Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Původní pandemiální seriál České televize s nadhledem nahlíží na současnou nelehkou společenskou situaci. Plánovaných šest epizod rozehrává na pozadí pandemie příběhy několika obyvatel jednoho menšího českého činžáku. Hlavními hrdiny příběhu jsou teenager Franta, jehož rodiče se nestihli vrátit ze zahraničí, senior Libor, který je po letech odkázán sám na sebe, když jeho žena uvízne mimo město a mladý manželský pár Petr a Anna, pro které zákaz vycházení a karanténa budou rozhodující zkouškou jejich vztahu. Smyslem seriálu rozhodně není momentální dění zlehčovat. Naopak má s humorem a laskavostí poukázat na to, že mezilidské vztahy pokračují i v době pandemie. (Česká televize)

(více)

Recenze (21)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ve výsledku vcelku průměrné dílko mající za cíl pobavit ve stresujících časech koronavirové pandemie. Pár dobrých nápadů a pár výborných hlášek. Proti tomu určitá negradující repetitivnost situací, která začne být pro diváka otravná. Jenže snaha o aktuálnost s sebou z podstaty nenese nadčasovost např. nesmrtelného "Jistě, pane ministře". ()

Mara97 odpad!

všechny recenze uživatele

Větší televizní brak jsem neviděl. I Česká televize si chtěla natočit svoji verzi Ulice, ale tohle bylo ještě mnohem horší - a co víc, i ten Premiér byl o něco lepší, protože byl alespoň cringe. Média nás nejdříve vyděsí a všude kreslí krizové scénáře - a potom nás zase zpětně uklidňují, že to je vlastně v pořádku, že v tom nejsme sami. Na všech šesti dílech je vidět, jak všechno vznikalo v omezeném čase, což se silně podepsalo do kvality. Chápu, že tvůrce opravdu ten čas asi tlačil, ale tak hloupé příběhové linky by dokázal vymyslet i průměrný televizní divák během cesty do práce. Dialogy tragické, zcela nepřirozené, herecké výkony k pláči (zejména Jakub Nemčok podal bezpochybně výkon na zlatou malinu), jedna ta stejná a neméně trapná infantilní doprovázející hudba, humor téměř žádný (zasmál jsem se všehovšudy dvakrát), stejné záběry na dům, které se opakovaly každé tři minuty. Omylem se tam vyskytlo i několik chyb - zapomnělo se na akvárko, učitelka češtiny na střední škole je Ing., nebo se tak alespoň jmenovala na skype - dokážu si tedy představit, jak je někdo inženýr bohemistiky... Už to samotné intro je k pláči - jakože typické hlášky, jak jsme na tom stejně. Celý seriál je vlastně úplně k ničemu, stejně jako celonárodní zpívání Není nutno, nic trapnějšího a ubožejšího si už ani nelze představit. Než tvořit aktuálně a špatně, raději netvořit vůbec a dívat se na věci z archivu, protože se rozhodně na co dívat je. K akvárkům na hlavě či absenci malého kluka až do posledního dílu se raději vyjadřovat nebudu, nechci být až tolik negativní, takhle to už stačí. Jednou takový přešlap ze strany ČT pochopím, ale pevně doufám, že se něco takového už nebude opakovat, jinak bych byl jako koncesionář silně znepokojen... P.S. Nevíte někdo, jakou barvu měl ten dům, kde bydleli? Nějak jsem to zapomněl... ()

Reklama

Vladislava 

všechny recenze uživatele

Moc jsem od toho nečekala. A nakonec mi chybělo, když v průběhu seriálu herci sundali "krabice" z hlav. Stačilo, aby vybrali jiné herce a byla by to nuda, ale takhle to má správný úder, tempo i vtip. Délka stopáže je akorát a hercům to věřím, oproti jiným českým tvorbám. I když má většina z nás tohoto tématu až po krk, tohle je milé odlehčení. ()

Gig 

všechny recenze uživatele

Seriál či série se silnějšími díly, ale taky těmi hluchými. Těch slabších momentů tu bylo víc. Nicméně nic jsem od toho serialu nečekal, nebo spíš očekśval jsem kravinku, kdy herci si potřebujou přivydělat a bude to ubohé vtipkování s náhubky na ksichtech a dostal jsem pár dobrých témat a fajn atmosférou. ()

angel74 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl za moc nestál, pak to šlo trochu nahoru. Při čtvrté a páté epizodě jsem se fakt bavila, je tedy velká škoda, že poslední díl se vrátil kvalitou k těm slabším. Když přihlédnu k tomu, jak tvůrci museli kvačit s realizací, tak jsem v hodnocení přeci jen mírnější než u jiných seriálů. Myslím si totiž, že se to mohlo zvrtnout v daleko větší průšvih... (50%) ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Od času 13:06 se několikrát mění aktuální délka videohovoru přes Skype. Nejdříve je hovor ve 48. minutě, o chvíli později v 58. minutě, ihned poté zpět ve 49. minutě. O několik scén později je hovor v 88. minutě, poté v 83. minutě, následně v 82. minutě a nakonec zpět v 83. minutě. (David7)
  • V čase 13:06 je možno vidět, že má při hovoru přes Skype Anna (Zita Morávková) vypnutou webkameru, nicméně se chová tak, jakoby ji měla zapnutou. (David7)
  • V čase 2:44 říká Anna (Zita Morávková), že učitelka poslala nějaké úkoly. Nicméně jméno uvedené v hlavičce e-mailu, z nějž úkoly přišly, je Milan28. (David7)

Reklama

Reklama