Reklama

Reklama

VOD (1)

Steven se ocitá uprostřed konfliktu prastarých božstev. Objeví se jeho stará známá. (Disney+)

Recenze (43)

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dobrá, divnější střih je malinko pasé a už je to přehlednější. Ale jsem v šoku, jak nudný a šablonovitý to oproti prvnímu dílu je. Jak mě bavily ty chaoticky zpocený figury Isaaca z prvního dílu, tak tady je to pryč a totálně se podvolil svému démonovi. Aspoň jsem rád že už vidíme tu akci, že se nám ukazuje hlavní hrdina v obleku, a že to celý neskončí kdesi ustřižený. Jako tenhle nastavený směr byl úplně děsný a nedovedu si představit sledovat připosraný MCU bez akce. Malinko se nám přikresluje půdorys asi záporáka (??), co by Ethan Hawke, který pořád stejně působí totálně královsky a charizmatem je jasně převyšující MCU a tahle role sedla parádně (ale samozřejmě je to i postavou, kterou hraje, jenž holt má prostor na to herectví). Super, že vidíme to lámání mezi Khonshuem a Marcem/Stevenem, ta interakce je super, ale chtělo by to přesto nějaký pořádný delší rozhovor 1v1, kde bychom opravdu viděli tu poctivou interakci. Největším mínusem je, že se to vrací k tomu, co jsme v Marvelu zvyklí vídat.. Obzvláště v druhé polovině už to šlo označit za normální popcornovku. Trapně se vtipkuje a kampaň, jak krvavější projekt to bude, se postupně vytrácí.. Nepůsobí to už tak zvláštně a nepřehledně jako první díl, ale bohužel to spadává do klasické filmové tvorby Marvelu, která už si pár let neví rady. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Takže má schízu a halucinace. A to je jako superschopnost? A v čem pramení ta atraktivita, ze které všichni tečou? V tom jak když je “A” a setkává se s lidmi které zná “B” je to legrace nebo zajímavé? 80% času jen “A” fňuká, že nechce být “B” a… “vyvolává” nějaký oblek, díky kterému je mega-silný. Všichni mu chtějí sebrat kompas k hrobce hrocho-lvo-krokodýla a jako bonus je tam ještě dalši Egyprsky Bůh. Ten dělá co? Takže něco jako Bruce Banner se schizofrenií a na drogách (aby slyšel hlasy Bohů). Alespoň, že padlo vysvětlení co se děje… teda částečně. Jak dělá to cestování (viz hop Německo minule) je samozřejmě záhada. ()

Reklama

Dejvecd 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda, a pri tom prvý diel vyzeral tak sľubne, že nám konečne predstaví trochu iný Marvel. Áno Moon Knight je oproti klasickej Marvelovke niečo iné a nové, ale aj pod tým pozlátkom je to stále len klasická Marvelovka. Sprvu sa mi štýl réžie zdal dosť roztekaný a nevýrazný, ale to bolo asi tými pretáčkami, pretože druhá epizóda už ukazuje trochu viac scén a záberov, ktoré zdá sa majú vlastný štýl a režisérsky odtlačok. Bohužiaľ Moon Knight sa dočkal od Disneyho pár pretáčok a tým pádom niektoré scény (myslím si, že sa jedná o pretočené scény) pôsobia ako vystrihnuté z akejkoľvek inej Marvelovky. Zároveň som dúfal, že Marcove psychologické rozpoloženie preskúmame trošku viac do hĺbky, ale to už chcem od Disneyho asi moc. To isté platí aj na to, že som dúfal, že Marc bude viacej street-level hrdinom, ktorý bude schytávať rany a nie len ich rozdávať, ale to je asi na family-friendly Marvel až moc. Nechápte ma zle, ale fakt, že keď si Marc nasadí oblek, tak je z neho nový nezničiteľný Iron-Man sa mi moc nepozdáva, sakra veď už aj Morbius sa vernejšie držal predlohy. A to som ešte ani nespomenul postavu Layly, pri ktorej sa bojím, že skončí ako Captain Marvel (silná ženská hrdinka, ktorá je vo svojej podstate plochou a nezaujímavou postavou) Aby som však nekydal len hnoj, tak uznávam, že Moon Knight vie fantasticky navodiť atmosféru pomocou úžasnej a vhodnej hudby. Príbeh sa síce odvíja ako klasická Marvelovka, ale dá sa na to pozerať a vďaka pohľadu Stevena to má aj nejaké skrášlenie, takže nesledujeme len plochý dej. Zároveň akcia je docela slušná a triky tiež. Postavy sa dajú sledovať, hlavne teda kvôli hercom, ktorí hrajú fantasticky. Je to taký menší oddych od klasického Marvelu, ale na to aby sa z toho stalo niečo viac tomu dosť chýba. Užiť sa to však dá, tak uvidíme čím Disney (ne)prekvapí. 7/10 ()

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No tedy, bylo to tak blízko těm 5 hvězdám, ale pořád ještě chyběla mind-blowing závěrečná scéna, která by mě posadila na zadek a bez zaváhání mě donutila na čsfd těch 5 hvězd vlepit. Pokračování Moon Knight ovšem obstálo i tak a rozhodně laťku po předchozím dílu posunulo o úroveň výš. Zvýšilo se tempo, přibylo hororových prvků, dodal se punc mysteriózna a vyšetřování a zase se poodhalil kousek předpokládaného směřování. Já upřímně jásám. Možná, že kdyby seriál vznikl mimo produkci Marvelu, tolik by se o něm nemluvilo, ale už jen fakt, že se Moon Knight tolik vymyká klasické zaběhnuté plejádě vtipů a vypravěčských tropů, prostě zájem přirozeně zvýší. A možná si Marvel získá zase několik nových fanoušků, kterým bude tento "jiný Marvel" vyhovovat. A jen tak mimochodem, myslím, že nás čeká pěkně srdceryvné finále, kdy se s jedním, ne-li s oběma z našich Oscar Isaaců budeme muset rozloučit. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Steven sa spoznáva s Markom, svojou schizofrenickou osobnosťou numero uno, ktorá za záhadných okolností musí vykonávať želania Egyptského boha mesiaca. V jeho mene vykonávať spravodlivosť. Na scéne sa objavuje jeho bývalí avatar, ktorý by rád oslobodil bohyňu Amit z jej väzenia a tak vyhladil polovicu ľudstva. Prevedenie: Konečne do seba začínajú veci trocha zapadať ale aj tak je to zatiaľ riadny guláš. Pribúdajú nám postavy na oboch stranách. Marvelu došli superhrdinovia a tak sa začína čoraz viac opierať o božské mytológie čo mne celkom nehrá do noty. 59% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (19)

  • Z informací v Marcově pasu se dá vyčíst, že během Thanosova lusknutí nebyl mezi zmizelými. (NiWi)
  • Číslo bytu Stevena Granta je 502, což je telefonní předvolba pro stát Guatemala, ze kterého pochází představitel hlavní role Oscar Isaac. (NiWi)
  • Číslo 43 na dveřích skladu odkazuje na komiks „Moon Knight #43“, ve kterém Moon Knight čelí Seth Phalkonovi. Ten dokáže v komiksu z lidí vysát život, podobně jako Arthur Harrow (Ethan Hawke). (Kubaaa97)

Reklama

Reklama