Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Komisař David Licata (Vittorio Mezzogiorno) je postřelen. Hned po zotavení dostává úkol najít Tana Cariddyho (Remo Girone). S pomocí soudkyně Silvie Contiové (Patricia Millardet) chtějí dostat nové vedení mafie. Nový loutkář, šéf mafie, „řezník“ (Pierre Mondy) spolupracuje s turkem Parbem (Jiří Růžička), /jeho pravá ruka (Martin Dejdar) a služka (Helena Růžičková), spojka v Praze (Jan teplý st.)/. Vyšetřování nás dostává do Prahy a do koncentračního tábora v Heidelbergu, kde se komisař Licata setkává s bankéřem Štefanem Litvakem (Rudolf Hrušínský st.) a kde následně umírá. Soudkyně Contiová je opět sama a Tano Cariddy spolu se svojí sestrou odjíždí pryč. (engii)

(více)

Recenze (26)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No podle mého názoru je to pořád v pohodě obdobně jako pátá série tak i šestá si drží pořád velmi slušný standart. dokonce je zde i Česká stopa skoro by se bez nadsázky dalo říct, že se tahle série klidně mohla jmenovat Chobotnice 6 všechny stopy vedou do Prahy! Ano už je tomu tak matičky stověžaté si tu užijeme více než dost a dokonce v závěru série zjistíme, že v pozadí všeho jakož to největší zlosyn ze všech je Rudolf Hrušínský který mimochodem svůj part zvládnul naprosto excelentně. Objeví se i jiní Čeští herci jako Beneš, Dejdar a další. Po mírně optimistickém konci páté série tu jde opět všechno do sraček. hlavní hrdina má pro jistotu už od prvního dílu kulku v hlavě která ho sice nezabije okamžitě, ale je nasnadě, že dříve nebo později to schytá to jenom aby jsme počítali s tím jak to celý skončí. No a ti na který se nedostalo v předchozích sériích si můžou být jistí, že tentokrát to opravdu schytají. Každopádně byť už to dějově nijak extra nepřekvapí, tak mě to pořád bavilo dost na to abych tomu švihnul ty standartní 4*. I když už tu jsou série 5 a 6 hůře hodnocené než 1,2,3,4 tak podle mě ten rozdíl v kvalitě určitě až tak markantní není. Této řadě dávám 75% ()

LiVentura 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kdepak je ta stará krimiškola komisaře Cattaniho.....? Avšak přes vše je to asi nejlepší série od smrti Cattaniho i s našimi herci a jejich nemalým přičiněním... politické čachry, výpomoc banky v Praze aj... ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přidat ˇbéčkové české herce (vyjma R. Hrušínského st.) do mafiánské chobotnice byl možná dobrý nápad, ovšem jedna věc se tvůrcům moc nedaří. Tano Carridi byl odjakživa muž nad věcí, nedotknutelný, jenže teď z něj dělají zkrachovalce, který hraje druhé housle - chyba. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od smrti Cattaniho to jde s chobotnicí z kopce. Pátá série ještě šla, ale šestá je opravdu slabá. Sice potěší Praha, ale člověk se musí zasmát, když vidí kudy vedly některé trasy, pěkně na přeskáčku, jen aby byly vidět památky. Konec hlavního hrdiny také není zrovna nejlepší a mrzelo mě, že Rudolf Hrušínský nedostal větší prostor. Jinak co se týče děje, tak jedinou kvalitní stálicí je Tano, ale jinak je to jen natahování příběhu a překombinovaná zápletka. ()

Roman Albach 

všechny recenze uživatele

Nebylo to zlé, ale ani výtečné. Velká škoda, že Rudolf Hrušínský nestihl svoji postavu synchronizovat do češtiny. Dabing jeho syna byl pro mě šíleně rušivý :-( ()

Yarwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šestá série nás přivádí do Prahy a spolupráce s tehdejší československou televizí přivádí na obrazovky i české herce, které byste zde nečekali. V šesti dílech svádí boj mezi sebou tři strany - na jedné řezník Breno, který se ujímá vedení mafie, na druhé Ribeira, který se mu chce pomstít za vraždu své matky a sourozenců, a na třetí policie, kde kromě známé dvojice Dejv Licata a Sylvie Contiová nakonec zakotví (nedobrovolně) i starý známý Tano Carridi. Šťavnatá kombinace výrazných charakterů roztáčí kolo, které se zastaví až na samotném konci, na kterém ani ti, kteří přežijí, nezůstanou bez bolestivých šrámů. Po čtvrté a páté sérii pro mě představuje šestá bronzový stupínek na vítězné bedně nejlepších detektivních seriálů. ()

Al44... 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zde již dle mého nastává mírný úpadek série. Sice se s Chobotnicí tentokrát podíváme do Afriky, Turecka a dokonce i do Prahy, ale celkový výsledek je takový nijaký. Příběh je už cítit několikanásobnou recyklací. Hlavní záporné postavy již nejsou tak ďábelští jako dříve (působí značně unaveným dojmem). Přítomnost českých herců (kromě R. Hrušínského) působí spíše úsměvně. Stále samozřejmě přetrvává perfektní návaznost na předchozí série (stejní herci) + skvělý hudební doprovod. ()

topi80 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tady už přecejenom půjdu s hodnocením o jednu hvězdičku dolů. Oceňuji skvěle rozehranou partii a záporáky (anebo to nejsou vždy jen záporáci?) poněkud jiného druhu (místo přemýšlivých mafiánských bossů hovořících v jinotajích tady máme řezníka v pravém i přeneseném slova smyslu), ale jak se blížíme k vyřešení, postavy se začínají chovat nelogicky a konec šesté série tím dost trpí. Na dabing Elišky Balzerové, která pro tuto sérii nahradila Zlatu Adamovskou, se mi taky nepodařilo zvyknout. Moc tomu nepomohlo ani to, že finální záporák nám zde kromě jedné minuty v prvním dílu vlastně nějak nefiguroval a teprve ke konci jsme ho tak měli začít vnímat. ()

Borki 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Šieste pokračovanie nezabudnuteľného seriálu talianskej televíznej produkcie o mafii ktoré obsadením menšej českej hereckej zostavy do niekoľkých síce len vedľajších úloh a zaradením časti dejovej línie do prostredia Prahy opäť mierne zvýšilo záujem predovšetkým medzi českými a nepochybne aj slovenskými divákmi. Návrat k nacisticko-židovskej problematike a spomienky na nástrahy a hrôzy koncentračných táborov ktoré v tomto prípade predstavujú základ síce nie dejovej ale predovšetkým ideovej líne šiestej série považujem za mierny odklon od pôvodnej a základnej ideológie seriálu. Osud hlavného hrdinu, ktorého dni sú v dôsledku smrteľného zranenia útokom najatého vraha zrátané, divákovi až príliš priamo už v úvode seriálu naservírovaný je síce prejavom určitého druhu tvorcovskej kreativity ale zároveň prvkom znižujúcim napätie a očakávanie diváka ako to nakoniec dopadne. Čiste z laického pohľadu človeka neštudovaného v oblasti neurochirurgie považujem občasný prejav určitých príznakov (ako sú v tomto prípade bolesť, strata koordinácie, poruchy videnia) smrteľného zranenia a prítomnosti guľky v Licatovej hlave, ktorú nebolo možné odstrániť, za mierny lapsus pretože sa domnievam že následky poranenia hlavy, prípadne niektorých mozgových centier majú trvalý priebeh a neprejavujú sa len občas alebo za určitých okolností ako tomu bolo v Licatovom prípade. Veľkým paradoxom v hereckom obsadení tejto série je stretnutie dvoch hercov, Vittoria Mezzogiorna ako predstaviteľa hlavného hrdinu Davide Licatu a českého herca Rudolfa Hrušinského st. alias Stefana Litvaka ako vysokého finančného magnáta židovského pôvodu (v skutočnosti nacistického dôstojníka, poručíka Kyriu ktorý sfalšoval svoj skutočný pôvod tým že si vytetoval na ruku číslo jedného zo židov zavraždených v koncentračnom tábore na ktorého prevádzke sa podielal) ktorí obaja do dvoch rokov od natočenia seriálu umreli. O zachovanie pôvodnej úrovne prvých štyroch sérií sa opäť v značnej miere postarala postava Gaetana Cariddiho stvárnená hercom Remom Girone a sprievodná hudba božského Ennia Morriconeho, síce v prípade šiestej série takmer kompletne postavená na hudobnej koncepcii predchádzajúcich štyroch sérií ale vďaka svojej veľkoleposti vždy silne emotívne pôsobiaca a neobohrateľná. Štvrtá hviezdička v mojom hodnotení patrí opäť Českej televízii za dokonalý dabing napriek miernej výtke ktorú by som dal za zmenu v dabingovom obsadení v prípade Patricie Millardet ako súdkyne Silvie Contiovej ktorú dabovala vo všetkých ostatných a aj neskorších sériách Zlata Adamovská s výnimkou tejto šiestej série u ktorej sa tvorcovia českého dabingu rozhodli pre zmenu a nahradili ju v českom znení Eliškou Balzerovou čo z môjho pohľadu značne zmenilo charakter, povahu a celkové vstupovanie tejto postavy v porovnaní s ostatnými sériami. ()

Locksley 

všechny recenze uživatele

Je fajn, když to nějakej vocas prozradí už v obsahu. Zatím nejslabší série. Dialogy a chování některých postav bylo k pousmání. Hlavně mladá vykulená advokátka hrála jako v reklamě na šampony. Aspoň byla hezká. Nejlepší figurou opět Millardetová, která byla tak nějak obyčejně pěkná ženská. ()

sendisis 

všechny recenze uživatele

Kdyby tam nebyli čeští herci, záběry z Prahy a nádherná hudba, tak je to průměrná série pohasínajícího krimiseriálu. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak dojetá i šestá řada a musím říct,že pád je zde cítit oproti skvělé pětce.Ubralo se absolutně na akčních pasážích a urputně jsou zde naprosto hluchá místa a nezajímavá rovina o uneseným dítěti,kdy to jde vše do kytek,protože je to citelný vydírání,který tu má nepochopitelně moc místa.Nebudu říkat kolikrát jsem usnul u jakého dílu,ale první a poslední díl byly dobrý,ale je zde cítit zbytečné natahování děje co to jde.Ani ta Praha tomu moc nedala,ale zase mladej Růžička jako sultán byla frájeřina a Hřušinský tu má tak 8 minut za celou sérii,tak bych zas zrovna neomdléval herectvím.Potěšil ten "šéf" Pierre Mondy v úloze jako velký kápo,Tano opět skvělý a vlastně on jediný dokáže připoutat diváka hned k obrazovce,tím neříkám,že Mezzogiorno v podání Davida špatný.Pletky okolo banky,vyřešené z pětky dva resty,nějaký díly skvělé a některé zas hrozně nudné udělají z šestky jen fakt o malinko lepší průměr.Tak zas za pár na sedmičku a opět si zvykat na dalšího novýho komisaře.Ještě,že ta Contiová je všude. ()

Moraldo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série, kdy jsem si uvědomil, že mi tu už Corrado nechybí... Jedna z nejlepších sérií La Piovry, hned po IV. Italská mafie s kapkou československých porevolučních ksindlů ()

Reklama

Reklama