Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Justice League, ke které se připojili John Constantine a jeho milenka Zatanna, plánuje protiútok na Darkseida. Netuší však, že jsou skrze Cyborga sledováni. Tým se nakonec vypraví do Darkseidovi domoviny – na planetu Apokolips, zatímco Teen Titans zůstávají na Zemi, aby ji ochraňovali. (Mr.Baboon)

Recenze (37)

pepo 

všechny recenze uživatele

20 minut deja a vyse hodina epickych akcnych scen. Vacsinou by som sa na to nestazoval, ale je toho vela. A pritom to je najlepsie v malych momentoch. Ako napr. Vztah Batmana so synom, telefonat Lois s Clarkom prip. ked si Harley pri masakrovani spieva "Ked si stastny, rozbijaj hlavy kladivom". A Luthorova hlaska "Na HR nebudu mat radost" po rozpraseni jeho poskokov nema chybu. Je to dobre, ale v tomto univerze su omnoho vypecenejsie kusky. 7/10 P.S. opat sa naplno ukazuje mimoznost Reevesa ako Constantina. Ta postava ma obrovsky potencial. ()

2Pac 

všechny recenze uživatele

Pokial clovek nie je uplne zorientovany v DC universe, trochu potrva, pokial sa zorientuje...druha polovica filmu vsak fici na plne gule... ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

S tých všetkých 15tich filmov, na ktoré Apokolips War nadväzuje sa aspoň pre mňa jedná o jeden sa najlepších filmov. A po Flashpoit Paradox druhá najlepšia liga. Bavil ma príbeh, ktorý bol až prekvapivo drsný, perfektne temný, epický, ale zároveň ponúkol aj perfektné postavy, aj keď väčšinu v inom svetle, kedže im Darkseid poriadne natrhol anály. A to, povedal by som, je na tom to najlepšie. Superman, Batman, Wonderka či iné známe postavy tu nehrajú až tak hlavnú rolu (tu si kradne pre seba perfektný John Constantine), no aj tak každá postava dostane svoj zaslúžený priestor a okrem epických scén, dôjde aj na tie menšie (Batmanov vzťah zo synom, Superman a Lois), ktoré perfektne funguje. Do toho všetkého si prirátajte aj tradične dobru hudbu od tradične dobrého Frederika Wiedemana. 95% - 5* ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Konečne koniec. Apokalips War je presne taký ako väčšina filmov v kontinuite začínajúcej v Justice League: War. Je to brutálne prepostavované (má to možno aj 50 postáv) a v podstate žiadna tam nemá adekvátny priestor. A čo je ešte horšie miesto príbehu sa film vyžíva v generickej akcii. Ak mala takto vyzerať Snyderova JL2, tak chvalabohu že k ničom nedôjde. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Konečně pořádný animák, kde je člověk napjatý od začátku až do konce. Naši hrdinové se opět střetávají s Darkseidem, který JL rozmetá na prach. Zbytky z nich se tedy musí dát dohromady a udeřit zpět. Nemají to ale snadné, a proto jim musí pomoct i Suicide Squad. Dost mě překvapilo, že je tu Constantine jako hlavní postava a jak moc je vlastně silný. Objeví se tu většina známých postav a dost jich zemře. V něčem to trochu připomíná Flashpoint. Závěr je fakt super. "Vyhul si, sráči." ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Za mě rozhodně trochu nuda. Všichni tam házej vostrý držky, semtam něco předvedou a postavy a jejich dialogy mě moc nebraly. ()

Caszidy 

všechny recenze uživatele

Krásně syrové a surové, přinášející výborné vykreslení několika (z toho přehršle) postav, samozřejmě v čele s Constantinem. Animace ve své podstatě standardní, neurazí, nenadchne. Bohužel k absolutnímu hodnocení a vlastně i potvrzení samotného vyznění snímku a jeho příběhu, chybí odvaha autorů a studia k razantnímu řezu. SPOILERPokud v celém snímku umírají postavy, přeživší postavy jsou nuceny žít s vědomím toho, že jejich chyby stály životy nejen jejich blízké, ale i miliony jim neznámých lidí a autoři se snaží, aby to na vás co nejvíc zapůsobilo, tak závěrečné "deus ex machina" přepsání reality Flashem (pokolikáté už podobný zásah sledujeme?) logicky vymaže i vaše silné dojmy z vyznění příběhu a po skvělém animáku zbyde spíše jen hořkosladká pachuť. Konec SPOILERu ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je fajn, že je to krvavé a takové celkově dospěllejší, ale jinak je to hrozná pakárna... Celé to působí jako grafomanský výplod schizofrenika na steroidech.. ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Zdálo by se, že jde o the best of the best DC animáků. Eh, ani omylem, přátelé. Je to sice drsné (až moc, tohle není Vertigo víme?), krvavé a vyváženě nahláškované (King Shark je žralok), narvané spoustou postav, o kterých většina diváků nebude míti ani šajna, páč u nás přece DC moc nevalí, že? Ne. To není ten problém. Problém jest v tom, že na konci se člověk jako já, ironicky uchechtne ve smyslu....jasně, máme tu tuny utrpení, zmaru, smrti a apokalyptické destrukce megalomanských rozměrů, ale k čemu to všechno? když to nakonec opět(! zhruba posl.6 let u DC téměř na denním pořádku) vymažeme, tudíž se v podstatě nic hrozného nastalo. Cynik by mohl říci, že takovýto dějový spektákl, je tudíž k ničemu, protože se vlastně nestal. Heh. Příště až zase budete hráti na tuto notu, nechte je už konečně laskavě řešiti následky až do hořkého konce. A bez Flashe a jeho pointů. Byť za ten comicsový může někdo zcela jiný, jak znalci vědí. Všechny ty změny realit, restarty DCU každé 2 roky, jsou už k smíchu. K čemu mi je hrdinská, dojemná a jiná smrt jakékoli postavy v tomto filmu, když se prostě...nic nestalo? Asi tak. Když má byti svět rozflákaný, tak ať je aspoň jednou, rozflákaný na pořád. Tady se ani nikdo nedostal k tomu, aby se ten problém s planetou začal řešit a už je tu běh s časem. Škoda. Nechci zníti negativně proti DCUM, ale není mi líto, že už končí. Byla to občas dobrá jízda, někdy výborná, ale já dám raději přednost orig. filmům od Bruce Timma a spol., které spadají do Timmverse (Batman, Superman, Batman Beyond a JL TAS)... viz JL vs Fatal Five. Nepotřebují, krev, násilí, sprostá slova (až na 1 či 2 vyjímky) a přesto si zachovávají to, co pro mě znamená DC. Takovéto filmy, jako tento a jiné z DCUM, by měli dělati hrané! U kreslených to nepotřebuji. P.s. ten nesmyslný podtitul dark, je kapitolou, samu pro sebe, když jsou zde snad všechny týmy (byť ne v kompletní sestavě) z DCU. ()

JasonCZ 

všechny recenze uživatele

"Suck it, bitches!" Tohle bylo nejtemnejsi a nejdrsnejsi anime od DC Comics.. Scena na planetě OA byla drsná, stejně jako celej film. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Za poslední dobu určitě nejlepší DC animovaný film, vlastně jeden z nejlepších vůbec z dosavadních (jestli se nemýlím tak) 15. Temný, svižný, plný postav z předchozích filmů a bonusem je to, že to není pro děti. K dokonalosti tomu něco chybělo, ale opravdu jen málo. Vlastně ani nevím, co by to mělo být, možná jsem byl rozmlsaný animovanou verzí Mortal Kombat, kterou jsem viděl o pár dnů dříve, která mi přišla ještě o špetku lepší. Jinak ale silné 4 hvězdičky. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Z pohledu někoho, kdo zná DCU jen z kinocelovečeráků, ze kterých si navíc utahuje, působí tento film jako odpověď na marvelácké Avengers Endgame. Nebudu pátrat po tom, kdo od koho opisoval, protože je mi to vcelku jedno. Máme tady všechny komixáky z DC o kterých jsem slyšel a kteří společně!!! čelí hrozbě Darkseida, který je, nebo se aspoň vydává za boha... . Hrdinové dostávají těžce na prdel, spousta z nich umře...opravdu je tam těch podobností s marveláckou endřežbou hromada. Včetně toho, že nakonec se to vše "vyřeší" podobně " haha elegantně", jako v Endgame. ALE...na animovaný seriál, je to překvapivě epic a kdybych byl fanda DC, nejspíš bych si učurával ze scén, kde si dává přes držku Lois Lane a Harley Quinn, kde John Constantine vyfakuje Kapitána Bumeranga, Superman se změní v megapotvoru a Wonder Woman se pustí do bitky s démonem Etriganem...prostě je to opravdu dobrá zábava. Je hodně smutný, že potenciál DC postav odkrývají spíš animáky. Snad se podaří na WW, Aquamana a Shazama navázat a dočkáme se podobně nahláškovaného živáku. Jednoznačné pozitivum je John Constantine, kterého bych ve společnosti Batmana, Supermana, Green lanternů a všech dalších, na klíčovou postavu netipoval. Ocenil bych scénář, ve kterém to schytala většina postav, ale vzhledem ktomu, že ...deux machine... v komixech vlastně nikdo neumírá, tak to neudělám. Vlastně mi to připomělo, jak moc nesmyslný ten komixový koncept je. Postavy se superschopnostmi soupeří s jinými postavami se superschopnostmi, občas se dají dohromady, občas ty schopnosti ztratí, ale stejně nikdy neumřou a když jo, tak se to nějak zresetuje a jede se odznova. To je dramatický oblouk jako prase. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nejlepší animák podle komiksu za posledním minimálně 5 let. Škoda, že Trigon nedostal více prostoru ani Zatanna nic nepředvedla, ale potěšily postavy z Suicide Squad. Mínus za konec Flashe nesnáším tak, že bych radši nechal ten temný konec s tím, že by se na to dalo navázat. Jo a jinak není zde potitulková scéna. ()

Zek 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla parádní akční jízda od začátku do konce. Vůbec jsem se nenudil. Dokonce bych dokázal tvrdit, že jako hraný film, by to mohlo nakopat zadek Marvelu a Avengers. ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

DC prostě ty animáky umí. Tohle je jeden z nejlepších animáků co udělaly. Asi největším problémem je zde znalost komiksových postav od DC. Bez znalosti je to náročné na sledování. Ale pokud toto zvládnete, tak vás čeká velká jízda. Hodně akce, krve, skvělých hlášek, a obrovský důkaz toho, že svět potřebuje další film s Johnem Constantinem. Je to hodně moc dobré a měli byste se na to kouknout. A díky konci se těším na to co přijde. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

EPICKÉ ZAKONČENÍ! Ano jsou tady klišé momenty, ale nahrazuje to skvělá dávka humoru a zapamatovatelné momenty. Je to asi nejbrutálnější komiksový animovaný film co jsem viděl, až jsem byl tou brutalitou šokován. Lehké zklamání ze strany Darkseida, který na mě neudělal moc velký dojem, i přesto si získal můj respekt. Škoda že se zbavili pár postav mimo záběr, byl jsem z toho zklamaný. ALE....... ty nezapomenutelné momenty stojí za to. Constantine zachrání Wonder Woman, z toho jsem měl husinu. Vtipná Harley Quinn, poslední rozhovor Lois s Clarkem, a to nejlepší....... SUPERMAN! Jeho návrat na scénu ve mě vyvolal tolik emocí, že se ze mě na tu chvíli stal malý kluk, úžasný pocit. Nejlepší postava pro mě Constantine, doufám že se objeví i ve filmech. Celkové hodnocení 4,5, šel bych na 4, ale finále to zvedá na 5. SPOKOJENOST :) ()

dragon94 

všechny recenze uživatele

Apokolips War je závěrečným filmem animovaného DC universa a jako takový uzavírá příběh spousty postav. A daří se mu to nad očekávání dobře. Docela jsem se divil jak se tvůrcům podařilo dát téměř každé postavě nějaký moment, kde by mohla zazářit, a zároveň rozjet a ukočírovat takovýto devastující příběh. Zvládnout něco tak velkého na ploše 90 minut, aby to nepůsobilo příliš přeplácaně nebo naopak příliš plytce, musel být opravdu tvrdý oříšek. Naštěstí se to tvůrcům povedlo na výbornou a tak si můžeme užít animák plný skvělých momentů, slušně zvládnuté akce a dokonce i s několika silnými emočními scénami. A ačkoli nejsem fanouškem podobných příběhů a zakončení, tak musím říct, že jsem si tento animák velice užil. 5* 91% ()

Související novinky

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama