou stěnu. Poslední díl podvratně zbořil i samotnou seriálovou tvorbu na běžícím pásu. Ano, od studia, které samo ji vyrábí, ale stejně. Udělali z toho gag. Za mě: Ano! ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Podivné uchopení příběhu, tristní herecké výkony, příšerné VFX a gagy, které v drtivé většině případů úspěšně splňují definici slova “cringe”. Tohle se tedy, až na světle jasné body v podobě vydařených cameo roliček, vážně nepovedlo. Opravdu naprostá ztráta času. (Disney+) „Spandex is Your best friend.” ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Tatiana Maslany je kupodivu príjemná a funkčná zložka. Keď je len Jen. She Hulk totiž kupodivu nie je hrdinka, je to len alterego. Prezentované seriálom ako jeden aspekt osobnosti. Nie ako bytosť s krízou. Vnútorné konflikty sú totiž vyslovene vzťahové a pracovné. Takže o superhrdinskom seriály nemôže byť ani reč. A je jedno, že tu máme Wonga, Hulka alebo Daredevila. Postavy Emila, Brucea sú absolútne iné, ako boli prezentované vo filmoch. Sú karikatúrou samých seba. Superhrdinský žáner slúžil kedysi k tomu, aby nám pripomenul hodnoty. Niesol v sebe prvky mýtu a ikonickosti. A áno boli aj seriály, ktoré tento koncept narúšali, ale She Hulk je odrazom doby. Snaží sa byť feministický, ani-Petersonovský, uvedomelý, vtipný, netradičný, pričom ani jedna z postáv skutočne nerezonuje, neexistuje v kontexte tej uvedomelosti a vtipu, až na tú Jen. Kľudne to mohol byť seriál o babe čo má problémy so vzťahmi a očividne s Incelami. Vtedy by to bolo za tri. Ale za to príšerné finále, nemôžem dať viac. Marvel je očividne politický, nevtipný a nezaujímavý. Aby postavy, ktorých príchody na scénu kedysi spôsobovali zimomriavky pôsobili v dnešných seriáloch smiešne a smutno...Neverím že príde ešte film alebo seriál, ktorý znova zaujme a bude iní. Úpadok, ktorý zamrzí o to viac, že to potenciál malo. ()

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama