Reklama

Reklama

VOD (1)

Layla stíhá Harrowa. Marc, Steven a Chonsu se vrací do Káhiry, aby zastavili bohyni Amemait. (Disney+)

Recenze (40)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neměla bych čisté svědomí, kdybych dala míň než pět hvězd. První polovina ještě dojíždí na předchozím dílu a je to luxusní. Druhá polovina je klasický "marvel cgi bitkový závěr", který je ale paradoxně mnohem lépe koukatelnější než ve filmech. Ale jak jinak to vyřešit? Alespoň se já to dobře kouká  :) ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dvě poslední epizody Moon Knighta tak radikálně změnili pravidla hry, že se vlastně těžko odhadovalo, jak se vše dosud načaté stihne završit ve finální šesté epizodě. Bylo přitom jasné, že je nevyhnutelné nějaké epické vyvrcholení, kde se bude definitivně bojovat o záchranu světa a od poslední epizody dojde k razantnímu odklonu. Přitom pochopitelně platí, že finální digiakce je pořád zručná a Marvel ani tentokrát nezklamal v rámci digitálních atrakcí. Přeci jen ovšem právě po posledních dvou epizodách může finále Moon Knighta vyznít jako lehké zklamání. Šesté epizodě se nedá upřít mnoho zajímavých překvapení, které do jednoho mile překvapí a jsou jednoduše fajn. Jen je háček, že se vše musí rychle vyvrcholit a díky pouhému počtu šesti epizod na to tak úplně nebyl čas. Konec seriálu přitom ponechává otevřená zajímavá vrátka pro Moon Knightův návrat a naznačí, že má budoucnost tohle hrdiny pořád obrovitý potenciál.  Uchopení Mohameda Diaba bylo i pro tentokrát velmi slušné, se vztahem mezi Marcem a Stevenem se nadále pracuje velmi pěkně, především i nadále skvělému výkonu Oscara Isaaca. Ani Ethan Hawke opět nezklame, stejně tak May Calamawy jako Layla je nadále velmi fajn. Především jedná konfrontace dvou postav je po vizuální stránce neskutečně zajímavá, stejně tak se v samotné po-titulkové scéně ukazuje, že se seriálový Moon Knight skutečně dotkl jen špičky ledovce toho, jak se dá s tímto specifickým hrdinou dále pracovat. A i proto musí přežít naděje, že je budoucnost tohoto hrdiny nadále pestrá. Šestá epizoda je po předchozích dvou epizodách sice lehkým vystřízlivěním, první Moon Knightovu pouť ovšem zakončuje solidně. 2. série má rozhodně potenciál, zajímavější ovšem časem definitivně bude vidět interakci Moon Knighta s ostatními superhrdiny..... ()

Reklama

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Moon Knight je opäť medzi živými ale tak isto sa to podarilo aj Amit, ktorú oslobodil Harrow. Vyrovnanie síl prichádza vypustením Chonsua a aktivovaním obleku. Prevedenie: Mark/Steven si v piatich častiach upratuje vo svojej hlave aby celý zresetovaný porazil Amit a jej nového avatara Horrowa. Rýchlokvasený koniec, kde sme opäť tie najlepšie scény nevideli kvôli tomu, že sa v našom Moonovi prebudila tretia identita. Už to s týmto seriálom nezvládam. Keď sa konečne rozpletú všetky hovadiny tak nám autori pripravili do ďalšej série ďalší bolehlav. 45% ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Yes, já to tušil, že se mnou MCU zase vyběhne! Po přechozích dvou epizodách, které ukázali obrovský potenciál a současně i konečně kvalitu, s tím že by to mohlo konečně vypadat seriózněji, že hrdinové jsou taky lidé, že když někdo dělá zabijáka v bílém termoprádle je určitě úplný magor. Ovšem v závěru všeho dostane zase totální bordel, kdy spolu nakonec bojujíc digi obři a náš hrdina působí úplně zbytečně. Ono šokující odhalení z předchozí epizody jsem tady vůbec nezaregistroval.. Nejprve to působí hrozně sterilně až je z toho zase tupá šílenost. Třešničkou je potitulková scéna, která měla nejblíže k tomu lepšímu, co jsem dostali, ale ve finále působí jako ještě větší kopanec, když to dostaneme po tomhle! Zklamání, když celou dobu ukazujete inovativnost, a pak v finálním díle dostanete takhle debilní šablonovitou digi blbost, jak z legopříběhu... ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velký špatný. Žádnou druhou řadu nechci po takovéto poslední epizodě vidět. Ty dvě slušné epizody jsou zapomenuty, díky této matlanině je můj konečný dojem takový, že jde o nevydařený experiment, který nejenže nezapadá do MCU, ale on je to i mizerný žánrový guláš, vařený nějakým vegetariánem. Potitulková scéna nejenže nic nezachrání ...ona vás ještě utvrdí v tom, že se tvůrci museli zbláznit. Žádný hlubokomyslný polohoror, ale fantasy hra na schovávanou. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně, ve které se Káhiřanka zeptá Layly (May Calamawy), jestli je egyptská superhrdinka, si můžeme za ní všimnout graffiti v arabštině. V překladu znamená: „Chonsu žije.“ (Kubaaa97)
  • Nemocnice, ze které Jake (Oscar Isaac) odvezl Arthura (Ethan Hawke), je Sienkiewiczova psychiatrická nemocnice. Jedná se o odkaz na Billa Sienkiewicze, kreslíře, který nejvíce ovlivnil vzhled Moon Knighta v komiksech. (Kubaaa97)

Reklama

Reklama