Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladí manželé Hynek a Pavla Dolejšovi se rozvádějí. Hlavním důvodem je podle všeho Hynkova matka, která se mladým manželům neustále plete do života a Pavle dává jasně najevo své antipatie. Náhle přijde telegram, kterým ohlašuje svůj příjezd Pavlin otec Arnošt Provazník. Pavla mu nechce o rozvodu říci a také Hynek se prchlivého tchána bojí, takže se nabízí jediné řešení - předstírat fungující manželství. Hynek rychle nastěhuje Pavlu zpět do bytu své matky. Rozpačité chování mladých manželů si Arnošt vysvětlí po svém a sám je přivede rozpaků, když jim druhý den věnuje nové auto. Hynek chce říci tchánovi pravdu, ale ten ho vůbec nepustí ke slovu. Situace se ještě víc zkomplikuje v okamžiku, kdy se paní Provazníková svěří šokované dceři, že má její otec milenku a proto se budou rozvádět, takže ona se svou rodinou jsou to jediné, co jí zůstalo. Česká filmová komedie o tom, že všechno zlé je k něčemu dobré. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (96)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Jeden, dva rozvody, tři, čtyři, pět...co na tom záleží. V téhle komedii plné planého mluvení se i Vláďa Menšík pachtí od ničeho k ničemu. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Podle mě nestárnoucí komedie o příliš prudkým tchánovi, kterj má však i vlastní chyby, které si nechce přiznat. I když tu Vladimír Menšík není před kamerou nejvíc, je nejvýraznější postavou filmu. Jeho cholerický výstupy jsou neuvěřitelný. Co na to muselo padnout energie. Oproti ostatních komentujíccíh si myslím, že téma je aktuální. Vždyť rozvody jsou a budou dokud bude existovat instituce manželství. A já bych jen byl rád, kdyby každý manželství, který se rozvede, dostalo stejnou druhou šanci na usmíření, jako tady. Ono totiž hodně často ta druhá manželka vůbec není lepší, než byla ta první. A co se mě týká, nejúžasnější scéna v tomhle filmu je když Blanka Bohdanová křičí na Menšíka, kterej právě rozmlátil tu novou škodovku: "Vy jste úmyslně zničil Hynkův majetek! Já to dám k soudu!" Jo, ještě co se týká toho obsahu filmu tady. Je to už jedním z prvních slov blbost. V samotným filmu se několikrát zmíní, že Hynkova matka se jim právě do života neplete vůbec. Antipatie sice opravdu dává najevo, ale do života se jim neplete. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Snímek, kterému jasně dominuje Vladimír Menšík a jen dokázal, že to byl skutečně Pan Herec. Nebýt jeho tak dám tak hvězdičku, ale on je nezapomenutelný..... ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Mam doslova alergii na Čenskýho a Žilkovou. Jinak tahle komedie neni špatná. Takovej ten normalizační průměr. Navíc Menšík nebo Blanka Bohdanová postavy rodičů zahráli výborně, ale ústřední dvojice je prostě na vodstřel. Hodně slabý 3 hvězdy... ()

sud 

všechny recenze uživatele

V hlavičce filmu je sice snímek označen coby komedie, já bych nebyl tak jednostranný. Na komedii zde bylo dost vážných momentů, na drama zase komediálních. Je to prostě životní příběh, kde se střídají smutné a veselé chvíle. Vynikající Vladimír Menšík v roli cholerického (avšak nijak nesympatického) otce exceluje, ovšem nutno říci, že ani ostatní herci nijak nezaostávají. 70% ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Bodrý a činorodý pokrývač Vladimír Menšík má talent komplikovat věci sobě i svému okolí. A neustále se někomu plete do života. Teď je to mladá manželská dvojice Jan Čenský a Veronika Žilková. Tahle česká komedie je poměrně nevýrazná a jediným lákadlem a hnacím motorem je zkušený Vladimír Menšík. Ani on však tak docela nezachrání tuhle nudnou komedii, která nemá jasné záchytné body a zdolává se jen velmi těžko, protože v té nudě, navíc s podprůměrným scénářem, se vrcholu komediální hory jen stěží dosáhne. 40% ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Komedie ze života se spoustou trefných momentů, kterou však přesto tahá přes laťku průměru hlavně skvělá Laďka Kozderková a jako vždy spolehlivý Vladimír Menšík. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na obdobie, kedy vznikol film, ide o priemernú komédiu, ktorú dvíha svojim majstrovstvom len pán Menšík. Na nedeľné popoludnie ale môže byť. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Přiměřené množství hlášek a velmi dobré herecké obsazení. Ovšem zamaskovat některé křečovité scénáristické pokusy o vtip se nepodařilo. Závěreční scéna korunuje všudepřítomnou snahu po bezduché legraci - Pavla (Veronika Žilková) má nohu v sádře, dítě v ruce a je cca 200 metrů od baráku. Aby ji Hynek dohnal, běží k pomlácené škodovce a přiblíží se k ní autmo... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tohle je druh filmu, který ocení lidé, kteří si něčím podobným prošli nebo jim adekvátně hrozí. Tam je tolik přesných postřehů, dialogů, odpozorovaných situací ze života! Naštvanost žen, jejich nelogické jednání, ale i fanfaronství chlapů... Snaha něčeho v životě dosáhnout, ale jak to zařídit a co obětovat? Nechat si kecat do života matkou, manželkou, sousedkou? Nebo udělat něco, z čeho nic není, snad ani uznání ne, ale jen dobrý pocit? Výborně vedený scénář však žel hapruje v poslední čtvrtině příběhu, kdy dojde k jakémusi předčasnému rozuzlení, a doznění se zbytečně táhne a snaží se ještě o jeden zvrat, což mi přišlo vzhledem k řečenému zbytečné. Herecké výkony vynikající, zvláště postava otce v podání Menšíka je vysoce uvěřitelná, jeho cíle jsou jasné, ale i ostatní hrají velmi dobře, zvláště Žilková mne překvapila svou uměřeností. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Menšík byl určitě vyraznej herec, ale nikdy mě moc tím přehnaným hraním nebavil. Když se k tomu přidá asi nejvíc slizská herecká dvojice Čečenský - Žilková, je vymalováno. A pak už je úplně jedno, jestli je to komedie maskovaném rozvodu, nebo drama o lovu bobrů. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Štěpán Skalský uměl udělat nadčasové snímky. Stejně tak mimo časové dimenze se pohybuje značná část tvorby Vladimíra Menšíka. Tohle je ale úlet, který strašně zestárnul a na rozdíl od předchozích si myslím, že tohle ani Menšík nemohl zachránit. Možná je to ale i tím, že jeho zoufalou snahu něco zahrát degradují otřesné výkony Čenského (s kterým mám problém téměř kdykoliv a kdekoliv) a Žilkové (s tou jsem měl problém zamlada). Takže plusový bod snad jen za tradičně zapšklou Blanku Bohdanovou, ta mě baví. V kontextu jiných filmů z roku 1982(vzpomeňme na první Básníky nebo Třetího prince) tohle prostě patří na smetiště filmových dějin. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Čenský-(Arnošte)....Menšík-(Neříkej mi Arnošte)...Čenský-(Tatínku)...Menšík-(Ani tatínku..Na tvým místě bych se styděl)...........TO JE ROZHOVOR NA KTERÝ NIKDY NEZAPOMENU, JINAK MI TO BYLO V CELKU VOLNÝ. ()

Asgy 

všechny recenze uživatele

Ta druhá hvězdička je jen za Vladimíra Menšíka, nebýt něho, tak by tento film snad ani existovat nemohl. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film se moc nepovedl. Nevím, jak to v životě chodí, ale je možné všechno. Pak se to musí , pravděpodobně, jinak zrežírovat, aby se divák nenudil. ()

Alementina 

všechny recenze uživatele

3,5* jak kdybych se vratila do detstvi, vsechny ty žabomyší války, kdy mít vysokou bylo nadevše, ale řemeslo mělo zlaté dno, promítání dijáků, pořad se někde zedničilo... malokdy se divam na tyhle filmy, mozna proto me tohle prijemne prekvapilo... a nejvic Zilkova, kterou jsem nepoznala, ja jsme uplne zapomnela, jak vypada mlada, ze jsem si celou dobu rikala, jak se ta herecka jenom jmenuje .... pak koukam, ona to byla žilková :) Menšík je geniální! Já si pořád říkám, že on takový prostě musel být, že on to nemohl hrát. ()

Reklama

Reklama