Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když ji matka Gladys porodila, dala jí jméno Norma-Jean Bakerová. Jakožto příležitostná herečka žila neuspořádaným životem a o dívenku se ponejvíce starala babička Monroeová. Gladys se navíc pomalu propadala do závislosti na drogách a se svou dcerkou dokázala občas zacházet i velmi hrubě. Neustále jí opakovala, že její otec je slavný muž, jen nesmí prozradit jeho jméno. Když babička zemřela, vše se ještě zhoršilo. Až se jednoho dne Gladys pokusila podpálit dům, kde byla i malá Norma-Jean. Ženu odvezli do ústavu a dívenku do sirotčince. Jeho vedení našlo dívce pěstouny stali se jimi Elsie a Warren Phillipsovi. Když bylo Normě-Jean šestnáct let, usoudila Elsie, že její manžel si rozkvétající dívky všímá až příliš, a rozhodla se proto, že jí najde ženicha. Tím se stal Bucky Blazer, omezený a samolibý mladík, který se sice krásou své ženy chlubil, ale zároveň mu svou přehnanou příchylností a touhou po dítěti šla občas na nervy. Po dvou letech manželství, když jí bylo osmnáct let, ji manžel opustil. Marylin Monroe stála svobodná na prahu života (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Smok odpad!

všechny recenze uživatele

Nie som žiadny ortodoxný volič KDH, ale filmy, ktoré sa snažia idealizovať a vykresľovať ako trpiteľku osobu, ktorá bola p.m.ú.s.n len obyčajnou imrvére naliatou panovačnou radodajkou navyše so silným ťahom na kreditnú kartu svojej obete, urážajú môj vycibrený divácky vkus. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

Nejedná sa o seriál, ale o dvojdielny televízny film v hlavnej úlohe s POPPY MONTGOMERYovou. A túto dezinformáciu (tipujem, že bez toho aby uvedený film vôbec videl, navyše s absolútne nepravdivým dovetkom) uviedol v POPPYinej "biografii" užívateľ Blackberry: "Poppyným veľkým vzorom je nezabudnuteľná herečka Marilyn Monroe. Dokonca v niekoľkých krátkych televíznych seriáloch si zahrala práve jej rolu (Blonde)." --- A tým som chcel podotknúť, že 90% tzv. biografií tu na ČSFD sú bohužiaľ z prsta "vycucané bláboly" bez akejkoľvek faktografickej či aspoň akej - takej štylistickej úrovne. (14.1.2009) ()

pankreminek 

všechny recenze uživatele

Bóóže to zas byla sračka. Já jsem si teda plně vědom toho, že autoři si chtěli životní příběh Marilyn udělat po svém a proto ne jenom, že je to místama hodně nepřesný, ale spoustu událostí si prostě vymysleli. To jsem byl ochotnej tolerovat přesto, ale nechápu proč je to tak pitomý, proč Marilyn řiká svým manželům "taťko"? Z Marilyn tady dělají Lorelei Lee a co mě pobavilo asi nejvíc byl look Poppy Montgomery, který se Marilyn nepodobal ani v nejmenším a hlavně, že ve filmu vypadá Marilyn v roce 1948 uplně stejně jako v roce 1958. To nejspíš tvůrčí hlavy, co za timhle paskvilem stojí se báli, že když někdo přijde k bedně pozdě a Marilyn nebude hned vypadat jak femme fatale, tak by jí dotyčná osoba nemusela poznat (bejt náhodnej kolemjdoucí, tak ji taky nepoznám) a třeba se ani nepozastavit u tohoto výtvoru. Ke světlým stránkám. Narozdíl od ultrasračky Norma Jean a Marilyn tu z M.M. nedělali Hollywoodskou bestii, ale místo toho je tu jakási ztracená holčička, co by chtěla být slavná a milovaná, což je dobře a věta, co na konci pronesl maskér: "Jenom ona byla mezi nimi člověk." se mi taky moc líbila. A když to celkově zhrnu, tak první díl byl celkem dobrej. Normu Jean jsem Poppy docela věřil a vůbec to bylo docela dobrý, ale druhej díl to už bylo silný přestřelení. Hlavně proboha, ať nikdo nebre vážně děj tohoto filmu, polovina toho co zde uvidíte se buďto nestala vůbec nebo úplně jinak a za jiných okolností. No aspoň, že jsem viděl Richarda Roxburgha taky někde jinde než v Moulin rouge, i když zas takovej rozdíl v rolích to nebyl. ()

alambert 

všechny recenze uživatele

Informace na úvod: Tento film v žádném případě netrvá 240 minut. Je sice, lidově řečeno, dlouhej jak tejden, ale né zas tak. Podle programu 2x hodinu a tři čtvrtě. To znamená, když odečteme reklamy, 2x90 min. Teď řečnická otázka: Víte s čím mám vždycky problém? Když má hlavní hrdinka nějakého filmu prodělat dramatickou přeměnu z ošklivé v krásnou a dopadne to tak, že předtím vypadala líp. Ano, tohle je ten případ. Z hezké dívky se stala v podstatě děvka na první pohled a ten účes Poppy Montgomeryové vážně nesluší. Ale když o tom tak přemýšlím, možná je to tak dobře. Skutečná Marylin Monroe se mi taky nelíbí. Dál. Poppy Montgomery má vážně hezký zadek, tedy pokud neměla dabérku:-D, ale dost nehezká ramena. Stručně řečeno, jí na tuto roli nevidím zrovna jako ideální volbu. Navíc její herecký projev se mi zdál až příliš plochý. No a český dabing samozřejmě zničil i to málo, co dokázala zahrát. Chtělo by to nějakou charizmatičtější herečku. Film mě prostě nudil. V první části jsem byl docela zvědavý jak se to celé vyvine a většinu nedostatků jsem statečně ignoroval, ale v druhé části už mi některé věci začaly vadit. Co mi vadilo asi nejvíc bylo, že ve filmu v podstatě vůbec nezaznamenáte vrchol kariéry Marilyn a tak ze začínajícího "talentu" přechází rovnou v emocionálně nestabilní trosku. Když jsem u slova emocionální, musím říct, že ve filmu jsou i, řekněme, chyby. Když se první Marylinin manžel pozastavuje nad tím, když Marylin mluví o osudu s tím, že je to "divné slovo", a pak o Marylin prohlásí, že neumí vařit a je moc emocionální, dostanete ale silný pocit, že je tu něco v nepořádku. A jestli Marylin skutečně říkala svým manželům taťko, nedivím se že vystřídala asi čtyři. Na to sem vážně ke koci filmu už měl alergii a pokaždé obracel oči v sloup. ()

Melannie 

všechny recenze uživatele

Poppy Montgomery jako Marylin? No tak to asi fakt těžko. To je snad první film, kde se na druhý díl radši nepodívám. ()

Reklama

Reklama