Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh seriálu se odehrává na vzdálené planetě Luminaire, kde se probíhá boj o nadvládu nad kouzelným krystalem mezi vzpurnou transformovanými kostlivci a skupinou Legion Of Light prince Lightstara. Krystal je pro obě strany důležitým zdrojem energie, pro planetu jako takovou je ale nepostradatelný. Vůdce padouchů Baron Dark se o jeho krádež a nadvládu s částečným úspěchem v minulosti již pokusil. Podařilo se mu získat polovinu krystalu, tu, která má moc učinit z něj živoucího kostlivce a vložit mu do rukou magickou schopnost přeměny živých tvorů v sobě rovné, chodící kostlivce, jeho vlastní hordu kostlivců na slovo poslušných. Zbývající polovina krystalu zůstává v rukou prince Lightstara a jeho nejvěrnějších přátel Grimskulla, ovládajícího schopnost transformace v neživé monstrum schopné cestovat skrze stíny z místa na místo, a půvabné Talyn se schopností létání. V jednotlivých epizodách je skupina vystavena podlým, mnohdy až zákeřným pokusům Barona Darka o získání druhé poloviny krystalu za účelem bezmezného ovládnutí celé planety. Jejich největší zbraní je magická schopnost zbývající poloviny krystalu a neopominutelná pomoc věrného strýčka Ursaka, s nímž táhnou proti rozrůstajícím se hordám chodících skeletonů. (Conspi)

(více)

Recenze (2)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Kult môjho detstva, ktorý u nás bežal pod názvom Kostlivci. Rozdelený kryštál jedných zmení na mocných hrdinov, druhých na slizkých kostlivcov. Akcia, skvelá atmosféra, strašidelní kostlivci a kopa zábavy! Long live childhood memories. ()

Israha 

všechny recenze uživatele

Asi tři díly jsem kdysi před lety viděl jako dítě v televizi, Kostrouni mě však dokázali velmi dobře zabavit i coby dospělého diváka. Devadesátkové animáky měly svůj nezaměnitelný styl, málo platné. Tahle kratičká série je hodně akční, vizuálně atraktivní, zábavně kombinující sci-fi a fantasy prvky, má nabušený soundtrack, správně kýčovité klaďase a na jednu stranu docela hrozivé, na druhou stranu vtipně černohumorné záporáky. Na plný počet to není jen kvůli až přílišné epizodičnosti, přeci jen na prostoru pouhých 13 dílů bych si představoval trochu větší snahu o nějakou propracovanější kontinuitu (ta se objevuje asi v cca čtyřech posledních epizodách....škoda, že se v tomto duchu série nenesla celá). ()

Reklama

Reklama