Reklama

Reklama

VOD (1)

Mírumilovný Steven Grant zjistí, že je nejen prodavač, ale i žoldák a dost možná i superhrdina. (Disney+)

Recenze (78)

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10/10. Panečku, tak to bylo něco! Na MK sem se zatím těšil ze všeho nejvíc načetl jsem si i komiks a věřil sem že mě seriál nezklame a ono se tak stalo! Máme tu famózního Oscara Isaaca, který si svou postavu mimořádně užívá a je vidět že hrát prostě umí, Ethan Hawke má parádní potenciál na super záporáka, akce tu nepohořela a bavila mě, sice CGI kterýho mohli užít s mírou. Hrozně miluju Stevena Granta prostě si s tou postavou mega rozumím a vciťuji se do něj. Miluju ten blbej MCU humor, baví mě nehorázně ten děj a prostě jo! A také tu hlavně musím vyvrátit jednu věc a to, že to není z dalších šablon MCU seriálů či filmů, seriál má vlastní hubu a je vidět, že si to jede svým stylem a tím, že sem u Torena v novinkovým mixu slyšel, že tvůrcům by tu bylo jedno propadák tak proto tu více experimentovali a to se mi strašně na tom líbí, že se fakt nesnažili o jednu z dalších MCU šablon. I když první trailery docela dost vyspoilerovaly z 1. ep a všechny karty vyndali na stůl už při první ep tak pořád to vypadá na slibný seriál, kdy si další esa v rukávu nechají na další epizody. Co bych k tomu asi ještě dodal, no prostě jedním slovem úžasnost! Těším se už na další epizody. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poněkud rozporuplné pocity, mnou cloumají. Oceňuji, že je to zase něco nového, že to smrdí Egyptem a bezva práci s hudbou. Co mi moc nevoní, je mě nepříliš sympatický Oscar Isaac, pofidérně vypadající CGI a nedostatečně vtahující úvodní epizoda. Nebylo v ní nic víc, než o čem se psalo v souvislosti s obecným popisem seriálu. Rozdvojená osobnost, nebo něco na ten způsob a s tím spojené trable. To mi nestačí. Čekal bych něco ...zapeklitějšího, co bude pootevírat vrátka něčemu zajímavému, co mě nechá netrpělivě vyhlížet pokračování. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Špatný… běží to 1/4 hodiny a sere mě to. Naprosto nesmyslně se skládají scény (bizardní sekta v Německu) a v podstatě jsou neskutečně debilní (jako vážně neví co je za den s mobilem v ruce?). Místo toho, aby se scénář snažil vysvětlit co se děje, kupí se další nesmyslnosti/podivnosti. Tohle, že je Marvel? Tohle mě má navnadit na to se dívat dál? Tohle neaspiruje jen na debilitu roku, ale na debilitu celého Marvel světa. ()

MikeZ 

všechny recenze uživatele

Chudák Oscar Isaac mohl být novodobý Pacino, ale má příliš rád peníze, takže je z něho maximálně tak Pacino v Jack a Jill. Z toho jeho trapného pitvoření a tradičního marvelovského cringe humoru (přestože slibovali, že tohle takové nebude) jsem se chtěl zabít. Zbytek sterilní CGI rutina, která si invenci představuje tak, že při automobilové honičce pustí ironicky Wake Me Up od George Michaela. Na rozdíl od ostatních MCU seriálů tomuhle ale ještě dám šanci, protože několik dílů by mělo režírovat duo Benson & Moorhead, což jsou šikovní kluci. Ale moc si nenalhávám, že by se jim z té zavedené formule podařilo nějak výrazně vymanit. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluji ty reklamní kampaně od Marvelu, fakt že jo! Oni Vám nakecají, co přesně chcete slyšet. I ty jejich trailery, to je úžasná oblbovací práce. Nový seriál od MCU jasně poutal tím, že to bude drsnější, že to bude prý až hororový, že konečně dojde na něco jiného než jsme zvyklí vídat. A ano, je to úplně jiný než jsme zvyklý, jenže v tom, jak divně a za mne i zle to je udělaný. Oscar Isaac je super herec, v klidu mu věřím, že moc nespal a tyhle chaotický pózy zvládá na výbornou. Fór je v tom, že to není jen nějaký ňouma, co trpí nespavostí nebo naměsičností, tak se přivazuje k posteli.. Jeho součástí je jakási egyptská mumie (a vůbec dost to sází na kouzlo starověkého Egypta), která je s ním neustále propojená, a když je noc, nebo je to potřeba,, tak vychází na svět. Právě tahle mumie, jejíž vizuál mi moc nesedí, si z zatím neznámeho důvodu vyřizuje účty přes Stevena. Ten chudák, tak má v sobě jakéhosi pasažéra, který si s ním zatím dělá dost, co chce. To vede k fakt divnýmu a chaotickýmu střihum, kdy se ocitáte v úplně jiných situacích (nebo na jiným místě), jen lusknutím prstu. Jenže problémem je, že on se probudí, až je po všem. Což platí i pro diváka, celá ta akce se děje mimo záběr a my už jen jako hlavní hrdina koukáme na výsledek. A to musíte být jó frajeři, aby jste navodili pocity skvělé akce, když žádnou nevidíte. Jo a taky se tam mihne Ethan Hawke, který působí určitě jako nejsvětlejší bod celého úvodního dílu. On je prostě jak herec úplně jiné úrovně, než jsme na Marvel zvyklý... Cítím, že to celý bylo dost rychlý a takový zmatený, až mě z toho bolí hlava. Uvidím, co seriál nabídne dále, ale mám obavu, že ten střih je tak neobvyklý, že je ho pro Marvel škoda, tedy že bych si radši dal nějakou poctivou akci. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (27)

  • Píseň „Wake Me Up“ od skupiny Wham! velice zřetelně odkazuje na Steveovo (Oscar Isaac) přání, aby se probudil z noční můry, kterou si právě prochází. (Kubaaa97)
  • Název epizody je odkazem na mýtus, že zlaté rybky mají pouze „třísekundovou“ paměť. Název epizody tak jednak odkazuje na omdlévání Stevena (Oscar Isaac), ale také na další dvě persony, se kterými sdílí tělo. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama