Reklama

Reklama

Želvy Ninja

(seriál)
  • USA Teenage Mutant Ninja Turtles (více)
USA, (1987–1996), 73 h 57 min (Minutáž: 21–47 min)

Tvůrci:

David Wise

Předloha:

Kevin Eastman (komiks), Peter Laird (komiks)
(další profese)

Série(10) / Epizody(192)

Želvy Ninja – kdo by je neznal? ovládají bojová umění a zachraňují celý svět! Leonardo, Donatello, Michelangelo a Rafael jsou nejsenzačnější želvy na světě, které statečně bojují se svým úhlavním nepřítelem Krangem a jeho pravou rukou Trhačem. Mají jen jednu slabost – pizzu. (oficiální text distributora)

Recenze (361)

T2 

všechny recenze uživatele

Fenomén konca 80.rokov v podobe ninja korytnačiek bol jediný väčší konkurent pre rozprávky od Walt Disney. Leonardo s mečmi bol najobľúbenejší ale aj ostatný ako Michaelangelo s palicou, Donatello s nindžákmi a Raphaelo s nožmi mali čo do seba, vedení pod majstrom Splinterom a za pomoci reportérky April O Neill a proti ním neúprosní Shredder a Krang. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Hnusný ančovičky, blééé:) Michelangelo rulez:)) A o April, idolu chlapeckých srdcí, se snad nemá cenu ani zmiňovat;-) Mělo to i skvělý dabing - přece jen "klan Chodidlo" v hrané verzi nějak kazil atmosféru...:) ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Čtveřice zmutovaných, fosforově zelených a po umělcích pojmenovaných želv, které umí parádně kung-fu. K nim jedna krysa (rovněž zmutovaná), sexy reportérka (nezmutovaná), tuny pizzy (převážně nezmutované) a proti nim hromady mutantů (zmutovaných) a zlounů (povětšinou zmutovaných). To vše odehrávající se v New Yorku a pod ním. Neuvěřitelná slátanina, která však pro jednu generaci znamenala kult a důvod proč být každý úterní podvečer před televizí "stůj co stůj". Nostalgie sice v tomto případě působí mohutně, ale jisté guilty pleasure kvality i zábavnost želvákům upřít nelze ani po letech. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Znáte něco lepšího a kultovnějšího než tohle? Dneska možná jo, ale ve školce tim žili všichni a ať si řiká kdo chce co chce nejvíc cool je stejně Donatello. ()

Dragoni 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem na tomto seriálu vyrůstal a také se díky tomuto kultovnímu seriálu začal zajímat o bojová umění. Tento seriálek si snad zamiluje každé dítě. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Teenage Mutant Ninja Turtles, názov, ktorý zostane uchovaný v mojej mysli dúfam až do smrti. Nezabudnuteľní Donatello, Michealangelo, Leonardo a Raffaelo, s ktorých ja som chcel byť vždy Raffa! ;-)) 80%. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Já jsem byl Michelangelo a právě díky němu ještě miluju pizzu a banány :) Jo a taky dělám kraviny jako on. To mi zůstalo :) ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Odhlédnu-li od toho, že stejně jako pro mnoho dalších to byl jeden ze seriálů mého dětství, pak se jedná o seriál pro děti, kterému jeho bohatě využitý scénáristický potenciál kazí velmi průměrná animace. Ale komu to tehdy vadilo? PS: Na ty hnusný Turtles žvejkačky padly tenkrát všechny moje úspory a ty hodinky, co jsem za ně dostal, přestaly stejně po pár týdnech fungovat. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase po X letech viděl pár dílů a vzpomněl si na tu moji závislost na tomto seriálu. Nejraději jsem měl Rafaela s těma vidličkama a červenou maskou a takovým zvláštním způsobem se mi líbil i Trhač s tím svým svým plechovým outfitem..:-)) No a taky mě fascinoval mluvící mozek Krang... Když se na to dívám dnešníma očima, tak musím uznat, že zase taková bomba to není. Tehdy to působilo jako zjevení proto, že nic podobného u nás předtím neběželo. Dnešní televize je plná animovaných akčních seriálů. Vlastně je to takový hezký nápad, jak přilákat puberťáka k televizi - co jej může přitahovat víc než mix bojových umění, sci-fi, kreslená forma a fůra humoru? Nejde ani tak o animaci, spíš mi dnes vadí ty neskutečně primitivní akce, dialogy a kupa nelogičností. Nemám rád, když se něco nadhodnocuje z nostalgie, tenhle seriál prostě na víc než 3* nemá (i když bych si asi jako 13letý pěkně vynadal...) ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Donatelo, Leonardo, Michelangelo, Raffaelo, Tříska, April, Irma, Trhač, Krang, Rocksteady, Beebop, kanál, Technodrom, Channel 6, pizza = symboly tohoto animovaného seriálu... některé díly velice dobré - akční, fajn jsou jak záporňáci, tak i kladní hrdinové = 4* ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Velmi oblíbený bojový seriál vhodný pro kluky ve věku 8-12 let. Nezapomenutelná čtyřka "renesančních umělců" se vryla do paměti snad každému, kdo tento seriál sledoval. Nekonečná vřava bitvy a stále nové a nápadité zápletky jsou velmi poutavé. Mě zůstaly v paměti především typické neměnné trojice (jméno, barva želvy a její zbraň). Zkusím si tu osvěžit paměť :) Donatello - fialová - hůl, Rafaelo - červená - "trojbodce", Michaelangelo - oranžová - nunčaky? :-D, Leonardo - modrá - meč. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších seriálů, jako dítě jsem to miloval, každý ve škole jsme měli svojí roli, já měl Raffaela. (( :: ani nevím proč, ale byl jsem na to hrdý ()

Související novinky

Želví ninjové se dočkají rebootu

Želví ninjové se dočkají rebootu

02.07.2020

Želvy Ninja už se za ty roky dočkaly tolika rebootů, že by další verze klidně mohla vyprávět o čtveřici stárnoucích želv, co místo karate cvičí jógu a prochází si krizí středního věku. Naštěstí to… (více)

Reklama

Reklama