Reklama

Reklama

Kamčatka

(festivalový název)

Obsahy(1)

Vše začíná státním převratem v Argentině roku 1976. Veškerá nevole je potlačována, obhájce lidských práv David Vincent (Ricardo Darín) s manželkou a dvěma syny Harrym (Matías Del Pozo) a Simonem (Milton De La Canal) je donucen pod tíhou událostí uniknout před policií do opuštěného letního domu, kde se s novou identitou snaží vést „normální" život.
Film je natočen z pohledu desetiletého Harryho a poukazuje především na nejistotu a stresovost rodinné situace. (Ajay)

(více)

Recenze (3)

sochoking 

všechny recenze uživatele

Kamčatka sa ma absolútne ničím nedotkla. Taká suchá rodinná politická dráma... Zrejme najhoršia možná kombinácia, aká môže byť. Neviem, kto zdrhal pred kým a kto bol naopak v pohode a nemusel zdrhať... Na začiatku filmu sa zdalo, že celá rodina začne budovať nejaký bunker pod zemou a tá myšlienka sa mi začala ľúbiť, ale to som si očividne sám premakával scenár. Samozrejme sa nič nedialo. A nič nedialo až do konca filmu! ()

MrD 

všechny recenze uživatele

Jde o komorní příběh odehrávající se v ústraní mezi několika málo postavami, v rodinné atmosféře. O těch lumpárnách v oficiálním popisku bych trochu polemizoval, Harry byl od začátku hodně uvědomělý a starostlivý. Film je kouzelný ve vykreslení harmonického vztahu rodičů Harryho na pozadí situace, ve vykreslení duševních pochodů, které se v Harrym dějí, tu a tam vám nějaká drobnost vykouzlí úsměv na tváři, a nelze nevzpomenout Houdiniho, mistra útěků, a opravdu velmi dospělý způsob, jakým se s ním Harry rozloučil. ()

Reklama

Reklama