Reklama

Reklama

Gumídci

(seriál)
  • USA Adventures of the Gummi Bears (více)
Animovaný / Fantasy / Rodinný
USA, (1985–1991), 24 h 1 min (Minutáž: 11–22 min)

Série(6) / Epizody(67)

Obsahy(1)

V stredovekom Anglicku, za doby rytierov, žijú v lese Gumkáči. Stránia sa ľudí, pretože tí neveria, že Gumkáči existujú a považujú ich za obyčajnú legendu. O ich existencii vie len kráľovská dcéra Klára a Kryštof - kráľovské knieža. Hlavným nepriateľom Gumkáčov je knieža Igor, ktorý žije na hrade Lotorník spoločne s obrami. Hlavným cieľom Igora je získať pre seba hrad Strdín, hrad dobrého kráľa Kristiána. Igorovi sa zatiaľ jeho sen nesplnil a majú na tom veľkú zásluhu Gumkáči... (TV JOJ)

(více)

Recenze (349)

Zagros 

všechny recenze uživatele

Další z klasik mého mládí, kdy jsem podobné seriály v televizi občas sledoval. Gumídci měli chytlavou úvodní znělku, sympatickou partu a správně odporné záporáky v podobě Tupounů. :-) Příběhy byly přesně zacíleny pro mladší děti na základce… dobrodružné a napínavé. Nutno říct, že mě jako dítě bavily více příběhy Rychlé roty a seriál My z Kačerova. Možná to bylo i tím, že jsem měl doma papírové komiksy, což mi u Gumídků chybělo. Také jsem je nedávno zkoušel pouštět dětem a ty to moc nebavilo. Skončili jsme po pár dílech... ()

chrispe 

všechny recenze uživatele

No nemůžu jinak než za pět! Gumídkovská parta (ještě dnes někdy v hospodě vzpomínáme na jejich jména - Babča, Brůča, Brumla, Bára jsou ještě v pohodě, ale na Bíďu mám vždycky problém si vzpomenout), kníže Igor (nevím, proč vždycky říkáme Ignor :D) a samozřejmě Stoupa a tupouni :) často jsme si hrávali, že máme hopsinkovou šťávu a vůbec. Pěkný vzpomínky. ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Když to vezmu kolem a kolem, tak i Gumídci samozřejmě patří do pětice Disneyovských pohádek, které doprovázely moje dětství. První tři série, tedy polovina seriálu, rozhodně stojí za to. Bohužel vzhledem k velkému počtu dílů a neustálého opakování příběhu, se ze skvělých příběhů stává stereotyp. Humor bych ocenil taky spíš v první polovině. Ono totiž prvních třicet dílů je báječných. Brepta, Bíďa, Bára, Babča, Brumla a hlavně Brůča, no a nakonec i Bóža, jsou skvělé postavičky, která každá má charakter. Neopomenu samozřejmě i skvělého Knížu Ignora. A některé příběhy jsou nezapomenutelné. Třeba Zlatý slavík v kleci. Dost možná snad nejlepší díl. Hudba je pěkná, animace taky. Zkrátka jen zamrzí ten otravný stereotyp v druhé poloviny seriálu. Toho se Kačeři vyvarovali dobře. I přesto jsou samozřejmě Gumídci senzační seriál pro děti. První tři řady i pro dospělé. "Říkejte si, co chcete! Gumídci by neměli létat!" (88 %) ()

-soch- 

všechny recenze uživatele

Rozhodne jedna z Disneyho seriálových klasík 80. rokov. I keď mňa si niektoré epizódy nezískali, je to celkom v pohode. Občas mi to pripomína Šmolkov a ich dobrodružstvá. Na Slovensku k tomuto seriálu vyrobili dabing začiatkom 90. rokov v Redakcii prevzatých programov na Kolibe. V hlavných úlohách, v slovenskom znení: ZITA FURKOVÁ, PETER KRAJČOVIČ a IVAN ROMANČÍK. Réžia slovenských dialógov: JULIANA ĎURIŠOVÁ ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Majstrštyk Walta Disneye. Z nostalgie zhlédnuty teď ve 30 letech všechny řady... klidně si klepejte na čelo, ale je to prostě láska. Tehdy i teď. Je to nápadité. Má to šmrnc a grády. Přitom si to udržuje svoji pohádkovost. Vidíme razantní rozdíl mezi gumídky s Klárou, Kryštofem a králem jako zástupci dobra a zlem v podání kníže Ignora se Stoupou a dalšími tupouny. Labyrint podzemních chodbiček v Gumdolí skrývá nejen gumvědnou knihu plnou kouzel a rad, ale spoustu dalšího. Projdeme různé krajiny, poznámé rozličné vynálezy, uvidíme jak Babča vaří hopsinkovou štávu, prohlédneme několik hradů a vyřešíme spoustu nesnází a trablí. Úvodní znělka mi vždy vykouzlí přitroublý úsměv na tváři. Gumídkům se těžko odolává. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (8)

  • Princezna Klára (v originále Calla) je pojmenovaná po dceři prezidenta NBC Brandona Tartikoffa. (HappySmile)
  • Křeslo, ve kterém sedává Brůča (Bill Scott), má tvar Disneyho loga Mickeyho hlavy. (Mr.curry)
  • Bylo natočeno celkem 95 epizod, které daly dohromady 65 dílů. 30 dílů je totiž složeno ze dvou epizod. V České republice bylo do konce roku 2010 odvysíláno 81 epizod v 52 dílech, v únoru 2011 pak TV Barrandov v pořadu Animáček odvysílala i zbylých 13 dílů, zahrnujících 14 epizod. (max21)

Reklama

Reklama