Reklama

Reklama

Papírový dům: Fenomén

  • Španělsko La casa de papel: El fenómeno (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Dokument o seriálu Papírový dům, který vyvolal vlnu nadšení po celém světě. Proč je tahle roztomilá parta zlodějů a jejich profesor tak populární? (Netflix)

Recenze (31)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Čtyři sezony fenomény za hodinu? Kolik tam bylo opravdu zajímavých informací? Za mě pěkné na podívání, obsahově slabé. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Otravně žoviální a celkem jalový dokument/film o seriálu, který vás sice vezme na plac třetí série a přihodí pár zajímavostí, ale žádné vyčerpávající info ani hloubkové rozbory nečekejte. Místo toho se dramatizují běžné natáčecí problémy jako že prší nebo padá tma a ještě není dotočeno. I když problémy s natáčením zaplaveného trezoru byly originální. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Je pro mě těžký nechat stranou emoce spojený se vzpomínkama na seriál, ale když to udělám, tak je fér přiznat, že tenhle "dokument" stojí za starou bačkoru. Nerozumím nápadu udělat dokument o poslední sérii seriálu, to dává stejnej smysl jako dokument s názvem Nagano, kterej bude jenom o finále s Rusákama. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument o tomto úžasném seriálu. Ukazuje nám zákulisí celého natáčení. Místy to neměli vůbec jednoduché a museli se potýkat s mnoha problémy, například scéna s penězi v Madridu nebo zatopený trezor. Nakonec se jim ale všechno povedlo zvládnout. Vidíme rozhovory s herci a jak je seriál změnil. Po odkoupení seriálu Netflixem se z něj stal celosvětový hit a z herců velké celebrity. Je to vážně super. Těším se na další sérii. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Výborný hodinový popis shrnující cestu La Casa de Papel od prvních dílů až po dnešní (prozatimní) zakončení. Emotivní a dechberoucí podání celkového zpracování seriálu a kolik úsilí za ním stálo jen podrthuje velkolepost série, která se přenesla do světového formátu (masky Dalího jako symbol odbojů, posedlost fanoušků hlavními postavami nebo oživení Bella Ciao...). Klobouk dolů před celým štábem, protože to, co dokázali, je fenomenální. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dokument standardního střihu plný rozhovorů s herci, tvůrci a náhledů do natáčení několika stěžejních scén. Jakožto fanoušek seriálu jsem ale zkrátka očekával něco navíc, něco, co by tento “Fenomén” povzneslo nad ostatní dokumenty z jiných natáčení. Škoda. (Netflix) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

dokument z natáčení,který je zajímavější než třetí a čtvrtá řada dohromady.A to i přesto,že je celkem úsměvné koukat na to jak se tvůrci chválí jak úžasné dílo stvořili a přitom vědět jak se jim povedlo zmršit primárně čtvrtou řadu...80% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Loni jsem zdaleka nebyl jediný, koho jen napadlo pomyslet na to, jestli přijde někdy velkolepostí větší seriál než byla Hra o trůny. A hle, rok 2020 (a určitě nejen ten) ovládl zprvu neznámý španělský klenot, jenž dokázal omámit celý svět. Rozhodně nechci GOT a La Casu srovnávat, co se kvality týče, ale sláva, která oba projekty provázela a provází, si už zdařile konkuruje. A díky skvělému epilogu k prvním 4 sezónám již měsíce nejpopulárnějšího pořadu na Netflixu se mi v hlavě utvrdila myšlenka, že ačkoli dle mého šla kvalita mírně dolů, zajisté Papírovému domu právoplatně náleží štítek Fenomén. [viděno na Netflixu 2.6.2020] ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele

Ako mne sa to celkom páčilo. Zaujimavy dokument o natáčaní a spoveď hlavných hercov seriálu. Určite pozerať až po štyroch serii lebo je tam pár spojlerov. Inak rovnako dobré ako aj seriál. Ničím neprekvapilo. A tá skoro hodinka zbehne pomerne rýchlo. 3* ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Velmi cenný dokument. Jen si jinak než si autoři přáli. Díky němu je zcela jasné proč třetí řadou šla série do kytek (převzal ji Netflix a začal dojit peníze). Proč je scénář tak debilní a zmatený (píše se za pochodu takže ještě nikdo neví jak to dopdne!?) a proč se někteří herci vrací do hry (Bůh žehnej flashbackům, že). ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Takových 70%. Čekal jsem trošku něco jiného - více informací ze zákulisí a natáčení. Tohle bylo spíše stylem jaký seriál měl vliv a co se dělo v okolí a ne, co se dělo při natáčení. Nicméně, i tak to bylo fajn. Vynikající nápad byl prostříhávat rozhovory se scénami z filmu, to jsem se fakt nasmál. Co se trošku nepovedlo, tak bylo zběsilejší tempo v přeskakování mezi hosty - ty střihy byly dosti divoké. Bylo malinko náročnější to sledovat a zavánělo to trošku nepřehledností. Ale celkově fajn vidět, spíše na odreagování, ale nic extra nečekejte. Howgh! ()

Tuzinho 

všechny recenze uživatele

Nejlepší film o natáčení(tzv. film o filmu), skvěle zakomponované scény ze seriálu, na vše pohled z druhé strany, vysvětleny hodnoty seriálu a hlavně je zde vidět, co Netflix dokáže! 5* bezkonkurenčně, výborná práce ()

TheSpearCZ 

všechny recenze uživatele

Povedený "film o seriálu", který toho sice moc nového nenabídnul, ale garantuji, že pokud se Vám líbí seriál, tak musíte vidět i tento "fenomén". Hlavně se tu řeší všelijaké problémy na place při natáčení (problém se zlatem, při západu slunce nebo během tropického dne, kdy museli herci být na lodi v bundách jsem opravdu nezáviděl a potěšilo jak samotné vzkříšení Bella Ciao, tak kult Gándhího masky a rudých kombinéz, který nabral po celém světě velkou slávu, stejně tak jako hlavní protagonisté tohoto úspěšného seriálu. Pusťte si až po čtvrté sérii, obsahuje to spoilery. Čisté 4* ()

Evander 

všechny recenze uživatele

S ohledem na třetí a čtvrtou sérii seriálu musím uznat, že dokument je nadmíru povedený a jsem rád, že jsem jej zhlédnul. ()

Ozzy2

všechny recenze uživatele

Nerozumím tomu nadšení z takové kraviny.Kdybyste u toho zapnuli mozky, tak zjistíte, že to byla naprostá fantasmagorie, úplná pitomost. ()

AloeB 

všechny recenze uživatele

Obsahově skutečně překvapilo, jednak zajímavostmi z natáčení, ale hlavně tím, že se skutečně pokusili zodpovědět otázku za všechny prachy. Proč je vlastně La casa de papel tak populární. A s většinou jejich puntos se dovedu ztotožnit. ()

Reklama

Reklama