Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Steven Grant, bojácný prodavač v obchodě s muzejními suvenýry, trpí výpadky paměti, náměsíčností a vzpomínkami na jiný, cizí život. Steven postupem času zjistí, že trpí mnohočetnou poruchou osobnosti a že sdílí tělo s ostříleným žoldákem Marcem Spectorem. A jak Stevena / Marka pronásleduje stále více nepřátel, musí se vypořádat nejen se svou rozpolcenou osobností, ale i vyřešit smrtonosnou záhadu staroegyptských božstev. (Disney+)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (236)

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přehajpovaná patlanina ve které se jinak charismatický Ethan Hawke utápí jako nezáživný enemák a do nebes vychvalovaný Oscar Isaac, ze kterého je většina fans unešená a já stále nemohu přijít na to proč a považuji jeho roli za naprosto bezcharakterní. Pro mě podobné zklamání jako Hawkeye. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Marvel nám přináší nový seriál, tentokrát s méně známým hrdinou. Oscar Isaac se pro hlavní roli dokonale hodí. Hraje tu zaměstnance Britského muzea, který trpí podivnou formou náměsíčnosti. Probouzí se na záhadných místech a nepamatuje si, jak se tam dostal. Po setkání se zaporákem Ethanem Hawkem v Alpách se ale vše změní. Stevnovo druhé já ho ovládne a může konečně vypustit plnou sílu tohoto prastarého hrdiny. Akce je tu míň a místy to má hororový nádech. Časem se zjistí, že je vše jinak. Přesouváme se do Egypta, kde má být vyvolána ona obávaná bohyně Amonet. Mark se musí spojit se svým druhým já a najít rovnováhu. Spolu se svou ženou bojují proti Harrowovi. Uvidíme, jestli bude další série. "Předej mi kontrolu!" ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Hroch, krokodýl a pták vejdou do baru a začnou rváčku... Moon Knight je trochu něco jiného než kdokoliv mohl očekávat. Což je na jednu stranu fajn a na tu druhou hodně špatně. Násilný a krvavý potenciál je pořešený kulišácky. Mrtvoly a krvavé zabíjení tu je, ale bohužel v probliku, o který divák vždy přijde a hrdina se tak často probouzí s hromadou mrtvol okolo a zakrvácenýma rukama. Výborná je ovšem linie s přeskakujícími osobnostmi vrcholící v psychiatrické léčebně. Díly jsou bohužel nevyvážené. Ty co dělal Diab postrádají šmrnc a jen rutinně za sebe skládají scény. Moorhead s Bensonem si naopak hrají, překvapují a dodávají toliko potřebnou atmosféru zmatku a nejistoty. Isaac je typově skvěle vybraný a jediným problém vidím s vyměknutím Spectora ve finálních dílech. Kouká se na to dobře a ano na Disneyovku je to krapet drsnější, ale Moon Knight měl potenciál Deadpoola a ten zůstal bohužel zcela nenaplněn. Kouká se na to ale docela dobře, to zase jo. ()

LND 

všechny recenze uživatele

Na poli MCU seriálů je Moon Knight jednoznačně nejlepší. Za to podle mě vděčí především své originalitě. Je super sledovat, jak příběh skoro s každou epizodou nabývá nového rozměru. Ale jak může vůbec něco od Marvelu být ještě originální? Paradoxně docela jednoduše, místo akce, efektů a destrukce vesmíru se seriál zaměřuje na postavy, dramatickou linku a herecké výkony. Oscar Isaac si zaslouží veškerou chválu, která, jak koukám, se na něj jen valí a doufám, že se mu povede husarský kousek v podobě nějakého ocenění za hlavní a zároveň vedlejší roli. PS: Děkuji seriálu, že jsem díky němu poznal postavu z obrázku "Random bullshit go!" ()

Vyhy 

všechny recenze uživatele

1. série - 70 % Jsem rád, že se Marvel rozhodl jít trochu jinou cestou. Nový hrdina, s tváří sympaťáka Oscara Isaaca, s nádechem humoru, v egyptském hávu a s velmi obstojným CGI. Je pravdou, že se snažili nám hodně zamotat hlavu a na konci jsem měl pár otázek, které by si k celkové spokojenosti zasloužilo zodpovědět. Celkově ale spokojenost a i za odvahu jít jiným směrem a rád Moon Knighta ještě někdy uvidím. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (142)

  • Pro zjevné odlišení jednotlivých person herec Oscar Isaac mluví v různých akcentech. (Kubaaa97)
  • Scény z alpského prostředí se natáčely ve Slovinsku. (Kubaaa97)
  • V komiksech je Steven Grant až druhá osobnost a tou ústřední je bývalý žoldák a boháč Marc Spector (Oscar Isaac). Tvůrci však tuto skutečnost změnili, zřejmě aby se vyhnuli porovnání s Batmanem, jehož je Moon Knight marvelovským ekvivalentem. (NiWi)

Související novinky

Daredevil nabírá nové tvůrce

Daredevil nabírá nové tvůrce

29.10.2023

Nedávno vyšla zpráva, že Marvel kompletně překopává svoji televizní strategii a uchýlí se nyní k tradičnímu formátu pilotů, showrunnerů a tzv. writer’s room (menších skupinek scenáristů, kteří mají… (více)

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

Daredevila čeká reset, změní se toho ale víc

12.10.2023

The Hollywood Reporter včera přišel s obřím exkluzivním pohledem na současný stav televizní produkce studia Marvel, a pakliže máte jen trochu rádi komiksová dobrodružství okolo Iron Mana a spol.,… (více)

Tajná invaze má pomalý start

Tajná invaze má pomalý start

30.06.2023

Minulý týden si na streamovací službě Disney+ odbyl premiéru nový marvelovský seriál Tajná invaze. V ní se navrátivší se Nick Fury s tváří Samuela L. Jacksona snaží konfrontovat tajnou skupinu… (více)

Marvel oznámil Multiverse ságu

Marvel oznámil Multiverse ságu

24.07.2022

7. listopadu 2025, tohle datum si zapište do kalendáře, než se ještě třikrát změní, protože v tento den vstoupí do kin závěrečný snímek nejen šesté fáze MCU, ale taky čerstvě oznámené (a už nějakou… (více)

Reklama

Reklama