Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Steven Grant, bojácný prodavač v obchodě s muzejními suvenýry, trpí výpadky paměti, náměsíčností a vzpomínkami na jiný, cizí život. Steven postupem času zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a že sdílí tělo s ostříleným žoldákem Marcem Spectorem. A jak Stevena / Marka pronásleduje stále více nepřátel, musí se vypořádat nejen se svou rozpolcenou osobností, ale i vyřešit smrtonosnou záhadu staroegyptských božstev. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

UhLee 

všechny recenze uživatele

6. seriál v Marvel Cinematic Universe. - První série - (8/10). Na Moon Knighta jsem se těšil již od jeho oznámení. Komiksy jsem nečetl, ale podle popisu to vypadalo na zajímavého "hrdinu". Po první díle jsem vřískla nadšením. Dostal jsem mix rozbitého člověka s hororovými prvky a ještě to mělo zajímavou atmosféru. Divák byl do toho hozen a musel se v tom naučit plavat. Nikdo mu nehodil hned záchranný kruh jak to u Marvelu bývá zvykem. Kdyby tam nebylo to odporné CGI, po kterém jsem si chtěl do očí nalít ředidlo, tak by to byla dokonalost. Takže první epizoda "Everyday I wake up, then I start to break up" s mírnými nedokonalostmi velká spokojenost. Potom se to začalo ubírat klasickým Marvel směrem, což mě trochu mrzelo. ALE! Ve čtvrté epizodě seriál přehodí výhybku a dostaneme naprosto jedinečné dva díly, které ukazují všem předchozím Disney+ seriálům fakáč s úsměvem. 🙂Rozbor člověka, který to v hlavě nemá v pořádku a dávání si všech pět dohromady společně? Citová lahůdka a emocionální granát. Kdyby to v posledním díle zase nehodili do té klasické digibitvy, tak tomu navalím plný počet. Takhle se jedná pouze o odvážný projekt, který trpí množstvím epizod. Disponuje však originálním pojetím, vynikajícími hereckými výkony (Oscar Isaac mixuje přízvuky a do toho Ethan Hawke tancuje na střepech) a všechno je to zabalené do egyptské mytologie, která je zajímavá a v mé hlavě neprozkoumaná. Na závěr mi přišlo vlastně docela fajn, že tady nebyly žádné narážky na další projekty od Marvelu. Drželo si to tím svůj odstup od ostatních projektů a tím pádem taktéž vybočoval z řady. Tohle vidíme v každém jiném filmu a není to už taková rarita jako na začátku MCU, takže za mně měsíc nahoru. Nejlepší epizoda: Asylum (E05) ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přehajpovaná patlanina ve které se jinak charismatický Ethan Hawke utápí jako nezáživný enemák a do nebes vychvalovaný Oscar Isaac, ze kterého je většina fans unešená a já stále nemohu přijít na to proč a považuji jeho roli za naprosto bezcharakterní. Pro mě podobné zklamání jako Hawkeye. ()

Reklama

Chen 

všechny recenze uživatele

Marvelu se musí nechat, že se v případě seriálů nebojí experimentovat. Každý další je jiný než ty předchozí a to platí i pro Moon Knighta. Ano, pozornost se spíše soustředí na jeho "civilní já", ale nudné to rozhodně není. Hlavně a především díky skvělému výkonu Oscara Isaaca. Bonusem je pro mě inspirace egyptskou mytologií i výtečná hlavní ženská hrdinka. Dalším kladem je to, že je seriál poměrně drsný. A pochvalu si zaslouží i velmi svižné finále první řady. ()

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jsem v rozpacích. Najednu stranu vidím snahu o netradiční komiksárnu, úžasného Oscara a Ethana, skvělou dávku tajemna, výborné schizofrenní vyprávění a slušný mix žánrů. Dojde na psychologické drama, fantasy horor i thriller. Ale z druhého pohledu vidím že, ačkoliv jsou epizody krátké, dojde i na nudné momenty a akce je nezajímavá - hlavně kvůli nízkému ratingu. +Oblek působí docela směšně. A finále, na které jsem po vydařené čtvrté a páté epizodě dost těšil zklamalo a přineslo jednu z nejhorších podívaných z celého MCU. Bravo! 6-7/10 PS: Dovedl bych si představit celý seriál přestříhaný do jednoho celovečerního filmu, který by byl slušným psychothrillerem. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nutno říct, že do konvenčního Marvelu to má opravdu daleko, protože zde není jediný odkaz, vodítko či jiná postava a jak je u sérií této značky zvykem postavy propojovat, tady se ničeho nedočkáme. O to víc mě ale zajímá, jak a jestli vůbec se někdy Moon Knight s ostatními sériemi propojí. První 2 díly rozehrály extrémně poutavou dějovou linku se skvělou hlavní postavou, které se Oscar Isaac zhostil výborně (a to v obou odlišných osobnostech hlavního hrdiny). Záporák je už bohužel slabší, jeho motivace pochybná a další 4 díly se vydaly úplně jinou cestou, než bych si přál. Jakoby tomu chyběly koule, větší poutavost, využití celé egyptské mytologie, božstev a hlavně Moon Knighta (který tady byl všehovšudy ve 3 scénách?) a jakoby tvůrci po výborném rozjezdu nevěděli, co s látkou dál a jak ji uvést do zdárného konce. Špatné? Asi ne, času nelituju, ale očekával jsem nadupaný, akcí narvaný přírůstek do Marvel rodiny a dostal jsem spíše fantasy pohádku pro teenagery. Škoda. ()

Galerie (152)

Zajímavosti (142)

  • Postava Layly (May Calamawy) je inspirována komiksovou postavou Marlene Alraune, manželky Marca Spectora. (Kubaaa97)
  • Devatero se poprvé objevilo v sešitu „Marvel Tales #96“ z března 1950. (Kubaaa97)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Reklama

Reklama