Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (348)

Galadriel 

všechny recenze uživatele

To byly mí nejoblíbenější "kreslouni" v neděli ráno na Nově. Dodnes mám na poličce postavičku Stoupy a podle postav filmu jsem dokonce dávali přezdívky učitelům na střední škole. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Souhlasím, že lepší Disneyovský produkt naši televizi návštěvou nepoctil, co myslíš ty, Stoupo? Ano, knížo, jistěže, knížo, samozřejmě, vaše ignorantská lotrounskosti:))) No, tak trochu vážněji - je to vynikající dětské disneyovsky naivňoučké fantasy, a má to špičkovou úvodní píseň, kterou si Karel Černoch, budiž mu země lehká, vytvořil věčný pomník. 100% PS: Roztahaná soulová verze Aliciy Keys je skvělý humor a zároveň ukázka toho jak se dá zabít každá píseň:) ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Production Companies: Walt Disney Television Animation // Pred 10 rokmi, kedy som tento seriál pozeral, by som ho hodnotil 5 hviedami. No po zhliadnutí niekoľkých dielov po 10 rokoch, musím svoje hodnotenie zmeniť. Z ďaleka mi to už nepripadá, ako výborná animovaná rozprávka ale skôr ako rozprávka pre malé deti. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Méééďové skáčou jako míčku gumovééé!! Jedna z nejlepších pohádek mýho dětsví :) Hopsinkovou štávu jsem si dicinky přála.. z Bručouna jsem měla strach... Babču jsem chtěla v kuchyni.. s Brumlou bych se nechtěla hádat o jídlo :) Báru a Bíďu jsem chtěla jako plyšáčky a od Brepty bych nechtěla kouzelnej lektvárek :-D ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Pro mě odjakživa nejoblíbenější disneyovský seriál, který ve mě pravděpodobně rozbouřil pozdější lásku k fantasy. Podzemní chodbičky, přesně rozdělené charaktery Gumídků, geniální Ignor a Stoupa, horda Tupounů, katapulty, hrady, Klára, hopsinková šťáva a hlavně Gumvědná kniha, která mě vždycky hrozně fascinovala tím, že v ní bylo prakticky všechno. Obrovská škoda, že jsem nikdy neviděl pozdější série, které podle obrázků slibovaly ještě daleko propletenější příběh než "Zničíme hrad". ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Sú dobrí a statoční, rýchli a smelí, bystrí a verní, to svet o nich vie, ženú sa lesom a pieseň im velí, do ríše záhad sa vypravíš s nimi, iste ti dajú sladký gumidžúš.“ Slovenská ústredná pesnička sa musí páčiť snáď úplne každému a vyvolať v ňom spomienky na detstvo, kedy sme sa hrali s plastelínou, nič nebolo viac cool ako mať v sušiarni vlastný bunker a po nociach vonku na záhrade naháňať duchov. Bohužiaľ, samotné príbehy (a klišé postavy) ma zďaleka nezaujali tak, ako napríklad hrdinovia mestečka Káčerovo. „Gumkáči“ ma bavili asi tak, ako „Rýchla Rota“ – priemerne. Vizuálne pekne spracované (je to Disney), ale nikdy ma to naplno nechytilo a to sme si ako malí v umelohmotných pestrofarebných vrecúškach v potravinách kupovali „gumidžús“ (mal pomarančovú príchuť, ale nikdy sme po jeho vypití neskákali, aspoň teda nie dva metre). ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

NIC nemůže nahradit kačera Skrblíka, ale je fakt, že Gumídci dopadli velice dobře a i když je to celé rafinovaně okopírovaný Asterix... AŤ ŽIJE HOPSINKOVÁ ŠŤÁVA! ()

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně druhá nejlepší a nejmilejší Disneyovka na pokračování jaká kdy byla natočena. Samozřejmě až po nepřekonatelných Kačerech, těm se jen tak nic už dnes nevyrovná. Poprvé jsem je tady u nás spatřil snad někdy začátkem devadesátých let, takže někdy v mých dvanácti letech. Ale i přesto Gumídci v sobě zkrývali nádherný a neuvěřitelný svět fantazie a kouzel, zlo navzájem se proplétané a doplňující s dobrem, výborný a nezapomenutelný hudební doprovod a dále tam byli i skvělý záporáci jako Ignor, Tupouni a hlavně Stoupa. Tak to má si myslím u dětských animovanách filmů být, a mělo by to tak alespoň někdy fungovat. Co myslíte? Jako taková malá třešnička na dortu se vždy definitivním rozzuzlením všech jejich příběhů byla ta jejich hopsinková šťávička. Mňam, mňam. „Vaše knížecí Ignorantstvo". Krásná hláška. Srdcovka a opravdový dětský bonbónek to tenkrát byl..že? ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsem se nikdy neopil hopsinkovou šťávou tak, aby kolem mě v lese poletovali prťaví medvědi, tak mne vždy potěší, když Jeho Ignorantstvo moudře ignoruje brilantní myšlenkové pochody svého tupého Stoupy. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Méďové, skáčou jako míčky gumové, v příbězích jež mají úroveň... Dopující medvídci vs. tupí obři, dobro vždy zvítězí, oh jak romanŤické. Ale radši nedomejšlim, jakou představu by ve mě slovo gumídek vyvolávalo teď... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Prostě klasika. Na téhle disneyovce jsem vyrostl a kouknu se na ni i dnes. A není se za co stydět, protože je to prostě zábavné a tak nějak oldschoolově disneyovské. A navíc Stoupa je prostě nej cool postava. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Z pôvodných 4hviezd dvýham na 5, pretože Gumimaci mi v nejakom slova zmysle ovplyvnili život :D (po zhliadnutí som pil vodu so sirupom (gumidžús) z najmenšej flašky Unicumu, a skákal som po byťe, kým mi zásoby nedošli... = pôsobivosť rozprávky: 100%) ps: mal som dokonca aj nejaký medál s ich obrázkom, mám pocit že symbolizoval ten drevený z rozprávky :) ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Já ty malé hopsavé medvídky můžu sledovat pořád. Občas je mi až líto, že už nejsem malý. Gumídci méďové.... ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Hopsinky sice vařit uměli, ale takovou šťávu jako třeba v "Duck Tales" se Gumídkům vymáčknout nepodařilo. Na to byl seriál moc milý a příběhy s neustále stejným padouchem časem trochu omrzely, podobně jako u "Šmoulů". Ale i tak jim v rámci Disneyovek patří bronzová příčka. ()

Reklama

Reklama