Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladí manželé Hynek a Pavla Dolejšovi se rozvádějí. Hlavním důvodem je podle všeho Hynkova matka, která se mladým manželům neustále plete do života a Pavle dává jasně najevo své antipatie. Náhle přijde telegram, kterým ohlašuje svůj příjezd Pavlin otec Arnošt Provazník. Pavla mu nechce o rozvodu říci a také Hynek se prchlivého tchána bojí, takže se nabízí jediné řešení - předstírat fungující manželství. Hynek rychle nastěhuje Pavlu zpět do bytu své matky. Rozpačité chování mladých manželů si Arnošt vysvětlí po svém a sám je přivede rozpaků, když jim druhý den věnuje nové auto. Hynek chce říci tchánovi pravdu, ale ten ho vůbec nepustí ke slovu. Situace se ještě víc zkomplikuje v okamžiku, kdy se paní Provazníková svěří šokované dceři, že má její otec milenku a proto se budou rozvádět, takže ona se svou rodinou jsou to jediné, co jí zůstalo. Česká filmová komedie o tom, že všechno zlé je k něčemu dobré. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (96)

Alister

všechny recenze uživatele

Ukázkový příklad filmu, jenž dokáže jeden jediný herec svým výkonem vyzvednout do závratných výšin; Vladimír Menšík dokázal transformovat tento film, který disponuje všemi předpoklady pro to, aby se nelíbil, na film, který se velmi líbil. Málokdo z celé plejády historie českých herců by něco takového dokázal, Menšík však ano. Proto je pro mě největším hercem vůbec. Hodnotit však nebudu. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Do komedie to má docela dost daleko. Spíše obraz ze života s méně pravděpodobnou zápletkou, kde jsme se asi měli zasmát. Koukal jsem se ale s chutí. I když dnes už tyto filmy sleduji i hodně kvůli retro atmosféře. Hodnocení bych dal větší, ale z mého hlediska nevýrazný závěr, snímek shodil o level níž. ()

Reklama

tcheque 

všechny recenze uživatele

Zlý zlý zlý film, u kterého vždycky vzteky bublám. Příšerná ubulená Žilková a šílenej buran Menšík, kterýmu bych dala jednu pěstí. Nicméně takhle vybité emoce z filmu (ne proto, že jsem naštvaná, že zase koukám na nějakou věc, kterou jsem v bleděmodrym viděla už dvacetkrát) něco znamenají, ne? Menšík je Pan Herec... (ale snad ten film už neuvidím). ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Podle mě nestárnoucí komedie o příliš prudkým tchánovi, kterj má však i vlastní chyby, které si nechce přiznat. I když tu Vladimír Menšík není před kamerou nejvíc, je nejvýraznější postavou filmu. Jeho cholerický výstupy jsou neuvěřitelný. Co na to muselo padnout energie. Oproti ostatních komentujíccíh si myslím, že téma je aktuální. Vždyť rozvody jsou a budou dokud bude existovat instituce manželství. A já bych jen byl rád, kdyby každý manželství, který se rozvede, dostalo stejnou druhou šanci na usmíření, jako tady. Ono totiž hodně často ta druhá manželka vůbec není lepší, než byla ta první. A co se mě týká, nejúžasnější scéna v tomhle filmu je když Blanka Bohdanová křičí na Menšíka, kterej právě rozmlátil tu novou škodovku: "Vy jste úmyslně zničil Hynkův majetek! Já to dám k soudu!" Jo, ještě co se týká toho obsahu filmu tady. Je to už jedním z prvních slov blbost. V samotným filmu se několikrát zmíní, že Hynkova matka se jim právě do života neplete vůbec. Antipatie sice opravdu dává najevo, ale do života se jim neplete. ()

Pasifae 

všechny recenze uživatele

Jako každý, kdo zplodil mláďata, jsem měla na vybranou - buď je nechám jít jejich vlastní cestou nebo skončím jako svůj vlastní pacient. A i když mě sledování té jejich vlastní cesty stálo hodně vyrvaných vlasů, nelituju. Tenhle film je ukázkou toho, jak to dopadá, když se rodiče míchají do věcí, do kterých jim nic není, ukázkou bohužel dost nezábavnou a nezajímavou. Škoda pro něco takového pana Menšíka a paní Bohdanové. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Dům, kde bydlí Hynek (Jan Čenský), stojí v Praze na Malostranském nábřeží. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)

Reklama

Reklama