Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na začátku 20. století nebylo mnoho míst na mapě světa, kam nevkročila noha člověka. Jedním z nich je Jižní pól. Polárník Scott chce pro Británii získat prvenství. Dostane se mu však nečekaného soupeře. Po obdržení zprávy o dobytí Severního pólu se vydává k Antarktidě i zkušený norský polarník Roald Amundsen. Začíná závod o dobytí Jižního pólu. (Ampi)

(více)

Recenze (9)

mira007 

všechny recenze uživatele

Závod o dobytí Jižního pólu - Nor Amundsen vs. Brit Scott v britském seriálu z roku 1985, kterému musím přihrát hvězdy po shlédnutí Amundsena z roku 2019. Samozřejmě, že technicky to je tv pravěk, ale je to asi nejkvalitnější, nejpoutavější a díky Doyleovi z Profesionálů Martinu Shawovi i nejsympatičtěji obsazené dílo o této události. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

V roce 1912 zůstává už jen málo míst na Zemi, kde nevkročila lidská noha. Jedním z těchto míst je i jižní pól. A právě v roce 1912 vyráží dvě výpravy k této jižní výspě, dvě výpravy vedené dvěma odvážnými muži a zároveň soupeři, Norem Amundsenem a Britem Scottem. Všichni víme, jak tyto výpravy nakonec dopadly, avšak zpracování seriálu to vůbec na napínavosti neubírá. ()

packa 

všechny recenze uživatele

"Vážený pane Rösnere, děkujeme za Váš zájem o vysílání České televize, který nás velmi těší. Příznivou zprávu pro Vás však nemáme. Na tento zahraniční seriál již v současné době nevlastní Česká televize vysílací práva. Vysílal se včetně reprízy v roce 1991 a tím nám vysílací licence skončila. V tuto chvíli Vám nemůžeme zaručit obnovený nákup licence, ale Váš podnět předáváme do akvizice nákupu zahraničních pořadů k možnému využití. Věříme, že i přesto nám zachováte přízeň a že si v naší programové nabídce naleznete mnoho bla bla bla bla bla..."_ _ _ _ _ _ _ _ Takže přátelé - sosejte ostošest, protože veřejnoprávní televize Vám namísto skvělého sedmidílného seriálu bude i nadále pod nos cpát strašlivosti typu Stardance (či jiné, ještě mnohem horší estrády), primárně určené pro retardované stádo nováckých takydiváků... ()

anderson 

všechny recenze uživatele

ČESKOSLOVENSKÁ TELEVÍZNA PREMIÉRA: ČST 1 = 1.12.1989, réžia českého znenia (ČST Praha) = IVAN PROCHÁZKA (15.11.2016) ()

bond009 

všechny recenze uživatele

Výborný seriál o dobývání Jižního pólu, závod dvou expedic odvážných mužů vedených Robertem F. Scottem (Britská expedice) a Roaldem Amundsenem (Norská). Asi nejlepší dílo popisující tuto událost, škoda že už se takové seriály u nás nevysílají. ()

manonfire 

všechny recenze uživatele

Detail se vytratil, nicméně polární téma je pro mě velmi silné. Souboj životními reáliemi a schopnostmi předurčených Norů s Britskou koloniální supervelmocí je jednou provždy neopakovatelný. Věrný popis reality starý skoro století. Rád bych to viděl znovu. 80% ()

Vlasoff 

všechny recenze uživatele

Seriál si pamatuju z dětství a pěkně se mi zažral pod kůži. Nejvíc ve mě zůstal ten vnitřní boj Scotta a jeho skupiny s vůlí táhnout to všechno dál i přes to, že se jim úplně všechno postupně sesypalo, a postupující odevzdaností. Zejména očích v parádně zahrané postavy Scotta v podání Doylea - Martina Shawa. Díky Packovi za 10 let starý pokus (byť marný) dostat tento skvost zpátky na české obrazovky. Škoda. ()

Reklama

Reklama