Reklama

Reklama

VOD (1)

Marc a Steven putují s Laylou pouští, kde objeví hrobku Amemait, která je však velmi dobře střežena. (Disney+)

Recenze (40)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. epizoda seriálu Moon Knight prozatím nejvýrazněji dodává slibované ´´ Klub rváčů potkává Indiana Jonese ´´. Zakončení druhé třetiny Moon Knightova příběhu dodává skvělé dobrodružství v egyptských kulisách, především ovšem pořád hrdinu, který je rozpolcený sám v sobě a čtvrtá epizoda dokazuje, že dost možná více, než si on sám myslel. Již dříve se naznačovalo, že čtvrtá epizoda budou tou zlomovou, kdy se změní celá perspektiva vyprávění a začne se tak trochu vyprávět zcela jiný příběh. A je to prostě fascinující, definitivně se totiž ukáže, že Marvel k tomu všemu přistupuje tak trochu jinak. Režijní dvojice Justin Benson a Aaron Moorhead tuhle cestu do nitra Marca Sceptora/Stephena Granta dokázali prodat skvěle. Prim tu ve finále nehraje tolik ta zásadní egyptská mytologie, která ohrožuje budoucnost světa, ale především vztah Marca Sceptora, Stephena Granta a Layly. Nejde jen o zvláštní romantický trojúhelník, který se zde vyvíjí, ale i nová odhalení z minulosti, která opět dopomáhají k tomu si na vše dělat tak trochu jinou perspektivu. Moon Knight tak po 4 epizodách pořád funguje na principu skládačky, kdy do sebe vše bude muset pořádně zapadnout. Stavění této stavebnice je ovšem nadále fascinující. Lepší cestu k posledním dvěma epizodám si přitom představit nejde. Dá se těžko pochybovat o tom, že to celé skutečně bude tak, jak to prozatím působí, přesto je to fascinující pohled na vyprávění, který ještě více umocňuje samotnou zmatenost hlavního hrdiny. Především i proto, že hlavní hrdina aktuálně vlastně ztělesňuje dvě odlišné postavy, kdy každá z nich je jiná a každá z nich miluje stejnou ženu. A s tímto se pracuje fenomenálně.  Moon Knight přitom dokáže přeskakovat z komedie přes akční dobrodružství s hororovými prvky až k dramatu. Jde o skvělou vyváženost, která je stejně nevyzpytatelná jako titulní hrdina. U Moon Knighta je tak možné se bavit, dojmout se a nebo jen užasle sledovat, jakým směrem se to celé uhýbá. A po posledních 10 minutách je jasné, že čekání na poslední 2 epizody bude docela dlouhé..... ()

homer91 

všechny recenze uživatele

Strašně dlouho jsem u jedné konkrétní epizody seriálu neměl nutkání zanechat recenzi. U dílu  "The Tomb" jsem naopak cítil povinnost udělit nejvyšší hodnocení a doporučit celý seriál  divákům, kteří snad se shlédnutím stále váhají. Ve světě marvelu jde o unikátní projekt rozšiřující celou mytologii MCU světa. Samostatně pak působí snímek jako kombinace staré MUMIE a KLUBU RVÁČŮ - tedy naprosto bravůrně. Uvidíme, jak se nakonec ukočíruje tahle zběsilá jízda a jak dopadne závěrečný verdikt. ()

Reklama

Elio 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslím, že jsem nikdy při sledování seriálu nebyla tak zmatená jako při posledních 10 minutách této epizody... a tak to je naprosto v pořádku. Už první polovina byla mnohem temnější a napínavější, než na co jsme doposud byli zvyklí, a já se na téhle vlně pěkně nechávala unášet. Ale až úplný závěr byl něco, co mě přikovalo k obrazovce a nepustilo až do konce. Jsem nadšená a opravdu hodně, hodně zvědavá, kam se to celé posune. ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Okey, tak takhle má vypadat závěr před vstupem do finální části seriálu! Vše, co jsme doposud viděli, je rázem zahaleno velkým otazníkem, jak moc je to pro nás nakonec relevantní... Nejprve styl hodný Indiana Jonese, když pak se to zvrtne k něco na styl Klubu rváčů. Jakože jestli tohle není vrchol seriálu, tak budu extrémně překvapen. Tentokrát už se to bude těžko překonávat, ale vypadá to, že celý projekt má konečně smysl. Poprvé se nemůžu dočkat, co nám přinese epizoda za týden! Celá linka už drží ten adventure nádech, jaký to slibovalo. A ano, tohle chci vidět! Vidíte, že jsme schopní projít celou epizodu, aniž bychom viděli našeho obvázaného hrdinu... ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Layla a Mark majú svoju minulosť ktorá je evidentne problém. Harrrow má všetko potrebné k tomu aby oslobodil Amit. Conchu porušil nariadenia bohov a je uväznený - Moon je teda bez obleku a musí odvrátiť jednu z najväčších hrozieb pre ľudstvo. Prevedenie: Taký "Indiana Jones" z Aliexpressu a ten koniec to bol teda mega hrot. Nekonečné naťahovačky medzi jednotlivými osobnosťami v Moonovom tele mi už tiež celkom lezú na city ale musím povedať, že je z hľadiska pozerateľnosti a popcornovej zábavy ide o jeden z najlepších dielov. 75% ()

Galerie (11)

Zajímavosti (18)

  • Na hrobce Alexandra Velikého si můžeme všimnout starořeckých znaků. Jejich překlad znamená „Král Alexandr“. (Kubaaa97)
  • Potyčka mezi Stevenem (Oscar Isaac), Billym (David Ganly) a Bobbi (Ann Akinjirin) je inspirována sešitem „Moon Knight Vol. 8 #1“. Jediným rozdílem je, že v komiksech je Bobby muž. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama