Reklama

Reklama

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička

(seriál)
  • USA She-Hulk: Attorney at Law (více)
Trailer 1
USA, 2022, 5 h 9 min (Minutáž: 31–38 min)

Tvůrci:

Jessica Gao

Režie:

Kat Coiro, Anu Valia

Předloha:

Stan Lee (komiks)

Hudba:

Amie Doherty

Hrají:

Tatiana Maslany, Mark Ruffalo, Tim Roth, Jameela Jamil, Josh Segarra, Ginger Gonzaga, Renée Elise Goldsberry, Benedict Wong, Charlie Cox (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

V seriálu She-Hulk: Neuvěřitelná právnička od Marvel Studios musí Jennifer Waltersová – advokátka zaměřující se na právní případy spojené se superlidmi – žít komplikovaným životem single ženy po třicítce, která je náhodou také zelená, dvoumetrová a supersilná obryně. (Disney+)

Recenze uživatele tomik99 k tomuto seriálu (9)

Normální nával zlosti (2022) (E01) 

Tak takhle hloupý a nesmyslný origin postavy jsem ještě neviděl. Oni mají deset dílů, aby si s tím pohráli, ale nacpou vše do prvních deseti minut. Postava, která se nemá co učit od Hulka, její jakýkoliv emocionální vývoj je hned vyhozen do koše hned v prvním díle, protože postava She-Hulk je samozřejmě do první minuty ve všech směrech dokonalá, silnější, naprosto smířená se svým osudem a žádnou vnitřní proměnou neprochází. Co nám tato postava může dát? A jak se o ni můžeme zajímat, když si vším projde během patnácti minut a je s tím naprosto v pohodě? Samozřejmě nechybí nakopat zadek zkušenému Hulkovi hned v prvních minutách, protože samozřejmě The Force is Female. Tohle bylo fakt špatný. ()

Superlidské právo (2022) (E02) 

Seriál má třicet minut, proč tedy dávat do seriálu desetiminutové trápení, jak Jen ztratila práci, když se daná zápletka, která by se mimochodem mohla hezky rozvést, za dalších pět minut vyřeší? Vše je jak z rychlíku, postavy jsou lajcky napsané, tvůrci nenechají seriál žít svým vlastním životem a volně ho nechat dýchat. Blonsky představuje určitý potenciál, ale každá postava tu musí hláškovat, na nějaký hlubší duševní rozbor postav to nevypadá… ()

Lid versus Emil Blonsky (2022) (E03) 

Probourávání čtvrté zdi mi zde přijde otravné a docela i neopodstatněné či únavné. U Deadpoola bylo vše přirozené, tady je to vyloženě na sílu. Nebudu říkat, že tato epizoda neměla pár svých chvil a vlastně právničina mě bavila na samotné epizodě nejvíc. Jen je trochu škoda, že se musí stavět opět na starých postavách (Blonsky, Wong), zatímco ty nové nejsou nijak zajímavé. Je to taková šeď, ale má to půl hodiny a před spaním se to dá. ()

Není tohle pravé kouzlo? (2022) (E04) 

Asi si dokážu představit určitou skupinu diváků, kterým se to bude líbit. Z toho, co jsem zatím viděl, se jednoznačně jedná o nejlepší epizodu. Epizodní příběh na třicet minut, který měl začátek a konec, přinesl nějaké poučení, poselství a trošku nás uvedl, že právničina je u většiny superhrdinů naprosto neošetřená a neuchopitelná. Vlastně bych proti tomu nic neměl, jen mě to extra nebaví a nutím se do toho. Ale jak říkám, asi nejsem cílovka, to ale neznamená, že se to nemůže líbit ostatním. ()

Zelená panenka, v těsných džínách roštěnka (2022) (E05) 

Pokud se seriál snaží být nástupcem "Tenkrát 20" či jiných snobských seriálů, musí na to trošku jinak. Tímto Marvel neosloví svou stávající fanouškovskou základnu a ještě hůř - nezíská ani ty nové diváky, protože ti radši zůstanou u zmíněné a o tři stupně kvalitnější "Tenkrát 20". Je to děs, nedá se na to dívat. A očima průměrného Evropana, který není zabořený Americe v prdeli, je to snad ještě horší. Opravdu se to nedá. Pamatujete si, jak si Daredevil opatřil kostým v první řadě na Netflixu? Marvel Studios nám jasně ukazuje zdvižený prostředníček, protože současné obstarání kostýmu snad nemůže myslet vážně. ()

Prostě Jen (2022) (E06) 

Tak tahle tragédie dál pokračuje a je to čím dál tím horší. Vždy se správně na seriál naladím. Nemám velké očekávání, ale s každou novou epizodou nalézáme nové dno. Mr. Immortal byl jediný zábavný a ten si zaslouží jednu hvězdičku. Zbytek ovšem neskutečná slabota a já stále nechápu, jak toto může mít nálepku Marvelu... ()

Resort (2022) (E07) 

Úvod s novým přítelem byl parádní. Chválím střih a jednotlivé animace. Za to si to zaslouží stoprocentně jednu hvězdu, druhou za závěr. Prostředek byla výplň, která mě vůbec nebavila. ()

Kváknu a fláknu (2022) (E08) 

Daredevil tomu pomohl, ale má to stále jedno velké ale. Je bláhové si myslet, že zachrání celý seriál. Vzít verzi z Netflixu a narvat tu stejnou postavu a stejného herce do úplně jiného žánru moc nefunguje. Matt působil v některých scénách naprosto směšně a naprosto nedaredevilsky. Zatímco Netflix se soustředil na vypracovanou bojovou choreografii se střídmým střihem, tady se Myšák opět vyšvihl. Nepřehledná akce ve tmě, hnusné CGI Daredevila s plno jeho akrobatických kousků a ještě k tomu zběsilý střih. Odpusťte, je to ale humus. I tak to ale patří k nejlepším (což není pochvala) epizodám celého seriálu. ()

Čí je tenhle seroš? (2022) (E09) 

Začátek byl otřesný, smutně jsem kýval hlavou a říkal jsem, co to je. Pak ale přišel zlom a She-Hulk konečně prolomila čtvrtou zeď. Vkusně a efektivně. Asi si nedokážu představit vkusnější způsob, jak se nám fanouškům dostat pod kůži. Závěr s Kevinem byl opravdu vtipný a originální. Neříkám, že tento směr je zrovna můj šálek kávy, ale rozhodně šlo o něco jedinečného. Marvel si navíc dokázal udělat srandu sám ze sebe, což se každý den taktéž nevidí. Stačilo to ale? Jako jednohubka skvěle originální. Z pohledu celého příběhu a celé řady ale nikterak podstatné. ()

Související novinky

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

Srpen se ponese v duchu velkých premiér

01.08.2022

Měli jste pocit, že letošní léto bylo, alespoň co se nabídky v kinech a na streamovacích službách týče, doposud poněkud chudé? Pak vás nejspíš potěší zpráva, že srpen v tomhle směru ledacos napraví.… (více)

Nová řada Daredevila potvrzena

Nová řada Daredevila potvrzena

20.05.2022

Na Disney+ oficiálně dorazí nová řada seriálu Daredevil. Informoval o tom server Variety, který tvrdí, že scenáristé Matt Corman a Chris Ord (Covert Affairs) byli zaúkolování napsat scénář a budou… (více)

Reklama

Reklama