Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

Acrobat 

všechny recenze uživatele

Splinter na mňa vždy krivo pozrie, keď z okna čumím ako idú všetci piati do akcie. O geniálnej hudbe ktorá ich sprevádza netušia a ja si s posmechom spievam do vyčerpania Teenage mutant ninja turtles. Mám ich rád, ale ku mne sa nepriblížia, vedia že moje dve Beretty by narobili paseku z ich ázijských náradí. Nie preto, že som šikovný, ale som po smrti. A zbrane moje zbrane pochádzajú z rituálu a sú pomazané krizmou. Dristy, ktoré sa valia na nás z našich komerčných staníc sú na neudržanie a som zvedavý, ktorú z hlásateľok sí tí korytnačí muži vezmú. Panický strach z mozgu mávam, Technodrom vysvetľujem Francúzovi, nie Velodrome je názov štadiónu v Marseille. Zelené šialenstvo pretrváva stále. Aj v telke pre chlapov. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Nostalgie zde jistě hraje roli. Ale na rozdíl od Strážců vesmíru se dnes nestydím říct, že jsem to sledoval. (Ne, nemyslím to tak, že Strážci vesmíru sledovali Želvy Ninja a nechtějí to přiznat.) Těmhle želvám, tak jak si to pamatuju, totiž nechybělo napětí, humor, snad trochu i logika .......................................... Mimochodem já byl Raffaello a brácha Leonardo. :) ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších "pohádek" mého dětství. Sledoval jsem to jak v TV tak každou chvíli na VHS. Ješte teď mám dvě VHS zachovalé a když přijede na návštěvu můj malinkej bratránek, je tohle vynikající volba před spaním. Trhač byl super záporák. ale musím se přiznat, že nejhorší postavou je Tříska, toho sem v lásce nikdy neměl... :-/ ()

Tamdydam

všechny recenze uživatele

Jeden z těch seriálů, které jsem coby děcko miloval. Možná už jen proto, že ho naši nenáviděli ( Želvy Ninja nebyli zkrátka tak roztomilí, jako Krteček, nebo Ferda Mravenec ). No... po částečném shlédnutí jednoho dílu s odstupem asi osmnácti let už těžko pochopit, že jsem něco tak primitivního miloval:-) A dokážu si i představit, že jakožto rodič bych už nejspíš zaujal podobné stanovisko, jako kdysi ti mí. Ale budu si asi muset přiznat, že většina dospělých zkrátka jisté hodnoty ( které tento seriál nesporně má ) nedokáže docenit ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

radioaktivní vlna adaptace comixových ninja želviček, se přes nás přehnala někdy na začátku 90tých let v krásné to době intelektuální dekomprese, kdy se po sídlištích honili pošuci s nunčakama a kultem se stávaly prvotřídní magořiny a béčka toho nejtěžšího kalibru (http://www.csfd.cz/film/15294-commando/). Atmosféra kanálu, zmutované želvy, sensei Tříska, prima dvojka Rocksteady a Beebop, Trhač...to se na nás prostě muselo podepsat (dodnes mám za to, že v kanále je docela pěkně) No ale byly to zlatý časy. btw. Michelangelo ()

Galerie (6)

Zajímavosti (29)

  • V původním komiksu nosí všechny čtyři nindža-želvy červené pásky přes oči a hnědé chrániče loktů a kolen. Navenek se vzájemně odlišují pouze rozdílnými zbraněmi. (Poker_Face)
  • Britové – a nejen oni – znají seriál pod názvem „Teenage Mutant Hero Turtles“, protože slovo „Ninja“ je údajně příliš násilné. (Zdroj: metro.co.uk) (JORDY)

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama