Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

Javert 

všechny recenze uživatele

V mém pomyslném TOP dětských animovaných seriálů bezkonkurenčně na vrcholu. O chlup za nimi jsou Kačeři. Tupouni, Stoupa, kníže Ignor a všichni gumídci byli mí hrdinové:) ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Stoupa je bůh, ale jakmile tahle sympatická postavička zmizí ze scény, už je to s Gumídky horší (ale jen o trochu). ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Nie tak chytľavé, ako Rýchla rota alebo Káčerovo, ale ja som istú dobu ulietaval na historických legách s hradmi, zámkami a rytiermi a vtedy som bol z tohto seriálu dosť mimo. Tak okolo dvanástich rokov som asi mal. ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Mééďovéééé, skáááčou jako míčky gumovééééé, Gumídci Méééďovéééé.... Miluju, miluju, miluju! ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Roztomilý a první úspěšný Disney cartoon, který tehdy hodně pomohl přerodu z merch animáčů let 80. na cartoonovskou renesanci let 90. a bez něj by tu nebyli Kačeři nebo Rychlá rota. V dětství mě to však narozdíl od výše zmíněných - ale i třeba chorvatských Létajících medvídků - nechávalo chladným. ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Můj nejoblíbenější animák! Zábavné a originální příběhy pro děti. Tento seriál nikdy neměl chybku, nevíte, kde se ta hopsinková šťáva dá sehnat? :o) ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Jasně Stoupa je Stoupa, ale vzpomenete si ještě na tajemného maskovaného mstitele se samostřílem Robina Párátka, ten měl fakt charisma... :) ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Zajímavá rodinka hrdinů a jejich zběr bobulek, není to žádna sláva ale svojí krásu a zábavu to má. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Pro mě legenda, která vznikla v roce mého narození. To je pro mě pocta. Dnes, v roce 2010 si občas kousek na netu pustím a se slzou v oku vzpomínám. Vraťte to do televize. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu kolem a kolem, tak i Gumídci samozřejmě patří do pětice Disneyovských pohádek, které doprovázely moje dětství. První tři série, tedy polovina seriálu, rozhodně stojí za to. Bohužel vzhledem k velkému počtu dílů a neustálého opakování příběhu, se ze skvělých příběhů stává stereotyp. Humor bych ocenil taky spíš v první polovině. Ono totiž prvních třicet dílů je báječných. Brepta, Bíďa, Bára, Babča, Brumla a hlavně Brůča, no a nakonec i Bóža, jsou skvělé postavičky, která každá má charakter. Neopomenu samozřejmě i skvělého Knížu Ignora. A některé příběhy jsou nezapomenutelné. Třeba Zlatý slavík v kleci. Dost možná snad nejlepší díl. Hudba je pěkná, animace taky. Zkrátka jen zamrzí ten otravný stereotyp v druhé poloviny seriálu. Toho se Kačeři vyvarovali dobře. I přesto jsou samozřejmě Gumídci senzační seriál pro děti. První tři řady i pro dospělé. "Říkejte si, co chcete! Gumídci by neměli létat!" (88 %) ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Vrchol disneyovské seriálové tvorby, spolu s Duck Tales samozřejmě, který tak trochu předznamenal ty bizarní převrácené Hasbro projekty a jiné merchant filmy a seriály.. Gumídci se totiž údajně zrodili v hlavě Michaela Eisnera před miskou oblíbených gumových medvídků, přičemž další motivy byly převzaty samozřejmě z ikonické Sněhurky a sedmi trpaslíků, na niž se velmi zdárně ve většině epizod i okázale odkazuje.. Mě osobně ovšem nesmírně baví ta tichá, jakkoli hravě samoúčelná, intertextualita.. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Každou neděli jsem nedočkavě čekal na míčky gumové. CITÁT - Stoupo, jsem rád, že jsem našel dobrovolníka.......... ()

Reklama

Reklama